Očekávané události čtvtka 25. dubna 2024

Očekávané události čtvrtek 25. dubna 2024
25. dubna 2024 Události Autor: Ladislav Pohl

Začínají Dny dobrovolnictví. Do akce se zapojí přes 180 organizací v různých krajích Česka a nabídne lidem zhruba 320 dobrovolnických příležitostí. Potrvají do neděle.

Noční běh pro Světlušku odstartuje na Výstavišti v Praze Holešovicích. Ten se koná na podporu nevidomých a slabozrakých.

Výstava velkoformátových fotografií spolku Člověk a víra v českobudějovickém kostele Obětování Panny Marie začne v 16 hodin vernisáží. Díla bude možno zhlédnout do 24. května.

O poutní slavnosti sv. Marka v Karviné budou ve zdejším kostele slouženy mše svaté v českém jazyce v 8 hodin a v polském jazyce v 18 hodin. Ve zdejším katechetickém domě od 19 hodin proběhne setkání s knězem, lékařem a záchranářem Martinem Uhrem.

Otcové včetně duchovních se setkají a budou společně modlit v Novém Adalbertinu v Hradci Králové.

Pražské arcibiskupství představí model pravděpodobné tváře svého hlavního patrona sv. Vojtěcha, která byla vytvořena na základě lebky ze Svatovítského pokladu, a knihu Tisíc a padesát let pražského biskupství.

Mezinárodní konferenci s názvem "Bohumil Hrabal neidylický. Přehlížené a ukryté aspekty jeho díla" hostí Nymburk. Trvat bude do soboty.

Slavnostní vyhlášení Audioknihy roku 2023 se za účasti vydavatelů, režisérů i interpretů uskuteční v pražské kavárně Písecká brána.

Předávání výročních cen u příležitosti 75 let vzniku nakladatelství dětské literatury Albatros proběhne odpoledne v pražském kině Přítomnost.

Praha 12 udělí v podvečer čestné občanství kreslíři a ilustrátorovi Jaroslavu Němečkovi a botanikovi a popularizátorovi vědy Václavu Větvičkovi.

Na vernisáž současných slovenských výtvarnic s názvem Heroines: Moje osobní ženská hrdinka zve Slovenský institut v Praze. Akce představí díla celkem sedmi autorek. 

NyníPísně
Píseň: Any Road (2001); Interpret: Harrison George; Album: Harrison George: Brainwashed
05:00Varhanní hudba
05:30Knihovnička
05:45Písně
05:57Myšlenka na den
06:00Ranní proud
06:30Dnešní evangelium

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony