Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Horoskop na květen: Berani mají věřit svým pocitům, Lvi nahlížet pod povrch

Je tu květen, měsíc barev, vůní a mláďat, příjemně svěžích dnů a probouzejících se nadějí. Je tu i náš pravidelný měsíční horoskop pro jednotlivá znamení zvěrokruhu, který jako vždy přináší drobnou nápovědu, abyste si nadcházející týdny užila v co možná největší pohodě, bez zbytečných komplikací a nepříjemných překvapení. Získejte náskok a přečtěte si, co vás v průběhu květnových dnů čeká, na co se můžete těšit a čemu se raději vyhnout.

Ilona Lea Kotková | 30. 04. 2024

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Čím intenzivněji se zamotané klubko snažíme rozmotat, tím hůře nakonec dosahujeme požadovaného cíle. Totéž se dá přenést na řadu životních situací – čím více lpíme na výsledku, analyzujeme jednotlivé postupy a zvažujeme různé varianty, tím méně si v konečném důsledku víme rady. Zvlášť v případě, kdy máme na výběr z více naoko shodných možností. Květen vás bude s podobným tématem konfrontovat. Na vás bude, abyste pochopila, že občas je nejlepší věřit svým pocitům a – alespoň zčásti – upozadit rozum. Logika není vždy tím, co vás přivede k vytouženému cíli.

Rada:

Spolehněte se na svou intuici a zkuste se tentokrát rozhodnout jen na základě pocitů.

Květnová afirmace pro Berany:

Důvěřuji svému vnitřnímu vedení.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Životní síla pramení především z harmonie těla, mysli a duše. Jsme-li sami se sebou v souladu, potom dokážeme i správně rozklíčovat životní nápovědy, úspěšně řešit složité úkoly a smysluplně využívat svou energii. Kontrolu nad situacemi, potažmo vlastním životem nikdy nepřenecháme druhému člověku, rozhodujeme se sami, protože ctíme svou vlastní zodpovědnost. Podle toho následně jednáme. Květen vás přivede do situace, která právě to prověří. Bude třeba, abyste prokázala svou celistvost i odhodlání zůstat pevná ve svých postojích bez ohledu na reakce okolí.

Rada:

Nenechte se manipulovat a ověřujte si i „ověřené“ informace. Zůstaňte svá.

Květnová afirmace pro Býky:

Mám sílu a odvahu jednat podle svého vlastního přesvědčení.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Očekávání patří k životu podobně jako radost nebo smutek. A přestože tušíme, nakolik toxická mohou být, často je obtížné ubránit se jim. Přirozeně pak zažíváme mnohá zklamání, protože se situace nevyvíjí podle toho, jak jsme si vysnili. S nenaplněným očekáváním úzce souvisejí také domněnky, jež nás umí i dlouhodobě sžírat. Květen vás právě s tímto tématem bude konfrontovat. Ukáže vám, jak mocná a ničivá mohou (často ničím nepodložená) podezření být a kam až člověka někdy zavedou. Nesnižujte se k jednání, které za běžných okolností považujete za nepřijatelné. Zachovejte si svou tvář i styl a ctěte soukromí druhého.

Rada:

Udělejte si malou rekapitulaci svých zklamání a zamyslete se nad tím, co dobrého vám přinesla. Všechno špatné bývá zároveň i pro něco dobré.

Květnová afirmace pro Blížence:

Prohlédnutím sebeklamů léčím dávná zranění a vracím se zpět do života.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Nevítaná změna často uvnitř nás rozpoutá konflikt a rozvíří mračna emocí. Nepříjemné pocity, které s obtížnou změnou obvykle přicházejí, by ale neměly rozostřit naše vnímání a zabránit nám vidět věci jasně. Bolest ze ztráty, smutek i obavy z nové reality jsou nedílnou součástí života a – viděno v širším kontextu – pro smysluplný vývoj bývají zároveň nezbytné. Květen na důležitost změny poukáže. Čeká vás důležitý okamžik; náročný, ale nutný k tomu, abyste některé události ve svém životě viděla jasněji. Nabídne se vám nový a překvapivý pohled, který může zpočátku mrzet, později jej ale oceníte.

Rada:

Nebraňte se nutným změnám. Neobracejte se zády k nabízejícímu se řešení, ačkoli se jeví jako náročné. Z dlouhodobého hlediska vám přinese úspěch i zadostiučinění.

Květnová afirmace pro Raky:

Události ve svém životě vidím jasně a kroky, které činím, slouží k mému prospěchu.

Mohlo by se vám líbit

Láska v květnu: Exkluzivní měsíční výklad z karet pro všechna znamení zvěrokruhu

Na 1. máje se necháme políbit pod třešní, abychom kvetly a zářily po celý následující rok. Tím ale měsíc zamilovanosti nekončí. Kartářka a terapeutka Karolina Acherati se exkluzivně pro čtenářky Marianne zeptala karet na to, jak se bude pro jednotlivá znamení vyvíjet láska v průběhu května. Výklad je připravený pro zadané i nezadané. Dozvíte se také, na co si dát v lásce pozor a co můžete z lásky udělat samy pro sebe.
marianne.cz

Lev (23. 7. – 22. 8.)

K tomu, abychom byli v životě spokojeni, nepotřebujeme nikoho než sebe. V tomto smyslu je ale nutné pochopit úzkou souvislost mezi vnějším a vnitřním světem – a nalézt mezi nimi soulad. Podmiňování vlastního štěstí někým nebo něčím dalším nikdy nefungovalo a fungovat nebude. Nadcházející měsíc vám takové téma nabídne. Dostanete možnost přesvědčit se, jak vrtkavé toto domnělé štěstí bývá, a budete konfrontována s otázkou, zda vůbec o štěstí jde. Nebojte se nahlédnout pod povrch, buďte upřímná k sobě i k druhým a seberte odvahu připustit si i to, co je vám nepříjemné, tíží vás a někdy dokonce zraňuje.

Rada:

Nezapomeňte, že pohled do nitra nemusí být vždy příjemný, přijetí sebe sama ale v konečném důsledku přináší svobodu.

Květnová afirmace pro Lvy:

Jsem svobodná a šťastná bytost bez ohledu na okolní podmínky.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Odhodlání vytrvat je důležitou podmínkou úspěchu. Dalšími cennými atributy jsou vnitřní klid, zdravá sebejistota a vědomí vlastní hodnoty, dovedností a potenciálu. Žádný učený z nebe nespadl a mistrovství v čemkoli vyžaduje pokaždé dostatek času.  Květen vám bude chtít předvést, nakolik pravdivé předchozí tvrzení je; ocitnete se v situaci, v níž bude kromě dalších věcí důležitý i váš um a zkušenost, předchozí poučení se z chyb, nadhled a dostatek trpělivosti. Dostanete příležitost ukázat, jak užitečné je občas nespěchat a pokračovat zvolna ale jistě ke svému cíli.

Rada:

Chraňte si vnitřní klid a udržte svou integritu. Nenechte se vykolejit pochybami zvenčí.

Květnová afirmace pro Panny:

Jsem přesně tak trpělivá, jak potřebuji být, abych došla do vytyčeného cíle.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Osobní rozvoj je velké téma posledních let. Řada z nás se snaží kultivovat svůj vnitřní svět, objevovat a rozvíjet potenciál duše a směrovat energii tam, kam potřebuje. V té souvislosti nutno zmínit, že podobně důležité je i fyzično; také ono si zaslouží přiměřenou pozornost a péči. Zaměření se na tělo je vaše květnové téma. Nalaďte se na jeho vibrace, naslouchejte mu a případné signály vnímejte jako nápovědu. Vaše tělo ví přesně, co je pro ně dobré. Učte se novému pohledu – berte je jako chrám duše a snažte se, aby odpovídajícím způsobem vyjadřovalo vaši vnitřní krásu.

Rada:

Odpočiňte si a věnujte se svým fyzickým potřebám. Zaměřte se na zdraví, výživu a pohyb – právě teď je ideální čas.

Květnová afirmace pro Váhy:

Věnuji svému tělu láskyplnou pozornost. Odměnou mi je životní energie, radost a pevné zdraví.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jsme-li zapojeni do okruhu láskyplného dávání a přijímání, zažíváme hojnost na mnoha úrovních života. Především ale se nám dostává možnost vychutnávat si to nejkrásnější a nejdůležitější, co život nabízí: vřelý kontakt s blízkými lidmi, jimž se beze strachu můžeme otevřít. Takové vztahy jsou přesně tím, čím by být měly: čistou formou lásky bez potřeby spoutávat a vlastnit druhého. Květen vám právě toto téma přinese. Díky sledům jednotlivých událostí si budete moci uvědomit, jak marná je snaha vlastnit druhého a nakolik zoufalé bývají tendence kráčet cestou manipulace a lsti.

Rada:

Otevřete se lidem a vyjádřete své pocity. Vaši blízcí jsou jedním z největších darů.

Květnová afirmace pro Štíry:

Užívám si svůj láskyplný život.

Mohlo by se vám líbit

Aura je barevná energie kolem vás: O čem vypovídá, jak ji číst a pracovat s ní, abyste dosáhli plného potenciálu?

Jistě se vám čas od času stane, že se seznámíte s někým, koho jste před tím nikdy neviděli, a hned se v jeho přítomnosti cítíte velmi dobře. Je to něco neuchopitelného a nepopsatelného, co nedokážete vysvětlit. My pro vás teď vysvětlení máme. Vnímali jste totiž jeho auru. Každý z nás je obklopený energetickým polem, pro běžného člověka neviditelným, které září různými barvami podle našeho emočního stavu, zdraví a duchovní otevřenosti. Co přesně aura je, co o nás vypovídá, jak s ní pracovat a co na to věda?
marianne.cz

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Tvůrčí potenciál má každý z nás, jenom ne každý s takovým tvrzením souzní. Základem kreativity je uvolněné uvažování bez hranic, které nám diktuje naše neautentické nastavení. Důvěra ve vlastní úsudek nás osvobodí a umožní překonat uměle vytvářená omezení. Květen vás bude chtít v tomto smyslu trochu probrat. Zavede vás do situace, v níž pochopíte, že jste plně připravena čelit velké životní výzvě. Podvolte se tvořivé energii, důvěřujte ve své nadání, využijte svůj potenciál naplno. Právě teď máte mimořádnou sílu. 

Rada:

Nenechte se už dál omezovat a brzdit. Máte vše, co potřebujete, abyste využila své dosud neprojevené schopnosti.

Květnová afirmace pro Střelce:

Jsem kreativní a autentická, znám své schopnosti a využívám je naplno.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Některé vztahy bývají časem dožité a vyžadují uvolnění. Tento proces často bývá spojený s bolestí, je však nezbytný k tomu, abychom dál mohli žít naplněný život. Opuštění starého a vůle nechat jít, jakkoli je to těžké, nás však zároveň osvobozuje. Květen vám v tomto směru nabídne pomocnou ruku – jste připravena učinit potřebný krokmáte šanci nechat staré a nefunkční za sebou. Strach a počáteční pocit ztráty se postupně promění v radost z nově otevřených dveří. Postupem krátkého času uznáte, že nemá smysl držet se za každou cenu starých vazeb a ulpívat v tom, co už dávno nefunguje.

Rada:

Nezapomeňte, že každé ulpívání brání člověku účastnit se přirozeného toku života. Dopřejte si tedy pomyslný pád, abyste se mohla opět zvednout – silnější a poučená.

Květnová afirmace pro Kozorohy:

Jsem plně připravena na změnu, kterou akceptuji a vítám.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Život je velký koloběh, kde konec jednoho zároveň znamená počátek dalšího. Po noci přichází den a po dni noc, pasivitu střídá aktivita, abychom později opět spočinuli. Máte za sebou poklidné období, které se v květnu nachýlí ke svému konci. Je nejvyšší čas vstát a pokračovat v práci – nastává doba činů na všech úrovních vašeho života. Nadcházející měsíc vám otevře brány nových příležitostí, jen je třeba mít oči otevřené a nebát se vyzkoušet nevyzkoušené. Buďte odhodlaná a nenechte se zviklat pochybami okolí.

Rada:

Vaše intuice je mimořádná a šance na úspěch vysoké. Nebojte se vyčnívat.

Květnová afirmace pro Vodnáře:

S nadšením vítám nové příležitosti. Dveře úspěchu jsou pro mě otevřené.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Jednou z bolestí dnešní doby je skutečnost, že řada lidí „funguje“ převážně v hlavě a od zbytku těla je odpojena. Nevnímáme nápovědy, které nám posílá intuice, zpochybňujeme své pocity a řídíme se především logikou. Zapomínáme, že život až tak logický není a občas se přihodí zcela nelogická událost. Smutné bývá, že někdy musí situace vygradovat v opravdový problém, abychom si začali všímat, dovolili si cítit a občas jednat naoko nerozumně. Květen vám takovou příležitost nabídne, abyste pochopila, že intuice a „divné“ pocity mají v životě také své místo – ne každý krok musí mít vždy logickou podstatu.

Rada:

Nezpochybňujte své pocity, ať jsou jakkoli nelogické. Věřte ve vnitřní nápovědu.

Květnová afirmace pro Ryby:

Intuice je můj nejlepší přítel a spolehlivý rádce.

autorský článek

Zdroj článku

Související články

Zábava
Kvíz: Poznáte, kde se nachází slavná místa z oblíbených filmů?

Kvíz: Poznáte, kde se nachází slavná místa z oblíbených filmů?

Zábava
Kvíz: Dovolená se blíží! Jak dobře znáte oblíbené prázdninové destinace Čechů?

Kvíz: Dovolená se blíží! Jak dobře znáte oblíbené prázdninové destinace Čechů?

Zábava
Toužíte po dlouhém a radostném životě? Objevte tajemství japonské techniky ikigai

Toužíte po dlouhém a radostném životě? Objevte tajemství japonské techniky ikigai

Zábava
Horoskop od 13. května: Lvi mají přibrzdit, Blíženci neztrácet naději

Horoskop od 13. května: Lvi mají přibrzdit, Blíženci neztrácet naději