Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Sociální služby Nového Boru nově jezdí hybridními vozy

Dvě vozidla s ekologicky šetrným pohonem rozšířila vozový park Sociálních služeb města Nový Bor. Dva hybridní automobily značky Mitsubishi Plug-in využijí pracovníci na cesty za klienty terénních služeb. Jejich nákup vyšel na zhruba 1,7 milionu korun, z toho 95 % pokryla evropská dotace.
soc_sluzby_hybrid
 

 
 

„Pomohou nám zvýšit dostupnost poskytovaných služeb. To umožní klientům se sníženou soběstačností, mezi něž patří senioři či osoby se zdravotním nebo duševním postižením, zůstávat co nejdéle v domácím prostředí. Zároveň nám nová auta umožní flexibilněji řešit krizové situace, k nimž u klientů může dojít,“ řekl ředitel Sociálních služeb města Nový Bor Daniel Nerad.

V současnosti příspěvková organizace města poskytuje terénní služby zhruba 150 klientům z Nového Boru i dalších okolních obcí sedm dní v týdnu včetně svátků od 6:30 do 20:00 hodin. Na cesty za nimi jim doposud sloužily čtyři vozy, z nichž jeden je kvůli častému provozu už na hranici životnosti.

Nová hybridní auta jsou s automatickou převodovkou a s kombinací elektromotoru a spalovacího motoru. Jejich výhodou nejen v městském provozu je levnější a čistší provoz.

Projekt spolufinancovala Evropská unie z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím LAG Podralsko. Jeho hlavním cílem bylo navýšení kapacity terénní a ambulantní pečovatelské sociální služby, což umožní klientům udržet si i nadále nezávislý život v domácím prostředí.

„Posouváme naše Sociální služby z pohledu kvality zase o stupínek výš,“ uvedl místostarosta Nového Boru Tomáš Mašek.

 

 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 26.4.2024 / 26.4.2024
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém