Mikula bodoval ve francouzském mistráku a domů veze stříbro

Perfektně připravená trať s obrovskou diváckou kulisou hostila v neděli 21.dubna 2024 závod mezinárodního mistrovství Francie. V rámci přípravy na nadcházející podniky mistrovství světa MXGP se vypravil do Francie i náš pilot Julius Mikula #451. Podnik v Romagné byl již třetím kolem francouzského mistráku, ale Mikula, ač naskočil do rozjetého vlaku, dokázal v kubatuře MX2 vyškolit nejednoho továrního pilota.

Kvůli velkému počtu přihlášených závodníků byla kvalifikace rozdělena na dvě skupiny. Los poslal Mikulu do skupiny B, kde zajel nejrychlejší čas. Ten byl nakonec i absolutně nejlepším časem na kolo ve třídě MX2.

Mikula o sobě dal okamžitě vědět i v první jízdě MX2, když urval naprosto s přehledem holeshot a Francouzi jej označili jako "invité surprise " - překvapivého hosta. Během jízdy ovšem podlehl tlaku úřadujícího juniorského mistra světa Mathise Valina a cílem projížděl Mikula jako druhý.

Holeshot ve druhé rozjížďce bral tovární jezdec Yamahy Karlis Reisulis, před kterého se brzy dostal Mikula i s jeho soupeřem Valinem. Během jízdy se povedlo Mikulovi dostat do čela závodu. Vedení si ale pro závadu na zadní brzdě neudržel a výsledkem bylo opět druhé místo v cíli. Celkově tedy veze Mikula z Francie stříbro.

#451 Julius Mikula (jezdec) – „Na trati v Romagné jsem byl poprvé a moc se mi líbila. Připravena byla hodně dobře, během chvilky se vyjely hluboké koleje a trať vypadala jako na MXGP. Později se dost rozbila, což mi vyhovuje a opravdu mi seděla. S výsledkem jsem spokojený, v druhé jízdě bych mohl i vyhrát, ale v polovině jízdy mi odešla zadní brzda a jel jsem jen na přední brzdu, což byl na této trati docela problém, jelikož je zde několik velkých skoků do zatáček. Závody nám daly to, pro co jsme tam jeli a s tím, jak tento víkend dopadl, jsem spokojený. Děkují Vám všem, kteří nám pomáháte!“

Příští zastávkou Osička MX Teamu bude první květnový víkend portugalská Agueda s dalším kolem mistrovství světa. V kubatuře MX2 nás opět zastoupí Julius Mikula #451.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist