V Paříži se dnes v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge

foto Ilustrační foto - V noci na 25. dubna 2024 se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Na snímku kabaret Moulin Rouge v pařížské čtvrti Pigalle bez vrtule se čtyřmi křídly.

Paříž - V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Podle nich si incident nevyžádal žádné zranění. Příčiny nehody, která postihla jeden z nejznámějších objektů ve francouzské metropoli, jsou nyní předmětem vyšetřování.

Fotogalerie

Fotografii narůžovo natřeného větrného mlýna, který je symbolem podniku, bez vrtule se čtyřmi křídly zveřejnila dnes ráno téměř všechna francouzská média. Křídla zřejmě spadla na ulici a poničila také světelný nápis kabaretu. Incident se stal mezi druhou a třetí hodinou dnes v noci, uvedla stanice BFM-TV. Podle zdroje agentury AFP se křídla zřítila po konci provozní doby kabaretu. Trosky byly odstraněny dnes ráno kolem osmé hodiny.

"Je to první incident tohoto druhu od založení 6. října 1889," upozornil podnik. V roce 1915 však prostory kabaretu vážně poničil požár. Podle vedení Moulin Rouge kontrolují větrný mlýn pravidelně technici, kteří si však nevšimli žádné závady.

Kabaret Moulin Rouge se nachází ve čtvrti Pigalle. V průběhu let se stal jedním ze symbolů Paříže. Větrné mlýny byly ještě na začátku 19. století relativně běžné na nedalekém kopci Montmartre, než se tato část města stala vyhledávaným místem pro umělce a kulturu.

Incident se stal několik měsíců před zahájením Olympijských her ve francouzské metropoli, které podle očekávání přitáhnou do Paříže velký počet návštěvníků. Samotný Moulin Rouge i okolní podniky jsou vyhledávanou turistickou atrakcí. Podnik má otevřeno celý rok a pořádá dvě představení denně. Každý rok ho podle odhadů navštíví zhruba 600.000 lidí.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je sobota 4. května 2024

Očekáváme v 14:00 21°C

Celá předpověď