Dnes Sobota - polojasno 13°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 12°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Inspekce obvinila policistu kvůli napadení dívky před barem na Smíchově
Ilustrační foto: archiv

Inspekce obvinila policistu kvůli napadení dívky před barem na Smíchově

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila policistu, který před barem na pražském Smíchově napadl devatenáctiletou dívku. Stíhá ho pro těžké ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení. Inspekce muže i s jeho kolegyní viní také z výtržnictví. ČTK to dnes sdělil mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Na posun v případu upozornil server Novinky.cz.

„Ve věci došlo dne 24. dubna 2024 k zahájení trestního stíhání dvou fyzických osob – příslušníků bezpečnostních sborů – pro jednání, které bylo kvalifikováno jako přečin výtržnictví spáchaný dílem samostatně, dílem ve spolupachatelství," uvedl Cimbala. Za výtržnictví může žena dostat až dvouletý trest.

Mluvčí doplnil, že policista je viněn také z těžkého ublížení na zdraví. Podle něj bylo zraněno více lidí.

Napadení se podle Blesku stalo 17. února v Nádražní ulici v Praze před nočním barem. Policista tam dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu na Žofíně. Muž dívku napadl, za vlasy ji tahal po ulici a následně ji zaklekl.

Údajně mu pomáhala i jeho přítelkyně, která podle webu rovněž pracuje u policie. Přihlížející lidé se policistu snažili zastavit, na místo pak dorazila hlídka. Muži podle Blesku naměřila policie 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile. Pro napadenou ženu musela přijet sanitka.

Pražská policie jednání dvojice již dříve odsoudila a omluvila se za ně. „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní," uvedla. Policista byl zproštěn výkonu funkce.


Autor: ČTK

Veteráni vyrazili z Prahy do Atén

Dnes ve 13:14

V druhém ročníku akce Oldtimer Express vyrazilo v sobotu ráno z Prahy 43 posádek veteránů, historických aut v zachovalém stavu na cestu po Evropě. Bude mít pět zastávek a skončí v Aténách. Organizátor Josef Zajíček, který je i jedním z účastníků, řekl ČTK, že nejde o závod a cílem je dojet...

Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Dnes ve 12:04

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionu korun na fungování služeb péče o děti v dětských skupinách. Jedná se o první třetinu přiznané částky pro rok 2024 a prostředky přiznané v rámci zúčtování příspěvku na provoz za 3. třetinu...

Porsche srazilo na chodníku ženu s kočárkem

2. května 2024 v 08:47

Ve středu kolem devatenácté hodiny řidič porsche vyjel ze zatím neznámých příčin ze silnice a na chodníku srazil procházející ženu s kočárkem, ve kterém se nacházelo zhruba roční dítě. Kočárek byl zdemolován, auto skončilo ve svahu.

Na Střeleckém ostrově se střídali anarchisté i politické strany

1. května 2024 v 19:15

Anarchisté se ve středu odpoledne vydali na prvomájový průvod centrem hlavního města. Účastníci nejprve oslavili tradičním piknikem na Střeleckém ostrově Svátek práce. Následně jich několik stovek zamířilo pod červenočernými i duhovými vlajkami na Štvanici, kde na ně čekala hudební...

Další články
Nahoru