"Marketing je mrtvý" - Ředitel vydavatelství studia Larian říká, že hráči chtějí, aby se s nimi mluvilo, a ne aby je někdo oblboval

Klíčem k úspěchu je jednoduchost

"Marketing je mrtvý" - Ředitel vydavatelství studia Larian říká, že hráči chtějí, aby se s nimi mluvilo, a ne aby je někdo oblboval - Larian Studios

Poté, co se Baldur's Gate 3 stal jedním z největších úspěchů loňského roku, nám vývojářské studio Larian Studios již poskytlo několik důležitých názorů na současný stav herního průmyslu a zde je další důležitá nápověda. Tentokrát byl Michael Douse, který dohlíží na vydavatelské aktivity belgického týmu, hostem serveru PC Gamer, kde opět uvedl poměrně zajímavý postřeh.

Během jeho diskuze o stavu PC her nadhodila kreativní ředitelka Warframe Rebecca Ford téma, že skuteční hráči nemají nouzi o cílený marketing, a Douse s tím zjevně souhlasí:

"Marketing je mrtvý. Opravdu je, můžu to dokázat, člověče."

- začal vedoucí Larianu, který řekl, že tradiční marketingové kanály jsou pryč, už neexistují reklamy založené na prodejcích, ale na místě je něco jiného.

Douse řekl, že internet nyní zaujal své místo, a dále zdůraznil důležitou věc, a sice že hráči se prostě zajímají o to, co studio dělá, a nemají potřebu být jakkoli ohromováni:

"Nikdo se nedívá na reklamy, žádný z kanálů, přes které jsme dříve inzerovali, už není životaschopný. Je to i proto, že hráči prostě chtějí, aby se s nimi mluvilo. Nechtějí být oblbováni, chtějí jen vědět, co děláte, proč to děláte a pro koho to děláte."

Podobně se vyjadřuje i Eyrún Jónsdóttir, jedna z viceprezidentek společnosti CCP, stojící za EVE Online, která říká, že hráči se rádi dostanou do akce, podobně jako tomu bylo u Baldur's Gate 3, která měla před oficiálním vydáním dlouhé období předběžného přístupu. Podobná situace je i u EVE Online, kde hráči také rádi vyjadřují své názory.

Ke konverzaci se přidal i vývojář hry Slay the Spire, Casey Yano, který se už v mládí divil, proč AdBlock neblokuje reklamu. Douse nakonec dospěl k závěru, že "Nejlepším místem pro propagaci hry je samotný obchod. Všechno ostatní za to nestojí. To jsme se naučili s BG3 - chvíli nám to trvalo."


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal SZÁLER MARTIN z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře