Ruský útok poškodil infrastrukturu v Čerkaské oblasti, zranil šest osob

foto Ilustrační foto - Ruský bitevní vrtulník Ka-52 během útoku na neupřesněném místě na Ukrajině na snímku ruského ministerstva obrany z 12. dubna 2024.

Kyjev - Rusko v noci na dnešek zaútočilo na ukrajinskou Čerkaskou oblast, kde poškodilo klíčovou infrastrukturu. Zranění utrpělo šest osob. S odvoláním na tamní úřady o tom informovala agentura Reuters.

"Ráno nepřítel zaútočil na naši Čerkaskou oblast. Proti vzdušnému cíli byla nasazena komplexní protivzdušná obrana," uvedl v prohlášení šéf čerkaské oblastní vojenské správy. Útok si podle předběžných informací nevyžádal žádné oběti na životech, lékařskou pomoc zatím vyhledalo šest osob.

Jak s odvoláním na ukrajinskou armádu ráno informoval zpravodajský server The Kyiv Independent, ruské síly za uplynulých 24 hodin šestkrát zaútočily na Sumskou oblast na severovýchodě Ukrajiny, odkud bylo hlášeno nejméně 23 explozí. Místní komunity se staly terčem dělostřelecké palby a dronů, a jednu z nich zasáhl také nálet. Hlášeny nejsou žádné oběti na životech ani škody na civilní infrastruktuře.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je sobota 4. května 2024

Očekáváme v 17:00 20°C

Celá předpověď