Ústní vody, běžně známé svou úlohou v udržování ústní hygieny, přinášejí řadu dalších užitečných vlastností. Mnoho lidí si to však neuvědomuje. Tyto produkty mohou být využity i mimo ústní dutinu. Podívejme se na několik zajímavých způsobů, jak můžeme využít většinu ústních vod v každodenním životě.

Proběhla anketa Receptáře!

Tradiční čtenářská anketa proběhla i letos. Hlasovali jste pro své oblíbené firmy. Děkujeme.

Na video od TOP Zajímavosti o tom, co se stane, když si nalijete ústní vodu na nohy, se podívejte na YouTube:

Zdroj: Youtube

Účinný prostředek proti lupům

Ústní vody s obsahem látek jako tymián, eukalyptus nebo likér mohou být účinným prostředkem proti lupům. Stačí aplikovat malé množství na pokožku hlavy, jemně vmasírovat a nechat působit. Poté vlasy důkladně opláchněte.

Boj s nepříjemným zápachem v podpaží

Pokud se ocitnete bez antiperspirantu, většina ústních vod může být záchranným kruhem. Stačí aplikovat na vatový tampón a otřít podpaží. Účinné látky v ústní vodě pomohou eliminovat nepříjemný zápach a udržet pocit svěžesti.

Pomocník v boji s akné

Antibakteriální vlastnosti ústních vod se osvědčily i v péči o pleť, zejména při boji s akné. Naneste ústní vodu na vatový tampón a jemně otřete pokožku, koncentrujte se na problematické oblasti. Po opláchnutí pokožky studenou vodou použijte lehký hydratační krém.

Ošetření nohou a nehtů

Problémy s nohama a nehty? Ústní voda může být užitečná i zde. Stačí nohy ponořit do ústní vody po dobu asi 30 minut. Účinné látky pomohou zmírnit podráždění, tvrdou kůži a zlepšit vzhled nehtů.

Čištění toalety bez práce

Ústní voda může sloužit k vyčištění toalety. Stačí ji nalít do nádrže a nechat působit. Poté použijte štětku k důkladnému vyčištění. Díky antibakteriálním vlastnostem ústní vody se toaleta zbaví nečistot a nepříjemných pachů.

Osvěžení dechu a podpora zdraví

I váš zubní kartáček může být prospěšným pomocníkem. Stačí ho namočit v ústní vodě přes noc. Ráno budete mít svěží dech a zároveň bojovat proti bakteriím a plaku.

Zklidnění svědění po bodnutí hmyzem

Ústní voda pomáhá i při odstranění svědění způsobeného bodnutím hmyzem. Stačí aplikovat na postižené místo a jemně vetřít. Účinné látky pomohou zmírnit svědění a redukovat otok.

Ústní voda není jen prostředkem pro ústní hygienu. Je to víceúčelový produkt, který může být užitečný v různých situacích v péči o tělo a domácnost. Díky svým antibakteriálním a antiseptickým vlastnostem nabízí široké spektrum použití, které stojí za vyzkoušení.

Související články

Zdroj: www.youtube.com, www.irecept.cz