Logo regionálního portálu regionhrotovicko.cz

Regionální zpravodajství

Jarní Sbírka potravin v Třebíči doplní zásoby pro lidi v nouzi

Oblastní charita Třebíč
úterý 30.4.2024

Ilustrační foto
Autor: Oblastní charita Třebíč

Při sobotní Sbírce potravin darovali lidé v třebíčském Kauflandu ve STOP SHOP areálu 1012 kg potravin a drogerie. Děkujeme všem štědrým dárcům!

„Pokud si mohu dovolit ohodnotit toto kolo Sbírky potravin, označil bych ho za výborné. A to tím, že sbírka opět dala každému člověku možnost, zapojit se do konkrétní pomoci lidem. Lidem, kteří se ocitli v ohrožení, bez prostředků, v nedostatku, v nouzi. Právě takovým lidem naše služby pomáhají a usilují o to, aby našli cestu ven. V třebíčském regionu poskytujeme potravinovou pomoc dlouhodobě a vnímáme, jak je důležitá. S velikou radostí jsme proto byli v sobotu svědky toho, že lidí, kteří našli odvahu darovat, není málo. Tato odvaha je cenná a rozhodně není samozřejmá. Proto: Díky všem statečným dárcům! “ sděluje koordinátor Sbírky potravin a služby Charitní záchranné sítě Michal Saidl a pokračuje: „Velmi si cením práce dobrovolníků, kteří nám po celý den přímo v obchodě pomáhali. Stát se tváří sbírky a postavit se za ni jako dobrovolník, vyžaduje skutečné odhodlání. I dobrovolníkům proto děkuji za pomoc a důvěru. Byla to skvělá spolupráce. Děkuji také vedení a pracovníkům hypermarketu Kaufland za přijetí a podporu, kterých se nám tady při Sbírkách potravin dostává.“

Komu sbírka pomůže?
Třebíčská sbírka poslouží lidem v nouzi, kterými jsou osamělí senioři a rodiče samoživitelé, zejména maminky s dětmi. Pomůže také dalším lidem a rodinám, kterým není dostupná jiná forma pomoci a nemají prostředky na základní potřeby, potraviny nebo hygienu.

Jak lze ještě pomoci?
Pomáhat můžete i mimo Sbírku potravin, uvítáme zejména:
• konzervy - zeleninové i masové, paštiky
• instantní polévky, luštěniny
• Sunar, instantní dětská jídla
• dětské pleny
Věci v originálním balení lze přinést ve všední dny na správu Oblastní charity Třebíč v Židovské čtvrti na ulici L. Pokorného 15, nebo do azylových domů na Vltavínské č. 1402 či na Heliadově ulici č. 10.

Titulek je redakční.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama