Díky drahému VR vybavení cítí streamerka při hraní Skyrimu bolest

Přehnaný realismus?

Díky drahému VR vybavení cítí streamerka při hraní Skyrimu bolest - The Elder Scrolls V: Skyrim VR

Ačkoli VR stále není univerzální, přinesla uživatelům zásadní změnu v tom, jak se cítí v reálných hrách. Existuje však jistá streamerka, která se nemůže nabažit sledování virtuálních světů z vlastní perspektivy - utratila proto 15 000 dolarů za VR zařízení, díky němuž může její tělo cítit různé pocity.

GingasVR sestavila tuto výbavu už před lety, mimo jiné s využitím tří pohybových sledovačů HTC Vive. Ty ji v kombinaci s modem Body Inverse Kinematics umožňují, aby se její postava ve SkyrimVR pohybovala přesně jako ona sama. Nasadila si také vestu, která pomocí haptické zpětné vazby vytváří na jejím těle pocity, jako je pocit úderu mečem nebo dračího dechu. Kromě toho dokáže vnímat, jak silný vítr fouká v mrazivé severské krajině.

Před několika dny však streamerka postoupila na další úroveň: oblékla si šaty s elektrodami, které způsobují bolest. Dále má na sobě haptickou vestu, která simuluje jemnější vjemy, a ventilátor si nastavila tak, aby měnil teplotu podle prostředí. Je těžké si představit, jak by se při tomto nastavení mohl uživatel cítit, ale na videu od GingasVR je vidět, jak s křikem vyskočila, když na ni drak vychrlil svůj oheň.

Kromě toho streamerka do hry dokonce namodoval NPC OpenAI, které mu odpovídají na její otázky vlastním neskriptovaným textem. Je však pravda, že mluví poněkud nepřirozeně, takže hře na realističnosti nepřidávají.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal NAGY PÉTER z IGN Hungary.

V tomto článku

The Elder Scrolls V: Skyrim VR

17. listopadu 2017
  • Platforma
  • PS4
Další podobné
Komentáře