Kostýmová návrhářka pro Fallout prozradila, proč je ghúl Waltona Gogginse v sérii tak "sexy", přestože ve hrách jsou tato stvoření spíše odpudivá

Všechno je to o zachování lidskosti

Kostýmová návrhářka pro Fallout prozradila, proč je ghúl Waltona Gogginse v sérii tak "sexy", přestože ve hrách jsou tato stvoření spíše odpudivá - Fallout: The Series

Seriál Fallout od Amazonu přišel, viděl a zvítězil, takže už byla objednána druhá série. Za úspěchem seriálu stojí z velké části věrnost herní předloze a skvělé herecké obsazení na čele s Waltonem Gogginsem, který je v roli tragického a cynického Coopera velkým hitem. Ale počkejte! Někdo by mohl říct, že je na ghúla ('ghoul' v originále) se znetvořeným obličejem příliš pohledný nebo "sexy". Podle kostýmní návrhářky šlo o koncept, protože Cooper uvízl v příznivějším stádiu "vývoje".

Kostýmní návrhářka Amy Wescott o věci mluvila s Polygonem. "Myslím, že jediný důvod, proč jsme ho nezobrazili jako groteskního, je ten, že je to stále myslící bytost. Když se podíváte na ghúly, kteří jsou opravdu nechutní, je vidět, že přišli o rozum. Takže si myslím, že abychom Waltona udrželi jako ústřední postavu - tedy abychom se s ním stále takříkajíc ztotožnili -, bylo rozhodující představit ho v této fázi jeho ghúlské existence, a ne jako někoho, kdo se úplně zbláznil. Nemůže přece úplně zdivočet, ne?" vysvětluje Wescott.

Ve hrách existují v podstatě dva typy ghúlů: civilizovaná verze, která je odpudivá jen navenek, ale jinak se chová jako člověk, vnímá a přemýšlí. Na druhé straně jsou takzvaní "feral ghúlové", kteří se chovají většinou jako nemrtví v zombie filmech: útočí na hráče a jsou hnáni destrukcí. Právě kvůli divokým verzím se lidé, tedy lidé s neporušenou tváří a kůží, bojí všech ghúlů, kteří jsou diskriminováni na základě předpokladu, že se všichni po čase promění v takové agresivní pudy. Pro Wescott bylo také důležité, aby oba typy odlišila pouze vzhledově, ale aby dala najevo, že oba byli kdysi lidmi:

"Existuje mnoho úrovní ghúlské existence. Jsou tu divocí (feral) ghúlové, kteří jsou tu už déle a jsou tak trochu na ústupu. Jejich existence už nemá žádný smysl. Museli jsme je prostě dostat na hlubší úroveň. Proto jsme s mým textilním týmem pracovali na tom, aby nejen běžní ghúlové, ale i tyto divoké verze vypadaly správně, aby bylo vidět, že stárnou mnohem jinak než průměrný ghúl. [...] Myslím, že je velmi důležité zachovat lidskost ghúlů, protože kdysi byli lidmi, a to je důležité mít na paměti. [...] Dokonce i ti divocí. Samozřejmě nosí otrhané oblečení. Ale někdy na nich můžete zahlédnout botu nebo kravatu nebo náušnice, něco takového. Takže tam vidíte nějaký ten pozůstatek toho, že to kdysi byli lidi, a myslím, že s nimi všichni na určité úrovni soucítíme."

Variace ghúla (obrázek ze hry Fallout 3 a série Fallout)

Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal BENKE ATTILA z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře