První testovací promítání filmu Gladiátor 2 je tady a vypadá to tak, že se můžeme těšit na velmi dobrý film

Na to si musíte udělat čas!

První testovací promítání filmu Gladiátor 2 je tady a vypadá to tak, že se můžeme těšit na velmi dobrý film - Gladiator 2

Filmem Gladiátor Ridley Scott obnovil pověst historických dobrodružných filmů a kromě velkého úspěchu získal i Oscara. Přestože šlo o ucelený, samostatný příběh, historie samozřejmě pokračovala i po (částečně skutečných) událostech zobrazených ve filmu, takže na základě úvahy "Proč ne?" Scott prostě po téměř čtvrtstoletí natočil druhý díl. Údajně půjde o mohutný 160 minut dlouhý epos.

World of Reel uvádí, že na začátku dubna proběhla nejen soukromá projekce filmu na CinemaConu v Las Vegas, ale nedávno se v Las Vegas uskutečnilo i zkušební promítání a byla odhalena i stopáž. Přesněji řečeno, promítaná verze měla 2 hodiny a 40 minut, a uvidíme, zda se ji před podzimní premiérou podaří zkrátit. Ani první díl nebyl o moc kratší, měl 2 hodiny a 35 minut, respektive kinoverze filmu měla 155 minut (na DVD vydali prodlouženou verzi, která měla 171 minut).

World of Reel uvádí, že na základě ohlasů z testovacího promítání ve Vegas představuje Gladiátor 2 velmi podobný příběh jako jeho předchůdce, ale s mnoha jedinečnými motivy. Jinými slovy, je to příběh o pomstě. V ukázce prezentované na CinemaConu se objevil boj v aréně, v němž se na gladiátory vrhly agresivní opice. Podle zpráv z testovacích projekcí se jedná o velmi krvavou a šílenou scénu, při níž dochází k trhání obličejů a lámání kostí. Paul Mescal, který hraje hlavního hrdinu, je prý v hlavní roli zdrženlivý, ale efektní, zatímco Connie Nielsen v roli jeho matky je velkým hitem, přičemž někteří tvrdí, že si její výkon zaslouží Oscara. Skvělý je i Denzel Washington a zábavní jsou i Joseph Quinn a Fred Hechinger v rolích dvou soupeřících spolucísařů. Výprava a kostýmy jsou nádherné, stejně jako hudba Harryho Gregsona-Williamse, která se bez problémů vyrovná hudbě Hanse Zimmera (který složil melodie pro Gladiátora).

World of Reel také zveřejnil některé potenciálně SPOILEROVÉ detaily z premiéry ve Vegas, takže pokud máte zájem o filmu vědět všechno, čtěte dál! Budeme se však snažit být diskrétní.

Pedro Pascal hraje Luciina nevlastního otce. Pascalova postava je povolána do války a jeho rodina je napadena. Hlavní hrdina, kterého hraje Paul Mescal, je, jak už řekl Ridley Scott, jakýmsi dobrodruhem, který je daleko od své matky a nevlastního otce. Když se však dozví o útoku na svou rodinu, zešílí a přísahá pomstu, což ho motivuje k tomu, aby sám vstoupil do arény a probojoval se až do římského Kolosea. Údajně skutečným padouchem filmu Gladiátor 2 je postava Denzela Washingtona, který je velký intrikán a je ohromen Luciovým talentem.

Na Gladiátora 2 se jistě všichni těší, zvláště po všech těch pochvalách, ale do premiéry je ještě daleko: historický epos k nám dorazí 21. listopadu. Předpokládá se, že si v pokladnách kin povede velmi dobře, protože skvělé provedení a hvězdná paráda si vybraly svou daň, tedy navýšení rozpočtu.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal BENKE ATTILA z IGN Hungary.

V tomto článku
Další podobné
Komentáře