Logo regionálního portálu regiontrebicsko.cz

OBRAZEM: V Třebíči oslavili Den Země. Podpořili tak důležitost ochrany životního prostředí

Natalia Koláčková, RegionálníPortály.cz
pátek 26.4.2024



V pondělí 22. dubna se na Karlově náměstí v Třebíči uskutečnila osvětová akce k příležitosti Dne Země. Akce byla primárně zaměřena na děti z místních mateřských a základních škol, avšak účast byla otevřena i ostatním obyvatelům.

Den Země je svátkem, který má lidem připomínat, že nemáme jiný domov, než je naše planeta a je proto potřeba se o ni starat. Cílem tohoto dne je tak již od roku 1970 podpořit ochranu životního prostředí. Do akcí spojených se Dnem Země se každoročně zapojuje cirka 1 miliarda lidí z více než 193 zemích.

Součástí oslav Dne Země v Třebíči byly i iniciativy Čistá Vysočina a Ukliďme si Třebíč, kterých se účastnily školy, sportovní kluby, volnočasové organizace, zaměstnanci městského úřadu a veřejnost. Během úklidu se podařilo sesbírat téměř 200 pytlů drobného odpadu, stejně jako pneumatiky, stavební suť a jiný velkoobjemový odpad.

Úklid se soustředil hlavně na parky ve středu města, okolí škol a sportovní zařízení.

Třebíč ze srdce děkuje všem zapojeným za jejich úsilí a pomoc na cestě za lepšími životními podmínkami. 

 

Zdrojem fotografií a informací je město Třebíč.

TOP
Flexipal, a.s. nabízí práci na pozici Řidič kamionu - Křoví v obci Křoví

Řidič kamionu - Křoví

Flexipal, a.s. Křoví nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). ➤ Flexipal, dynamicky rostoucí, mezinárodní společnost, zabývající se zpracováním dřeva, výrobou a opravami palet a poskytováním logistických služeb,…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama