Switch 2 prý bude mít magnetické přisávání na základě tvrzení výrobce ovladače

Tady máte špetku soli!

Nástupce konzole Nintendo Switch, mnohými označovaný jako „Switch 2“, bude podle nejnovějších zvěstí vybaven magnetickými ovladači Joy-Con, zpětnou kompatibilitou a řadou dalších nových funkcí.

Tyto údajné podrobnosti o dosud neodhaleném zařízení se nejprve objevily u španělského portálu Vandal a později na ně navázal výrobce third-party příslušenství pro Switch, společnost Mobapad. Podle nich konzole vymění kolejnicový způsob zamykání, který používá současný Switch a jeho Joy-Cony, za větší elektromagnetické přísavné ovladače. Pokud jsou zvěsti přesné, hráči mohou očekávat také kovová tlačítka SL a SR a jedno další nové tlačítko na boku každého ovladače. Mobapad dodává, že nové ovladače budou stále vybaveny funkcí HD rumble.

Nintendo zatím Switch 2 oficiálně nepředstavilo, natož aby potvrdilo, jaké ovladače bude podporovat. Pokud lze věřit zvěstem, vypadá to, že hráči budou moci přinejmenším nadále používat své staré Joy-Cony a Pro-Controllery, stejně jako své původní fyzické a digitální hry pro Switch. Bylo by nepochybně příjemné vydat se do další generace Nintenda s určitou mírou zpětné kompatibility, i když není jasné, jak a zda vůbec budou staré Joy-Cony schopné spárování s novou magnetickou konzolí.

Mobapad tvrdí, že Switch 2 bude i nadále podporovat USB-C, přičemž jeho dokovací stanice prý bude mít drobné změny vzhledu a zároveň bude poskytovat rozlišení 4K. Stránka se také zmiňuje o nastavitelném „tlumicím držáku na zadní straně“ nového doku, i když je možné, že mluví o stojánku Switche 2. Obrazovka zařízení je údajně osmipalcový displej, který podporuje rozlišení 1080p.

SWITCH 2 RUMORED TO FEATURE MAGNETIC SUCTION CONTROLLERS. IMAGE COURTESY OF NINTENDO.
SWITCH 2 PRÝ BUDE MÍT MAGNETICKÉ PŘÍSAVNÉ OVLADAČE. OBRÁZEK SE SVOLENÍM SPOLEČNOSTI NINTENDO.

VGC loni informoval, že Nintendo plánuje uvedení své nové herní techniky na trh v roce 2024. Zpráva Nikkei z února však uvedla, že Nintendo místo toho plánuje uvedení na trh v březnu 2025, aby bojovalo proti potenciálním překupníkům.

Opět není jasné, zda jsou dnešní zvěsti přesné, takže je nejlepší brát vše s rezervou, dokud nám Nintendo neposkytne něco oficiálního k nakousnutí.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal MICHAEL CRIPE z IGN US.

V tomto článku
Další podobné
Komentáře