Úterý , 21. 05. 2024

Monika

Iveta Bartošová: Příběh české popové princezny

Její život se na počátku jevil jako pohádka o tom, jak dívka z malého města dobyla velký svět showbyznysu. Avšak místo klasického „a žili šťastně až do smrti“ se příběh Ivety Bartošové nesl spíše v tónech tragédie. 29. dubna 2024, si připomínáme deset let od chvíle, kdy Iveta svůj život sama tragicky ukončila. Přesto existovaly okamžiky, kdy byla šťastná.
Bartošová
V pondělí uplynulo deset let ode dne, kdy zemřela Iveta Bartošová.

30. 04. 2024

30. 04. 2024

Talent z Frenštátu a první kroky na hudební scéně

Iveta Bartošová se narodila v Čeladné a své dětství strávila ve Frenštátě pod Radhoštěm. Od útlého věku projevovala výrazný hudební talent, který ji nakonec přivedl na soutěž Mladá píseň v Jihlavě v roce 1983. Zde nejen, že skončila na čtvrtém místě, ale také získala cenu poroty. Tato soutěž se stala zlomovým bodem v její kariéře díky setkání s Petrem Sepéšim. Společně tvořili hudební duo, které ovládlo českou hudební scénu hity jako “Knoflíky lásky” a “Medové dny”. Sepéšiho smrt v roce 1985 však způsobila, že se Iveta na nějaký čas stáhla z veřejného života.

Medové dny zažívala Bartošová s Petrem Sepéšim

Iveta Bartošová princezna českého popu

Její návrat byl triumfální. Iveta spolupracovala s předními českými orchestry a umělci a rychle si znovu vybudovala svou pozici na vrcholu české pop music. Její alba “I. B.” (1987) a “Blízko nás” (1989) přinesla řadu hitů, které se staly nesmrtelnými. V roce 1986 dokonce překonala Hanu Zagorovou v anketě Zlatý slavík, což představovalo značný úspěch a potvrzení její popularity. V 90. letech Iveta získala Zlatého slavíka ještě dvakrát, v letech 1990 a 1991, a vydala další úspěšná alba, jako jsou “Natur” a “Václavák”.

Ivetin největší hit “Léto”

Úspěšná kariéra, ale osobní život tragédie

Přestože její profesní život byl plný úspěchů, Iveta čelila mnoha osobním tragédiím. Vendula Pizingerová, její blízká přítelkyně, popisuje, jak Iveta dokázala vždy znovu vstát a pokračovat. Její poslední léta byla poznamenána veřejnými spekulacemi o zdravotním stavu a problematickém manželství s Josefem Rychtářem, což vyvolávalo mnoho diskusí mezi jejími fanoušky i v médiích.

Málo mě znáš

Dokument “Málo mě znáš” režírovaný Tomášem Kleinem přináší nový pohled na Ivety život a kariéru. Tento film zdůrazňuje klíčové momenty její kariéry, od počátků v osmdesátých letech pod vedením Ladislava Štaidla až po devadesátá léta, kdy se emancipovala od vlivu svého manažera. Dokument obsahuje nikdy nezveřejněné záběry a svědectví od lidí, kteří byli Ivetě blízcí, poskytující tak hluboký vhled do jejího osobního i profesionálního života.

K TÉMATU  Dítě po čtyřicítce! Tyhle hvězdy to zvládly

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Alena Vránová a Audiokniha roku 2023: Výjimečný výkon ve výjimečném díle

