FB pixel TP pixel
Russell Crowe řádí posednutý démonem. Nový vymítačský horor v zábavném traileru © Vertical

Russell Crowe řádí posednutý démonem. Nový vymítačský horor v zábavném traileru

Russell Crowe se v poslední době zamiloval do hororů a po Papežovu vymítači se vrhne znovu do boje proti démonům. Tentokrát však novinka The Exorcism nabízí zábavné prostředí filmařů. Crowe totiž ztvární posednutého herce.

Filmové novinky

Australský rodák Russell Crowe se ve stáří pustil do thrillerových a hororových vod. Loni jsme ho viděli v hororu Papežův vymítač, v roce 2020 se objevil jako Vyšinutý a letos uvedl další thrillerovou novinku Sleeping Dogs. A aby toho nebylo málo, ještě než ho na konci srpna uvidíme i jako otce spider-manovského padoucha ve snímku Lovec Kraven, doručí na začátku června do amerických kin novinku The Exorcism, kde si zahraje herce, kterého během natáčení posedne démon.

Od tvůrce Vřískotů

Za filmem stojí jako producent scenárista Vřískotů Kevin Williamson, což dává dokonalý smysl, protože tahle hororová novinka se místy snaží být hodně meta. Crowe ztvární problematického herce, který natáčí nadpřirozený horor, v němž ztvárňuje kněze, jenž vymítá démony. Jak ale hororoví fanoušci ví, během natáčení slavných hororů se vždy dějí divné věci. A přesně to je téma snímku The Exorcism. Crowe se totiž brzy začne chovat velmi divně, na těle má zvláštní skvrny a když si před svědky začne lámat páteř do nepřirozené polohy, je jasné, že tady je něco špatně.

Kromě Crowa se ve filmu objeví Ryan Simpkins jako jeho odcizená dcera, dále ve filmu ztvární role Sam Worthington, Chloe Bailey, Adam Goldberg, Adrian Pasdar nebo Tracey Bonner. Jako režisér za filmem stojí Joshua John Miller, kterého nejvíc proslavil seriál Královna jihu. Ten napsal scénář společně s M.A. Fortinem, s nímž spolupracoval již na scénáři k solidní hororové komedii Poslední nás zachrání. Česká premiéra zatím nebyla stanovena.

Zdroj: Variety

Skvělý návrat do světa Sandmana! Nová fantasy Netflixu nadchla kritiky
Skvělý návrat do světa Sandmana! Nová fantasy Netflixu nadchla kritiky
25.04.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Od 25. dubna je na Netflixu dostupný nový fantasy seriál, který rozšiřuje svět populárního Sandmana. Společně s vydáním seriálu, vycházejícího z komiksové předlohy, jsme se dočkali i prvních reakcí recenzentů. A zdá se, že Netflix tentokrát trefil hřebík na hlavičku.

HBO ruší další Hru o trůny navzdory povedenému scénáři. Tvůrce seriálu vysvětlil důvody
HBO ruší další Hru o trůny navzdory povedenému scénáři. Tvůrce seriálu vysvětlil důvody
25.04.2024 17:50:00 | Filmové novinky

Po konci Hry o trůny hledá HBO hit stejných rozměrů a přirozeně se jej snaží hledat i v Západozemí. Spin-offy, prequely a sequely s čestnou výjimkou Rodu draka ale provázejí značné porodní bolesti, jak blíže osvětlil i tvůrce jedné ze zrušených sérií.

Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes
Kyberpunková klasika Neuromancer skutečně vzniká. Získala hvězdu Vládců nebes
25.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Apple TV+ rozšíří svou bohatou sbírku sci-fi seriálů o další kultovní dílo žánru. Zadaptuje totiž kyberpunkovou klasiku Neuromancer od Williama Gibsona. Technologický gigant navíc oznámil, kdo se zhostí hlavní role.

Zack Snyder stále nepochopil Batmana. Nerozumí nenávisti vůči své osobě
Zack Snyder stále nepochopil Batmana. Nerozumí nenávisti vůči své osobě
24.04.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Existuje několik režisérů, kteří mají svůj osobitý a jasně rozpoznatelný styl. Jedním z nich je i Zack Snyder, pro něhož jsou typické akční filmy plné CGI a nejrůznějších zpomalovaček. Ne vždy jsou ale tyto postupy efektivní a v některých případech mohou být i na škodu. Ostrá kritika zejména posledních dvou Snyderových filmů budiž příkladem.