Režisér filmu Alien: Romulus předvádí strašidelnou realistickou rekvizitu Facehuggera v akci

Režisér Fede Alvarez říká, že rekvizita Facehuggera byla jeho „oblíbenou hračkou“ při natáčení filmu Alien: Romulus.

Režisér filmu Alien: Romulus Fede Álvarez se na oslavu Dne Vetřelce podělil o video ze zákulisí natáčení, na kterém jsou zachyceni Facehuggeři v akci.

V téměř dvacetivteřinovém klipu na X/Twitteru Álvarez ukázal praktickou rekvizitu Facehuggera, který se prohání jako přerostlý podkovovitý krab.

„Hraní si s mou oblíbenou hračkou na natáčení filmu Alien: Romulus, minulé léto,“ napsal Álvarez. „Šťastný #AlienDay všem!“

Álvarez také prozradil, že Facehugger z filmu Alien: Romulus byl vytvořen novozélandskou společností Wētā Workshop, která se zabývá speciálními efekty a rekvizitami.

V předchozím rozhovoru pro IGN Álvarez uvedl, že Facehuggeři jsou stvoření ze série Alien, která ho děsí nejvíce. To ho samozřejmě vedlo k rozhodnutí postavit hlavní hrdinku filmu Alien: Romulus (hraje ji Cailee Spaeny) proti jejich stádu.

„Představa, co by se stalo, kdyby vás dostal Facehugger, byste si přáli Xenomorfa. Budete si přát rychlou smrt místo toho, co se vám stane, když vás jeden z nich chytí,“ řekl Álvarez. „Z koncepčního hlediska je to tak děsivé. A i když se tu svým způsobem stala spousta věcí, které jsou sice povědomé, ale od prvního filmu se technicky už nikdy neopakovaly, nebo v ostatních naznačují nějakou jejich verzi. Ale tady jsme na spoustu těch věcí šli hodně puritánsky.“

Alien: Romulus je samostatný film, který sleduje skupinu mladých vesmírných kolonistů uvězněných na vzdálené stanici zamořené Xenomorfy. Kromě Spaeny v něm hrají David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn a Aileen Wu.

Film Alien: Romulus vstoupí do kin 16. srpna 2024.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal ISAIAH COLBERT z IGN US.

V tomto článku

Alien: Romulus

20th Century Studios
Další podobné
Komentáře