Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Jak vylepšit obyčejný outfit? Pomůžou vám oblíbené boty v trendy barvě

Červená barva a balerínky se drží mezi top módními trendy už delší dobu a hned tak nikam nezmizí. Když je kreativně zkombinujete, rozzáříte jakýkoliv outfit. Hodí se ke všem příležitostem, jsou elegantní, nadčasové a podobně jako červená rtěnka také sexy a šik. Zjistěte, proč tak skvěle fungují i jak je nosit a s čím je kombinovat. Bohatou inspiraci najdete také v naší galerii.

Liv Boková | 30. 04. 2024

Jen červená to může být

V kombinaci s jinými červenými kousky balerínky oživí každý look a nádherně ho podtrhnou. Působí hravě i luxusně, a to podle toho, jak a s čím je nakombinujete. Fakt, že červená patří k trendům letošního jara a léta, dokazují i mnohé celebrity a modelky, které nosí například sytě rudé punčocháče, výrazné šaty nebo velké tašky. U balerínek platí to samé – oblíbila si je například herečka Dakota Johnson a je nosí i modelka Taylor Hill.

Červená představuje sebevědomí, vášeň i bohatství

Zahalování se do červené poukazuje na sebevědomí a vášeň. „Je vědecky dokázáno, že vystavení červené barvě zvyšuje srdeční frekvenci,“ uvádí Lorenza Smith, profesorka dějin umění na Fashion Institute of Technology v New Yorku. Připomíná také, že v historii byl tento odstín vždy spojován s bohatstvím a mocí. V současnosti je červená znakem emancipace, odklonu od konvencí. Tato barva je ekvivalentem vyjádření já chci, já můžu.“

Proč červená tak září?

Možná se ptáte, jak je možné, že okamžitě upoutáme pozornost, když použijeme červenou jako součást make-upu nebo outfitu. Je za tím věda: červená je totiž barvou s nejdelší vlnovou délkou v rámci světelného spektra, což znamená, že ji mozek vnímá ze všech barev nejdřív. Kdykoliv budete chtít vyniknout v davu nebo udělat dojem, červená je jasná volba.

Mohlo by se vám líbit

Objevte barvy, které vám sluší nejvíce. Módní stylistika radí, jak na to. Jedna barva ale sluší všem

Když si vyberete správné barvy oblečení, nádherně vás rozzáří, podtrhnou vaši krásu a zvýrazní přednosti. Pokud naopak sáhnete vedle, nevhodně zvolená barva z vás udělá nevýraznou bledou osobu s našedlou či nazelenalou pletí. Přitom stačí třeba jen trochu proniknout do tajů barevné typologie a naučit se kouzlit s barvami ve svůj prospěch. Jak na to? Co vám bude určitě slušet? Na tyto i další otázky pro Marianne odpovídá módní stylistka Veronika Saic.
marianne.cz

Červené není nikdy dost

K červené se hodí prakticky všechno, a hlavně ještě větší dávka červené. Když se rozhodnete pro rudé balerínky jakéhokoliv tvaru, nebojte se podpořit celkový look přidáním ještě dalšího kousku ve stejném odstínu. Může jít o tradiční kombinaci s červenou rtěnkou nebo třeba s baretem či kabelkou. Nohy prodloužíte, když si k balerínkám vezmete červené punčocháče, slušet vám bude ale i opět trendy balónová sukně ve stylu makové panenky.

5 pravidel pro elegantní look s červenými balerínkami

1. Držte se svého stylu

Základním předpokladem pro vytvoření elegantního outfitu s červenými balerínkami je držet se svého stylu a preferencí. Červená bude vždy zářit a vynikat, proto je dobré počítat s tím, že když zvolíte oblečení, boty nebo doplňky v této barvě, mnohdy stačí třeba i jenom červeně nalakované nehty nebo rtěnka, budete více vidět. Zvolte tedy kousky, v nichž se cítíte dobře a dostatečně sebevědomě na to, abyste si při přidání zářící červené toto rozpoložení udržela a neměla tendenci se nějak krčit nebo schovávat, pokud najednou začnete přitahovat zraky lidí kolem.

Mohlo by se vám líbit

Hit jara 2024 v manikúře: Máslově žlutou barvu na nehtech uvidíme všude. Inspirujte se Selenou Gomez

Nová manikúra zpěvačky a herečky Seleny Gomez udala trend v barvě nehtů na celé jaro. Když její manikér Tom Bachik, mezi jehož klientky patří například také Jennifer Lopez nebo Camila Cabello, zveřejnil na svém instagramu Seleniny nové máslově žluté nehtíky, oznámil při té příležitosti, že právě tato manikúra je trendem jara 2024.
marianne.cz

2. Spolehněte se na neutrální barvy

Barevné boty se dobře hodí k neutrálním barvám. Volba základních tónů, jako jsou černá, bílá, šedá, béžová, hnědá nebo tmavě modrá, vytvoří elegantní pozadí, které umožní, že se pak červený prvek dostane do středu pozornosti. S barevně neutrální základnou budete působit decentně a rafinovaně zároveň.

3. Vyhrajte si s potisky a vzory

Červené balerínky se dobře kombinují a outfit jemně ozvláštňují ve spojení s různými vzory. Vyberte si mezi proužky, puntíky nebo květinovými potisky.

4. Kombinujte různé odstíny červené

Opět jsme u toho, že k červené se výborně, ne-li nejlépe, hodí další červená. Pohrajte si s různými odstíny, tóny a texturami. Míchání různých červených vytváří harmonický celek zajišťující kompaktní a uhlazený vzhled, který zároveň těží z všestrannosti červené. Zkuste například zkombinovat vínové kalhoty se zářivě červenými balerínkami, nebo karmínový top s tmavě červenými doplňky.

5. Vsaďte na džínovinu

Nošení stylových bot je perfektní způsob, jak pozvednout džínové outfity. Červené balerínky obujte třeba ke klasickým džínám a jednoduché bílé košili. Velmi vkusné jsou také k džínové sukni nebo šatům.

Jak nosit červené balerínky? Podívejte se do galerie na elegantní i extravagantní looky.
Zdroj článku

Související články

Móda
Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Móda
Sarah Jessica Parker vyměnila lodičky za nečekaný typ bot. Propadnete jim také?

Sarah Jessica Parker vyměnila lodičky za nečekaný typ bot. Propadnete jim také?

Móda
Jak vybrat správný typ plavek? Řiďte se tvarem vaší postavy

Jak vybrat správný typ plavek? Řiďte se tvarem vaší postavy

Móda
Rozlučte se s elegancí. Do módy se vrací sportovní styl z 90. let. Zamilujete si ho?

Rozlučte se s elegancí. Do módy se vrací sportovní styl z 90. let. Zamilujete si ho?