Paříž přišla o proslulý symbol nočního života. Zřítila se křídla růžového větrného mlýna

Moulin Rouge (25. 4. 2024)

Křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge, se zřítila

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Podle nich si incident nevyžádal žádné zranění. Příčiny nehody, která postihla jeden z nejznámějších objektů ve francouzské metropoli, jsou nyní předmětem vyšetřování.

Fotografii narůžovo natřeného větrného mlýna, který je symbolem podniku, bez vrtule se čtyřmi křídly zveřejnila ve čtvrtek ráno téměř všechna francouzská média. Křídla zřejmě spadla na ulici a poničila také světelný nápis kabaretu. Incident se stal mezi druhou a třetí hodinou v noci, uvedla stanice BFM-TV. Podle zdroje agentury AFP se křídla zřítila po konci provozní doby kabaretu. Trosky byly odstraněny ve čtvrtek ráno kolem osmé hodiny.

„Je to první incident tohoto druhu od založení 6. října 1889,“ upozornil podnik. V roce 1915 však prostory kabaretu vážně poničil požár. Podle vedení Moulin Rouge kontrolují větrný mlýn pravidelně technici, kteří si však nevšimli žádné závady.

Kabaret Moulin Rouge se nachází ve čtvrti Pigalle. V průběhu let se stal jedním ze symbolů Paříže. Větrné mlýny byly ještě na začátku 19. století relativně běžné na nedalekém kopci Montmartre, než se tato část města stala vyhledávaným místem pro umělce a kulturu.

ČTĚTE TAKÉ: Teenager plánoval olympijský masakr. S vestou plnou výbušnin chtěl uctít Islámský stát

Incident se stal několik měsíců před zahájením olympijských her ve francouzské metropoli, které podle očekávání přitáhnou do Paříže velký počet návštěvníků. Samotný Moulin Rouge i okolní podniky jsou vyhledávanou turistickou atrakcí. Podnik má otevřeno celý rok a pořádá dvě představení denně. Každý rok ho podle odhadů navštíví zhruba 600 tisíc lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální útoky na děti ve Francii. Dívku měli zbít žáci kvůli víře, zkopali ji do bezvědomí

Tagy: