Rodina Dády a Felixe našla v Českém ráji dokonalé rodinné útočiště. Chaloupka v srdci přírody sloužila k relaxaci od světa showbyznysu. Pořízení chalupy iniciovala Dáda, která toužila po chvíli klidu.

Exkluzivní lokalita

Partner Dády Felix Slováček miluje ruch velkoměsta. Na návrh Dády přistoupil až kvůli tomu, že se zamiloval do lokality, ve které chalupa stála.

Prostředí Českého ráje je zkrátka úchvatné. Nabízí skalní útvary, malebné krajinky a historické mlýny. Hvězda dětských srdcí Dáda dala místu přezdívku „oáza klidu“.

„Ustoupil jsem jenom kvůli tomu místu, jinde bych chalupu nechtěl. Miluju velkoměsto, zato Dáda zbožňuje přírodu, a tak mě nakonec ukecala,“ prozradil hudebník pro Blesk.

Historie domu sahala až do sedmnáctého století. Rodina ji získala v roce 1997. Prostor si prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Slavný manželský pár na chalupu umístil i solární panely.

Kus historie

Nemovitost vyžadovala rozsáhlou rekonstrukci. Zajistila se správná statika, udělala se nová podlaha a topný systém. Rekonstrukce dodala prostoru i budově nový život. Historický nádech zůstal, funkčnost se zlepšila.

V kuchyni je například i unikátní takzvaná černá kuchyně. V dávných dobách se tam vařilo nad otevřeným ohněm. Ze staré konírny vznikla vinárna. Dagmar v ní uchovala vše původní. Například celodřevěné hodiny či mouku z roku 1920. Najdou se zde i místa, které jsou zmodernizovány. Například zde Dáda a Felix vybudovali moderní bazén a prostor pro grilování.

V chalupě je také místnost, kterou zdobí památeční list První svaté přijímání původního majitele, jehož rod v chalupě žil po celých 300 let. Najdeme tam i starožitné piano, ve kterém se skrývají kořalky Felixe Slováčka.

Populární herečka má v regionu i několik přátel, kteří ji v její chaloupce často navštěvují. O chvíle plné pohody se Dáda pyšně dělí se svými fanoušky na Instagramu.

Společná vila

Mimo milovanou chalupu se Dáda a Felix chlubí vilou na Vinohradech. Třípatrový dům si prošel rozsáhlou rekonstrukcí v roce 2022.

Felix se věnuje především zvelebováním zahrady, které dominuje živý plot. Díky němu se slavná rodina může spolehnout na naprosté soukromí. Dáda zase ráda tráví čas v kuchyni. Pro TV Prima se pochlubila, že její kuchyň má ty nejmodernější spotřebiče.

Podle Expresu má vila na pražských Vinohradech hodnotu čtyř desítek miliónů. Kousek od slavného páru žije i vlivný lobbista Ivo Rittig. Jedná se tak o opravdu lukrativní prostředí.

Související články