Football Club x Kudy běží zajíc: Velký speciál k EURU 2024! Předobjednávky zde

Video: Bořil vysadil sedativa. Suchánek zve do Edenu na titul

26. duben 2024
Sdílejte:
Mužskému týmu Slavie se titul vzdálil, ženský tým ale v sobotu hraje v Edenu derby se Spartou, které ho může výrazně přiblížit ke třetímu titulu v řadě. A na Slavii mají zálusk i na návštěvnický rekord, ke kterému by mohlo pomoct i video Michala Suchánka v rozhovoru se svým autem.
Momentka z květnového derby v Edenu. Kapitánka Slavie Diana Bartovičová slaví gól na 1:0.Foto: SK Slavia Praha

Do konce 1. ligy žen zbývá pět kol v nadstavbě, ve které se odehrají ještě dvě derby. Tedy přímé souboje o mistra. Slavia je teď v tabulce první o sedm bodů před druhou Spartou.

První nadstavbové derby se hraje v sobotu 27. dubna (tedy zítra) od 15:00. Slavia na něj láká kampaní s názvem Let us cook, tedy něco ve stylu nechte nás vařit.

Nově se teď s pozvánkou přidal i herec Michal Suchánek, který si v ní dělá legraci z mužského A týmu, který je šest kol před koncem Fortuna ligy o čtyři body za Spartou.

Video končí výzvou, aby herec přišel a pomohl tak stanovit nový rekord v návštěvnosti na zápase ženské ligy. Ten drží pražská Sparta, když loni v březnu přišlo na derby na Letnou 5734 diváků.

Slavia ve čtvrtek večer oznámila, že už na sobotní zápas vydala 5790 vstupenek. To už by na nový rekord ženské ligy stačilo, ale je jisté, že ne každý, kdo vstupenku dostal, nebo si ji koupil, do Edenu v sobotu nakonec dorazí. Proto Slavia musí lákat dál, pokud chce rekord zlomit. Vstupenky jsou za 50 korun.

Absolutní český rekord v návštěvnosti na zápase ženského fotbalu byl zapsán v roce 2017 v Plzni, kde na zahajovací zápas mistrovství Evropy sedmnáctiletých Česko – Francie (1:2) přišlo 10 219 diváků. Reprezentační áčko svůj rekord stanovilo loni v listopadu, kdy v Hradci na kvalifikační zápas s Bosnou dorazilo 7488 diváků. Klubový český rekord pak drží slávistky, které v Edenu v roce 2019 při čtvrtfinále Ligy mistryň s Bayernem podporovalo 6882 diváků.

Kdo nemůže v sobotu do Edenu, může si derby pustit na O2 TV Sport. „Přímý přenos plánujeme ve standardní televizní kvalitě, včetně předzápasového studia. Nabídneme stejný servis jako jsou diváci zvyklí ze zápasů Fortuna ligy. Moderátor David Nyč přivítá ve studiu Simonu Necidovou a Anetu Dědinovou. Aktuální informace z hrací plochy pak bude přinášet dvojice reportérů ve složení Barbora Mlýnková a Václav Drážek,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport. Samotným přímým přenosem bude provázet komentátorské duo Tomáš Radotínský a Vojtěch Šilhan.

Yoursport/Macron jsou partnery projektu Girl Power!

Jsme yoursport. Už od roku 2013 zajišťujeme sportovním klubům kompletní vybavení a špičkový servis. Zvládneme se postarat o ligový tým, ale baví nás i spolupráce s menšími kluby. Dodáváme kvalitní vybavení od značky Macron, která obléká řadu velkých fotbalových, basketbalových, ragbyových i dalších sportovních klubů a na evropském trhu patří k absolutní špičce. Jakýkoliv sportovní klub tak dokážeme obléknout od hlavy až k patě, a to včetně realizačního týmu a fanoušků. Řídíme se jednoduchým heslem: Vy sportujete, my se staráme!

Na to se podívám!

Související články

Byznys se sportovním oblečením pro kluby se mění, říká Pavel Hodek z yoursport

„Největší značky jako Nike nebo Adidas postupně upouštějí od přímého zastoupení na českém trhu a fungují zde jen zprostředkovaně ze zahraničí. To je šance pro menší značky, které klubům zajišťují kompletní servis a flexibilitu,“ říká Pavel Hodek, CEO společnosti yoursport, která se specializuje na distribuci sportovního vybavení.

Spolupráce

Tady vás uvidí všichni agenti. Šéf Žižkova o lákadlech pro mladé hráče i nových penězích od LFA

Viktoria Žižkov už zase nežije jen z minulosti. Zbavila se dluhů a ráda na svém stadionku uvítá ty, co se nevejdou na Spartu či na Slavii. Fungování tradičního klubu jsme rozebrali se spolumajitelem a předsedou představenstva Milanem Richterem.

O stupínek níž

Bundesligový souhrn: Hložek hrdinou, podrážděný Tuchel a Hamburk naruby

Adam Hložek odpověděl všem kritikům. Na výbornou zastoupil Wirtze a Grimalda. Gólovou radost slavili Patrik Schick a Václav Černý, do brány se vrátil Tomáš Koubek, ale měl to hořké. Elitní fotbal se vrátí do Hamburku, HSV ale dál čeká. To všechno řeší další díl seriálu Die Liga.

Die Liga
Popup se zavře za 8s