Také ho pijí vaše děti? Prime čelí obvinění, že obsahuje chemikálie
RSS

Také ho pijí vaše děti? Prime čelí obvinění, že obsahuje chemikálie


Přední sportovní nápoj, který uvedly na trh hvězdy sociálních médií Logan Paul a KSI, čelí žalobě kvůli tvrzení, že jeho hydratační nápoj obsahuje chemikálie, které mohou „potenciálně způsobit škody“. (Foto: Flickr)









Společnost Prime Hydration, která nabízí řadu sportovních nápojů, nápojových směsí a energetických nápojů, čelí žalobě kvůli údajné přítomnosti „věčných chemikálií“ ve svých výrobcích.




Lék na rakovinu Avastin oslepil 12 diabetických pacientů

Značku uvedli na trh spolumajitelé, americký influencer sociálních médií, profesionální wrestler, youtuber, podnikatel a herec Logan Paul a anglický influencer a profesionální boxer KSI, za fanfár celebrit 4. ledna 2022. Jeho účet @drinkprime na TikToku nasbíral více než 61 milionů zhlédnutí a 4,8 milionu sledujících a v lednu 2023 se rychle stal oficiálním sportovním nápojem UFC (Ultimate Fighting Championship).



Ne tak slavnostní zprávou však je, že nápoj vzbudil také zájem senátora Charlese Schumera, který v červenci 2023 vyzval Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), aby Prime prošetřil kvůli jeho marketingovým taktikám a zvýšenému obsahu kofeinu. Údajná rizika a obavy o bezpečnost vedly k tomu, že neonově zbarvený sportovní nápoj v plechovkách čelil následné žalobě kvůli údajné přítomnosti PFAS (per- a polyfluoralkylových látek) ve svých výrobcích, které jsou kvůli své perzistenci v životním prostředí obecně označovány jako „věčné chemikálie“.




Rakovina postihuje stále více mladých lidí a lékaři jsou zmateni


EXTREMELY CONCERNING PRIME Drinks is going through a lawsuit. “The lawyer who tested their drink is claiming it has 3x the amount of forever chemicals a human can safely have in their lifetime” What exactly is it that the FDA even does in America? “PRIME is now getting sued… pic.twitter.com/FajS6Sfwyb — Wall Street Apes (@WallStreetApes) April 23, 2024
Tyto chemické látky se často vyskytují v obalech potravin, pitné vodě, výrobcích osobní péče a na skládkách, což znamená, že kontakt s PFAS není neobvyklý. Studie provedené Agenturou Spojených států pro ochranu životního prostředí ukázaly, že se tyto chemické látky mohou v těle časem hromadit a nerozkládají se.




Děti Amišů nemají rakovinu, cukrovku ani autismus

To může mít nepříznivé účinky na lidský organismus i životní prostředí a podle studií může potenciálně způsobit poškození reprodukce, snížit odezvu imunitního systému a zvýšit riziko vyšší hladiny cholesterolu a obezity.



Společnost Milberg, která stojí za žalobou proti společnosti Prime, uvádí, že na tyto chemické látky byla testována pouze příchuť hroznů hydratačního přípravku, přičemž ostatní příchutě spojené s Prime a nápoj Prime Energy nejsou v rámci testů přítomných v žalobě zmíněny.



Zdorj: mirror.co.uk




Ředitel Pfizeru: Každý třetí člověk na světě bude mít rakovinu

Článek Také ho pijí vaše děti? Prime čelí obvinění, že obsahuje chemikálie se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden