Do projektu Záhonky pro školky letos vstoupily MŠ Mendíků a MŠ Točitá


Do projektu Záhonky pro školky vstoupily v roce 2024 nově i MŠ Mendíků a MŠ Točitá.

Také v roce 2024 pokračuje úspěšný projekt Záhonky pro školky, jehož prostřednictvím městská část Praha 4 v rámci ekologické výchovy a místní Agendy 21 poskytuje svým mateřským školám, které o program projeví zájem, už čtyři roky vyvýšené záhonky pro pěstování zeleniny, bylinek nebo třeba okrasných rostlin.

„Je úžasné, jak svědomitě se péči o záhonky děti pod vedením svých učitelů či kuchařek věnují, každá mateřská škola své úsilí pojme trochu jinak, a v tom je ta hravá pestrost. Letos nás nově se zájmem oslovily mateřské školy Mendíků a Točitá. Zásadním posláním projektu je pro děti zjištění, že nic není zadarmo a všechno má v přírodě svůj čas a že za poctivou práci děti na konci sezóny uvidí výsledky v podobě sladkých plodů nebo nádherných květů, které si mohou odnést nebo si na nich pochutnat,“ komentuje úspěšný projekt radní pro životní prostředí a místní Agendu 21 Tomáš Hrdinka (ANO 2011).

Způsob využití a druhová skladba záhonků je na učitelích a dětech a jejich preferencích. Často se ve výběru a starání se o rostliny angažují také kuchařky, které z nich mohou dětem připravit různé dobroty nebo zpestřit školní jídelníček.

Další foto v malé fotogalerii na odkazu ZDE .

Do projektu Záhonky pro školky vstoupily v roce 2024 nově i MŠ Mendíků a MŠ Točitá.
Aktualizováno: 25.04.2024 – Vít Drbal
Vytisknout