Ti, kdo vlastní Fallout 4 prostřednictvím PS Plus Collection, nedostanou bezplatnou aktualizaci pro novou generaci, potvrzuje Bethesda

Svět v plamenech.

Společnost Bethesda vydala uprostřed nejasností kolem bezplatné next-gen aktualizace pro Fallout 4 vysvětlení, v němž potvrzuje, kdo má a kdo nemá na aktualizaci nárok.

Po uvedení aktualizace minulý týden zůstali majitelé PlayStation 5 zmateni tím, která verze hry s předplatným se kvalifikuje jako ta, která dostane nativní next-gen patch zdarma, když alespoň zpočátku nebyl dostupný pro nikoho. Ukázalo se, že bezplatná aktualizace je určena pouze pro předplatitele, kteří mají hru prostřednictvím katalogu PlayStation Plus Extra. To znamená, že všichni ostatní si musí za nativní verzi Falloutu 4 pro PS5 zaplatit, pokud již hru nevlastnili přímo, včetně těch, kteří Fallout 4 vlastní prostřednictvím již zaniklé kolekce PS Plus. Všichni předplatitelé služby Xbox Game Pass mezitím dostanou Fallout 4 a aktualizaci pro next-gen zdarma.

PS Plus Collection byla akce, která majitelům PS5, kteří si předplatili službu PS Plus, darovala řadu her pro PS4, které si mohli zahrát na své nové konzoli, včetně Bloodborne, Persona 5 a výše zmíněného Falloutu 4. Z nabídky PS Plus byla odstraněna v květnu loňského roku.

„Zaznamenali jsme určité zmatky ohledně bezplatné aktualizace Fallout 4 next-gen pro členy služby PlayStation Plus Extra,“ uvedla Bethesda ve svém prohlášení. „Aktualizace Fallout 4 next-gen bude členům služby PlayStation Plus Extra k dispozici prostřednictvím katalogu her PlayStation. Oceňujeme vaši trpělivost, zatímco na tom týmy pracují.“

Jak se dalo očekávat, lidé, kteří vlastní Fallout 4 prostřednictvím PS Plus Collection a očekávali, že dostanou next-gen aktualizaci zdarma, vyjádřili své zklamání a poukázali na to, že Bethesda uvedla, že next-gen aktualizace bude zdarma pro všechny majitele Falloutu 4.

Aktualizace pro next-gen verzi Falloutu 4 se potýkala s problémy při uvedení na trh a aktualizace, která byla spuštěna současně s ní pro PC verzi hry, měla své vlastní technické problémy. Hráči na Xboxu zjistili, že jejich verze postrádá slibovaný režim kvality. Bethesda na Twitteru uvedla, že next-gen aktualizace pro Xbox řady X cílí na rozlišení 4k a 60 snímků za sekundu ve všech režimech, přičemž režim Performance Mode „agresivněji snižuje nastavení, aby tento cíl udržel“.

Next-gen aktualizace Falloutu 4 byla spuštěna uprostřed průlomového úspěchu televizního pořadu Fallout na Prime Video, ale datum jejího vydání zhatilo modifikaci Fallout London, která se spoléhá na mody třetích stran, jež jsou nyní po patchi pro PC nefunkční.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal WESLEY YIN-POOLE z IGN US.

V tomto článku

Fallout 4

Bethesda Game Studios | 10. listopadu 2015
  • Platforma
  • PC
  • PS4
  • XboxOne
  • XboxSeries
  • PS5
Další podobné
Komentáře