Blizzard ruší BlizzCon 2024, slibuje návrat v příštích letech

Společnost Blizzard neuvedla důvod pozastavení akce

Blizzard ruší BlizzCon 2024, slibuje návrat v příštích letech - Blizzard Entertainment

Společnost Blizzard oznámila, že v roce 2024 nebude pořádat každoroční akci BlizzCon, ale slíbila, že se k ní v budoucích letech vrátí.

V prohlášení pro tisk společnost Blizzard nesdělila důvod zrušení akce, ačkoli uvedla, že toto rozhodnutí "nebylo učiněno lehce". Společnost se navíc místo toho plánuje účastnit jiných oborových akcí v průběhu celého roku:

Během několika příštích měsíců se s vámi podělíme o další podrobnosti o našich novinkách, které se chystají na konci tohoto roku, včetně World of Warcraft: The War Within a prvním rozšíření Diabla IV, Vessel of Hatred. Abychom oslavili tato nadcházející vydání a spojili naše komunity novými a výjimečnými způsoby, brzy se s vámi podělíme o některé vzrušující plány pro další oborové veletrhy a kongresy, jako je Gamescom. Nemůžeme se dočkat, až vám o těchto plánech brzy povíme více. Těšíme se také na plánované zastávky Overwatch Champions Series ligy na Dreamhack v Dallasu i Dreamhack v Stockholmu. A jsme nadšeni, že plánujeme několik celosvětových osobních akcí k 30. výročí Warcraftu, které se budou konat vedle herních oslav napříč našimi Warcraft hrami v průběhu roku 2024. I když se tyto akce od BlizzConu liší, využíváme veškerou naši kreativitu a představivost, abychom zajistili, že se ponesou ve stejném duchu oslav a pospolitosti.

Tato zpráva přichází právě ve chvíli, kdy se BlizzCon znovu staví na nohy. Akce byla v roce 2020 zcela zrušena kvůli pandemii COVID-19, poté se v roce 2021 krátce vrátila jako digitální show a v roce 2022 se opět přerušila. Loni se BlizzCon poprvé po čtyřech letech opět konal i osobně.

Ačkoli zrušení BlizzConu může být pro fanoušky šokem, do jisté míry dává smysl. BlizzCon je tradičně místem, kde Blizzard odhaluje všechna svá zásadní oznámení před nadcházejícím rokem, ale v roce 2024 by byl seznam téměř jistě chudý. Vydání dalšího rozšíření World of Warcraft, The War Within, je naplánováno někdy na léto nebo podzim tohoto roku, tedy ještě před termínem, kdy se BlizzCon obvykle koná. Diablo 4 má sice v plánu vydat koncem roku 2024, ale je docela možné, že i to je naplánováno ještě před BlizzConem, takže ani na této frontě nemá Blizzard mnoho nového k odhalení. Po zrušení chystané survival hry by tak většinu hlavních odhalení na konferenci měly nést Overwatch 2 a Hearthstone a ani jedna z těchto her se nezdá být připravena zaujmout pozici hlavní události na celé konferenci.

Blizzard byl navíc na začátku letošního roku zasažen propouštěním; byl jednou z mnoha divizí, které v lednu postihlo propouštění 1 900 zaměstnanců herní divize Microsoftu. Vzhledem k tomu, že se Activision Blizzard po loňské akvizici stále ještě rozkoukává v atmosféře širších rozpočtových škrtů a propouštění v odvětví, je logické neutrácet za konferenci spoustu peněz. Méně jasné je, jak bude BlizzCon vypadat, až se vrátí - nyní pod dohledem Microsoftu.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala REBEKAH VALENTINE z IGN US.

Další podobné
Komentáře