Tvůrci Avengers: Endgame říkají, proč se Robert Downey Jr. nemůže vrátit do MCU, i když si to hvězda přeje

Tvůrci Avengers: Endgame říkají, proč se Robert Downey Jr. nemůže vrátit do MCU, i když si to hvězda přeje

Film Avengers: Endgame byl uveden již před pěti lety a pro mnoho postav byl skutečně koncem. Jedno z těchto velkolepých finále si odbyl Iron Man Roberta Downeyho Jr, který posledním lusknutím po své ikonické hlášce ("A já jsem Iron Man!") hrdinně vymazal Thanose a jeho armádu z časoprostorového kontinua, ale tím ukončil i svůj vlastní život. Hvězda by se do role ještě vrátila, ale bratři Russoovi jsou proti, protože si myslí, že příběh Tonyho Starka už dostatečně uzavřeli.

Anthony a Joe Russoovi poskytli rozhovor serveru GamesRadar+ na skotském mezinárodním filmovém festivalu Sands. Reportér nadhodil to, co řekl Downey, tedy že by se herec a jeho Iron Man mohli vrátit do marvelovského univerza. Bratři se této myšlence v podstatě vysmáli. "Nevím, jak by to udělali. Nevím, jakou cestou by se k tomu dostali," řekl Anthony. "My jsme tuhle kapitolu uzavřeli, takže by bylo na nich, aby vymysleli, jak ji rozšířit," řekl Joe diplomaticky.

"S radostí. Mám to příliš zakořeněné v DNA. Ta role si mě vybrala. A poslyšte, vždycky říkám: 'Nikdy, nikdy nesázejte proti Kevinu Feigemu,' protože zaručeně prohrajete. On je banka. A banka vždycky vyhraje," řekl nedávno Downey v reakci na dřívější prohlášení šéfa studia Feigeho, že do závěru Endgame nebudou zasahovat, protože nechtějí znehodnotit Tonyho oběť.

Je však třeba mít na paměti, že koncept multiverza umožňuje herci vrátit se na velké plátno (nebo malé plátno?) v brnění Iron Mana bez dalších okolků. Pro mnohé je to problém současného velkého příběhu, že díky rovinám a variantám alternativní reality nemá v podstatě žádná oběť nebo smrt žádnou váhu, protože přeskakování mezi časovými liniemi může vrátit zpět jakoukoli fanouškovsky oblíbenou postavu nebo hvězdu. Stačí si vzpomenout na Deadpoola a Wolverina, který se chystá do kin v červenci Wolverine, který zemřel hrdinskou smrtí v Loganovi, se v něm znovu vrátí do akce (nebo alespoň jeho alternativní verze) v podání Hugha Jackmana. Uznáváme, že podle ukázek bude tento návrat nejspíš dobře zavedený a bude mít nějakou váhu, takže nepopírá srdceryvné finále filmu z roku 2017 (které vlastně ani není součástí MCU, to je důležitý detail).

Mimochodem, bratři Russoovi Downeyho milují a Joe pro GamesRadar+ pochválil herce za jeho oscarovou výhru za Oppenheimera: "Bylo to obrovské vítězství. [...] Jeho příběh je jedním z velkých příběhů o vykoupení. A on je tak milý člověk, tak pracovitý. Je to skvělý herec naší generace, takže si myslím, že takové uznání lze vnímat jako opodstatnění jeho příběhu vykoupení."


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal BENKE ATTILA z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře