VIDEO: Šport gentlemanov? Hráč snookru neudržal nervy, hodil tágo o zem

Robert Milkins na MS v snookri 2024.
Robert Milkins na MS v snookri 2024. (Autor: X/WST)
Sportnet|26. apr 2024 o 13:20

Boj o postup si skomplikoval vlastnými chybami.

SHIEFFIELD. Situácia, ktorú je možné vidieť skôr v tenise. Hráč neudrží nervy na uzde a hodí svoju raketu o zem.

Tentoraz však boli fanúšikovia svedkami podobného momentu na mieste, kde to zrejme až tak nečakali - v divadle Crucible.

Angličan Robert Milkins v zápase druhého kola MS v snookri 2024 zahrával proti krajanovi Davidovi Gilbertovi pre profesionálov pomerne jednoduchú situáciu.

Červenú guľu však nedokázal potopiť, išlo o pomerne veľkú nepresnosť. Za stavu 4:7 pre súpera nedokázal skrotiť svoje emócie a hodil tágo o zem.

Na pomerne netradičnú situáciu v snookri nedokázal bezprostredne reagovať ani komentátor českej verzie Eurosportu, ktorý zostal ticho.

VIDEO: Robert Milkins hodil tágo o zem na MS v snookri 2024

Po nejakom čase iba krátko poznamenal: "Toto je typický Rob Milkins."

Štyridsaťosemročný Milkins už mal v zápase za sebou jednu minelu. V deviatom frejme bol za stavu 3:5 vo vedení a stačilo mu už len potopiť modrú guľu. Chybou však pomohol Gilbertovi k tomu, aby odskočil do vedenia o tri frejmy.

Ďalšie zaváhanie Milkinsa už vyústilo do zahodenia tága.

Gilbert sa aj vďaka chybám súpera dostal do vedenia 8:4 a v dueli, ktorý sa hrá na 13 víťazných frejmov, je výrazne bližšie k postupu.

Milkins, ktorému patrí vo svetovom rebríčku 16. miesto, v prvom kole zdolal Číňana Junxu Panga po dráme až v rozhodujúcom frejme 10:9.

Snooker sa označuje ako šport gentlemanov, ale aj v ňom občas nastane kuriózna situácia. Ronnie O'Sullivan a Ali Carter sa počas súboja zrazili ramenami.

Búrlivák Tony Drago sa po nevydarenom strku dokonca začal silno fackovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»VIDEO: Šport gentlemanov? Hráč snookru neudržal nervy, hodil tágo o zem