Na Zborovcích začaly opravy výtluků, práce se postupně přesunou do celého města

26. dubna 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 469×

V ulicích Blanska začaly opravy výtluků. Práce na místních komunikacích pracovníci firmy zahájili na sídlišti Zborovce. V následujících týdnech se přesunou přes centrum města až na sídliště Písečná. Výtluky se budou opravovat také v místních částech. Řidiči by tak při jízdě v následujících týdnech měli dbát zvýšené opatrnosti a respektovat dopravní značení.

V pátek 26. dubna začaly opravy výtluků v ulicích na sídlišti Zborovce. Pracovníci firmy Deas odfrézovali poškozené úseky vozovky, které pak překryje nový asfaltový povrch.

„Snažíme se, abychom vyfrézované úseky, zapravili ještě v ten samý den, nebo den následující. Práce v ulicích probíhají od sedmi hodin ráno přibližně do tří odpoledne,“ popsal Martin Veselý z firmy Deas.

Opravy výtluků v Blansku potrvají zhruba do poloviny července. Ze Zborovců se pracovníci firmy přesunou přes Pražskou ulici a střední část města až na sídliště Písečná. Opravy poškozených úseků komunikací se plánují také v místních částech.

„Poškozené úseky, které je třeba opravit, jsme předem vytipovali a jejich seznam předali dodavatelské firmě. Další část oprav výtluků na místních komunikacích pak přijde na podzim,“ podotkla Pera Drašarová z odboru správy a rozvoje města.

Řidiči by měli počítat s tím, že opravy vozovek mohou místy krátkodobě omezit dopravu. V ulicích se bude častěji pohybovat technika a pracovníci firmy.

Na opravy výtluků Blansko s firmou Deas uzavřelo rámcovou smlouvu. Během dvou let město zaplatí 12 milionů korun včetně DPH.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení