Japonský film podle komiksu manga a česká komedie ze života

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Japonský film podle komiksu manga a česká komedie ze života
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí italský seriál o banditech z konce 19. století
  • Podívat se můžete i na českou romantickou komedii
  • A HBO max nabízí každé úterý nový díl seriálu Uklízečka

Je tu poslední dubnový víkend a pokud jej chcete strávit u nějakého dobrého filmu či seriálu, máte na výběr hned z několika žánrů. Netflix nabízí italský seriál z konce 19. století, ale i detektivní seriál, který byl odvozen od úspěšného Sandmana. HBO Max zase nabízí seriál ze zločineckého podsvětí.

Ženy a život

Film z roku 2022 nyní můžete zhlédnout na Netflixu. Ačkoliv se film dostal na přední příčku sledovanosti, jedná se spíše o oddechovku, u které se občas zasmějete. Eliška (Eva Burešová) se snaží být módní návrhářkou, ale moc se jí zatím nedaří. Chodí se známým tenistou Petrem, který ji ale zahýbá, kde může. Její sestra Ilona se s ničím a nikým nemaže, a tak vždy zasáhne podle svého uvážení. Pomůže Elišce s pronajmutím butiku a zároveň odhalí nevěru Petra. Do všeho toho ale ještě zasahuje Eliščin dlouholetý kamarád Richard, který se k ní na chvilku nastěhuje, jelikož se pohádal s manželkou a nemá kam jít.

Banditi: Na cestě za zlatem

Italský seriál vás zavede do druhé poloviny 19. století, kdy jih Itálie ovládají banditi. Filomena je vdaná za vlivného muže, ale tento styl života ji nevyhovuje – pochází totiž původem z chudé rodiny. Poté, co se ji manžel pokusil utopit ve studni, se rozhodla zakročit a změnit svůj dosavadní život a přidá se k Monacově tlupě zbojníků, která hledá zlato. Celé město po ni pátrá, a tak se ji s vidinou odměny vydá hledat Krahujec – lovec lidí.

Banditi: Na cestě za zlatem

Mladí mrtví detektivové

Edwin a Charles jsou mrtví, ale nikdy nepřešli na „druhou stranu“, aby mohli odpočívat v pokoji. Musí si tak dávat pozor na to, aby je nechytla Smrt. Sami se ale snaží pomoci ostatním duchům, kteří uvízli po smrti někde mezi, aby mohli v klidu odejít. Jednoho dne dostanou zakázku na živou dívku, která je ale jasnovidkou. S ní se následně detektivové spojí, aby mohli společně bojovat proti příšerám ze záhrobí.

City Hunter

Japonský akční snímek podle komiksu manga. Ryo Saeba je soukromý detektiv na volné noze, který svůj volný čas tráví s lehkými dívkami v barech. Jednoho večera mu ale zabijí parťáka, se kterým případy řešil a on tak musí zjistit, kdo byl vrah. Ve městě se navíc začíná šířit droga, která v lidech kromě zvýšené fyzické zdatnosti vyvolává i silnou agresi a následně smrt. Ryo ale začne postupně zjišťovat, že všechno se vším souvisí.

Uklízečka

Tento seriál není na HBO Max žádnou novinkou. První řada vyšla už před dvěma lety a seriálu se evidentně daří. Ze třetí série je zatím venku sedm dílů a další vychází vždy v úterý. Děj sleduje život kambodžské lékařky, která přijela do USA kvůli synovi, který je nemocný a potřebuje drahou léčbu. Vízum jí vypršelo a společně se svojí kamarádkou pracuje jako uklízečka, aby ji tamní systém nemohl najít a deportovat. Jednoho dne se ale připlete k vraždě a aby přežila, nabídne své služby a mrtvolu odklidí. Tak začne její „kariéra“, která ji přivede do nejednoho problému, ale také ji pomůže se záchranou syna.