reklama 11D

CSIO Zduchovice: Čeští junioři a mladí jezdci kralovali v Pohárech národů

ikonka

Šestý ročník Pohárů národů při CSIO dětí, juniorů a mladých jezdců ve Zduchovicích se české ekipě povedl. Ve dvou ze tří soutěží zůstalo vítězství doma, jen děti ve svém klání plném čistých kol na soupeře nestačily.
26.04.2024 23:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Jan Vlček, Equifo.cz  |  Rubrika: Sport  |  
REPORTÁŽ
| FANCLUB
reklama 12A

 
Dramatickou koncovku měl ve Zduchovicích páteční Pohár národů juniorů, ve kterém se Češi drželi za zdánlivě pohodlně vítězící Velkou Británií. Ale protože Rozálie Pichrtová s Queesy PJ a Laura Najmanová s Cocolinou Z zapsali ve druhém kole nuly a Albert Písařík s Kingston 34 jen jeden trestný bod za čas, najednou se situace změnila. 
 
Britka Isabelle Doylová totiž shodila dvě překážky a suverenita jejího týmu se otřásla. Viktor Skutecký pak s G-Star L dosáhl také na nulu, a tím udělal rozhodující krok do rozeskakování. Další Britka Ruby Barrsová totiž v poslední jízdě spadla a oba týmy tak měly stejný bodový zisk. Rozeskakování začalo pěti nulami včetně jízd Pichrtové, Najmanové a Písaříka, ale Británie měla díky rychlejším časům zase lepší začátek. Jenže Doylová s Barrsovou i v rozeskakování chybovaly a české kvarteto se dočkalo nečekaného vítězství. Třetí skončila Belgie, které rozeskakování uteklo o jediný bod.
 
Naopak výhra týmu mladých jezdců se zrodila poměrně snadno. Všechny čtyři jízdy kvarteta Mariana Michlíčková (Dalton de Tiji), Kateřina Bubáková (Ella), Tereza Svobodová (I Will Be Famous) a Natálie Kovářová (Chloe) v prvním kole byly čisté a český tým se dostal do vedení. A protože soupeři dál chybovali, bylo jasno už předem a Kovářová ani nemusela na svůj poslední parkur nastoupit. Druhá skončila Velká Británie o čas před Dánskem.
 
Jen v kategorii dětí se český tým na dekorování nedostal. Na parkuru stavitele Petra Maška, kde byla spousta čistých kol, se každá chyba hned projevila. Patrik Opatrný (Lordany), Ondřej Pospíšil (Concaba), Vanessa Hájková (Fanuatou de Kergane) a Adriana Hakrová (Entracte d’Austral) jich hned v prvním kole udělali moc a už nedokázali opustit osmé místo. 
 
O náboj pro diváky se tak postaraly nejlepší tři týmy, které s nulovými konty po dvou kolech postoupily všechny do rozeskakování a také v něm se překonávaly. O konečném pořadí 1. Belgie, 2. Německo a 3. Velká Británie nakonec v rozeskakování rozhodl rozdíl pouze jedné a čtvrt sekundy.
 
Spokojená s výkony všech domácích týmů byla šéfka ekipy Zuzana Janatová, která ocenila práci všech dvanácti jezdců i lidí v jejich zázemí. Program CSIO Zduchovice pokračuje víkendovými soutěžemi. Živě je přenáší internetová televize EquiTV.cz.
 
 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE