Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Loděnice i další sportoviště zahajují jarní sezónu

Přestože aktuální počasí právě neodpovídá druhé polovině dubna, s přicházejícím jarem se odemykají řeky, čímž každoročně začíná vodácká sezóna. Ta se brzy rozběhne i v boleslavské loděnici na Krásné louce, kde je pro vodáky pro letošek připraveno několik novinek. "Snazší přístup k řece zajistí nové molo, které už je prakticky dokončeno. Betonová konstrukce mola dostala obklad ze schodových tvarovek a palubu z dřevěných prken, jak počasí dovolí, probíhají navazující terénní úpravy a zatravnění," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.
Půjčovna lodí na krásné louce. Ilustrační foto
Půjčovna lodí na krásné louce. Ilustrační foto
 

 
 
Letošní zima vystavila konstrukci nejedné zatěžkávací zkoušce, kdy hladina Jizery vystoupala až k povodňovým stupňům, ale stavba obstála.
"Na tomhle projektu mě nejvíc těší, že výstavba mola je jednou z investic, které byly podpořeny z participativního rozpočtu města a vznikly tedy díky přání obyvatel Mladé Boleslavi," dodal náměstek Marek. 
V areálu loděnice probíhají i další práce – pro vodácké přívěsy na přepravu lodí se staví prostorné ocelové přístřešky a upravují se zpevněné i travnaté plochy. 
Chystá se i úplně nové zázemí pro oddíl agility, který u loděnice také funguje.
Další akcí, která byla podpořena z městského participativního rozpočtu, je úprava hřiště pro míčové sporty na Krásné louce. Jeho travnatá plocha projde revitalizací, opraví se branky a zcela nové bude oplocení, které odděluje hřiště od sousední cyklostezky.
Za několik posledních let se vodácký areál změnil k nepoznání. Díky nemalým investicím zde mohou působit dětské i sportovní oddíly a městská půjčovna lodí a paddleboardů.
Další sezónní sportovní aktivitou, která se vrací po zimní přestávce, je fotbalgolf. Ten je k dispozici v areálu městského koupaliště (vchod z Kollárovy ulice) a přístupný je denně od 10 do 19 hodin, ceník zůstává stejný, tedy 50 korun dospělý a 20 korun dítě do 15 let. Nutné je ovšem alespoň dvě hodiny předem informovat obsluhu na telefonním čísle 773 228 966, neboť personál zde není nepřetržitě. 

Fotbalgolf
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 24.4.2024 / 24.4.2024

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 377
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém