Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější jarní šaty pro plnoštíhlé ženy: Na určité střihy raději zapomeňte, vsaďte na jistotu

Ačkoliv aktuální počasí pocitově odpovídá spíše únoru, dle kalendáře je opravdu jaro. Nezoufejme ale, v nejbližších dnech se má opět oteplit, a tak je nejvyšší čas oprášit jarní šaty, či se vydat na nákup nových. Šaty jsou totiž tím nejjednodušším způsobem, jak vypadat stylově a šik během několika málo minut. Při jejich výběru bychom ale měli zohlednit jednu věc - a to tvar naší postavy. Jaké šaty budou nejlépe sedět plnoštíhlým ženám?

Jaro a teplejší počasí si vyloženě říká o to, abychom ze skříně vytáhli šaty, které celou dlouhou zimu čekaly na to, až opět přijde jejich čas. A nebo, pokud na svůj moment žádné takové šaty ve vaší skříni nečekají, je ten nejvyšší čas si nějaké pořídit. Při nošení šatů je potřeba dbát na jednu důležitou věc, a tou je vaše postava a křivky. Právě ty a následně i výběr střihu šatů rozhodují o tom, jak lichotivý bude váš celkový vzhled. Některé ženy, především pak ty plnoštíhlé, mají v tomto ohledu trochu problém, jelikož neumí zvolit ten správný střih šatů, který by jejich postavě lichotil. Výsledkem pak může být outfit, ve kterém, ač jsou šaty sebekrásnější, budete vypadat jako v pytli. Právě proto si v dnešním článku představíme některé střihy, které jsou pro plnoštíhlé ženy jako stvořené.

Na jaře obujte boty jako pro panenku: Mary Jane jsou módním hitem z Paříže. Tipy, kde tuto elegantní a pohodlnou obuv koupíte

Vybíráte boty na jaro, které budou pohodlné, slušivé, které se hodí k sukni i džínám a ještě jsou podle nejnovější módy? Poohlédněte se v obchodech po balerínkách na pohodlném podpatku s páskem přes nárt. Trendy kousek z pařížských ulic letos ve velkém míří i k nám.
svetzeny.cz

Plnoštíhlým ženám sluší zavinovací šaty

Zavinovací šaty jsou pro plnoštíhlé ženy snad nejlichotivější variantou střihu. Jejich design má tzv. “páskovou” funkci, jenž zvýrazní váš pas, což ve výsledku vytvoří iluzi siluety přesýpacích hodin. Jednoduše řečeno - tento typ šatů dokáže perfektně definovat vaši siluetu, zvýraznit vaše křivky a vytvořit lichotivou iluzi přesýpacích hodin. Tyto šaty navíc dokonale sedí i těm dámám, které mají bujné poprsí. Pokud sáhnete po šatech, které jsou z kvalitní látky, pak budete mít jistotu, že látka bude flexibilní, tudíž se nemusíte bát toho, že by se vám někde nepříjemně zařezávala. Obzvláště velkou výhodou je pak to, že se zavinovací šaty hodí na všechny různé příležitosti. Můžete si je obléct jak do práce, tak na rodinný oběd či k večernímu posezení u sklenky vína s přáteli.

 

Áčkový střih šatů je sázka na jistotu

Pro ženy, které jsou plnoštíhlé, je ideální střih šatů tzv. “do áčka”. Tyto šaty mají totiž vypasovaný vršek a pas, od nějž se směrem dolů rozšiřují do tvaru trojúhelníku, čímž vytváří dokonalou siluetu přesýpacích hodin. Áčkový střih šatů sluší téměř všem typům postavy, ovšem právě plnoštíhlým ženám lichotí ze všech nejvíce. Právě jejich sofistikovaný střih totiž dokáže podtrhnout vaše tvary, aniž by přitahoval pozornost k větší střední části vašeho těla nebo mohutnějším stehnům a zadku. Áčkový typ šatů působí velmi romanticky, a tak jsou tyto šaty vhodné například na rande. Obléct si je ale můžete samozřejmě i do práce nebo na večeři s přáteli.

 

Overal jako alternativa šatů, která dokonale zvýrazní vaše křivky: Zjistěte, jak jej nosit

Jaro a nadcházející léto si říká o to, aby do našich šatníků byly zařazeny nejrůznější šaty a sukně. Jestliže ale patříte mezi ženy, které tak úplně rozevlátým šatům neholdují, ale zároveň chcete do svého šatníku zařadit trochu elegance, je tu skvělá alternativa - overaly. Zjistěte, jak je nosit a jak pomocí nich vytvořit dokonalý outfit na všechny příležitosti.
svetzeny.cz

Pro plnoštíhlé dámy jsou vhodné i empírové šaty

Takzvané empírové šaty jsou vhodné především pro ty dámy, které mají vrchní část těla mohutnější než tu spodní. Střih je standardně dělán s nabíráním těsně pod poprsím, což z nich dělá ideální kousek pro ty z vás, které trápí větší bříško. Právě v oblasti břicha bývají empírové šaty obvykle vzdušné a lehce rozšířené, čímž vytváří lichotivý efekt. Stejně jako v předchozích případech jsou i tyto šaty vhodné pro každodenní nošení jak do práce, tak pro vaše volnočasové aktivity.

Těmto šatům se raději vyhněte

Některé typy šatů je lepší ze své skříně raději vyřadit. Jedná se o takové střihy, které, ačkoliv se vám mohou líbit sebevíc, ve výsledku nevypadají lichotivě a mohly by nadělat více paseky, než užitku. Rozhodně se vyhněte rovným šatům bez jakékoliv definice. Takové šaty totiž mohou způsobit to, že váš celkový outfit bude vypadat, jako byste byla v pytli. To platí obzvláště pro ženy, které jsou obdařeny větším poprsím. Stejně tak se raději vyhněte šatům, které jsou v pase rozděleny tenkým páskem. Ten totiž způsobí, že vaši postavu nelichotivě rozdělí na dvě části. Pokud chcete své šaty doplnit páskem, volte raději takový, který je ve střední velikosti - tedy ani příliš tenký, ani příliš široký. Poslední, avšak neméně důležitý poznatek je - vyhněte se šatům, které mají velké nabírané rukávy. K plnoštíhlé postavě totiž tento efekt není vůbec lichotivý, ba naopak vám může opticky přidat pár kilo navíc.

 

Nejkrásnější jarní šaty pro plnoštíhlé dámy

Tomuto oblečení se raději vyhněte: Přidává kila navíc a opticky rozšiřuje

Móda je jedna velká kapitola sama o sobě. Existují miliony různých střihů, vzorů a modelů a najít svůj styl a kousky, které by vám dokonale sedly může být někdy oříšek. Existuje pár kousků, kterým by se každá žena měla vyhnout, pokud nechce vypadat objemnější, než ve skutečnosti je. Čemu byste se v móda měla raději vyhnout?
svetzeny.cz
Zdroj článku