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vibrátory, nevibrační penisy, afrodiziaka, lubrikační gely, masážní oleje. Mnoho žen si stále myslí, že nic takového nepotřebuje, pokud žije v dobrém partnerském vztahu. Ale položme si otázku, zda po každodenním spěchu a stresu máme často chuť na sex. Možná jsou to právě tyto erotické pomůcky, které mohou zlepšit kvalitu společně prožitých intimních okamžiků.
Jaro je ideální doba pro detoxikaci těla i mysli, obnovu energie a restart. V tomto článku přinášíme tipy, jak efektivně očistit organismus od nahromaděných toxínů a zároveň posílit psychickou pohodu. Nabídneme návody na zdravou stravu, doplněnou o cvičení a meditační techniky, které pomohou obnovit rovnováhu a vitalitu. Poradíme, jak se zbavit stresu a negativních myšlenek, abyste se mohli těšit z nové energie a optimismu, které jaro přináší.
Silvestr je oslavou plnou světla, radosti a naděje, a pro rodiče s dětmi přináší otázku, jak tuto magickou noc nejlepším způsobem sdílet. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje otázce, kde trávit Silvestr s dětmi. Přinášíme tipy na rodinná přátelská místa a aktivity, kde můžete vytvořit nezapomenutelné chvíle pro vaši rodinu a přivítat nový rok s radostí a láskou.
V každodenním kolotoči práce a rodiny se objeví neočekávaný zvrat, když hlavní hrdinka narazí na dohodu, kterou uzavřela s tajemným mužem. Tato dohoda nezahrnuje pouze vášnivý románek, ale také odměny a výzvy, které otřesou jejím každodenním životem. S dilematem mezi láskou a povinnostmi se musí rozhodnout, co je pro ni skutečně důležité. Román "Každodenní kolotoč" od Teri Kerot slibuje napínavý příběh o lásce, vášni a životních rozhodnutích, které nás provázejí každým dnem
Možná jste o ní nikdy neslyšela a možná naopak ano. Slovo henna se v posledních letech skloňuje ve všech pádech a zaznívají o ní kladné ale i negativní názory. Jak to s hennou vlastně je a na co všechno ji můžete využít? Pro koho se vlastě hodí nejlépe a kdo by na její barvení měl raději zapomenout? A dá se hennou i tetovat? Vše se dozvíte v článku.
Kapelu Maxim Trubulenc zasáhla nečekaná a hluboká ztráta. Ve věku 53 let náhle zemřel Daniel Vali, dlouholetý člen a obličej kapely. Jeho náhlý odchod způsobil vlnu zděšení a smutku mezi členy kapely i veřejností. Na sociálních sítích kapely se objevila fotka s datem úmrtí a později i dojemný snímek zpěváka, na který reagovali fanoušci četnými vyjádřeními soustrasti a vzpomínkami na jeho talent a osobnost.
Není nevěra jako nevěra? Už to tak vypadá. Zatímco někdo se kvůli takovému pochybení bičuje celé měsíce, jiný si v pocitu, že své polovičce nasadil parohy výkladní skříně, doslova libuje. Holt každý to má jinak!
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Blíží se narozeniny vašeho dítka a vy nemáte žádnou představu, jak zorganizovat oslavu? Máme pro vás pár tipů, které zaručí, že si narozeninovou párty děti užijí a vy z ní vyjdete bez újmy na zdraví. 
Toužíte pod dokonale hladkém prostředí ve vašich intimních partiích? Pravidelně se holíte a používáte nejlepší metody holení, krémy a pěny, ale stále vás obtěžují občasné pupínky vzniklé v důsledku zarostlého chloupku? Chcete se jich zbavit jednou provždy, aby vaše intimní partie byly neodolatelně hebké a hladké?
Bez rostlin by na Zemi nemohl být život. A přestože má člověk sklon své přirozené prostředí nevybíravým způsobem poškozovat, rostliny stále ještě vnímáme jako uklidňující prvek. Proto se jimi obklopují i ti největší cynici. Existují však různé druhy rostlin a květin. Některé nám prospívají více, jiné méně, a některé nám mohou být dokonce jedovaté. Nejen svými plody, ale i vůní, kterou zejména na jaře vypouštějí. Pojďme se však nyní podívat na pokojové rostliny, které stojí za ti mít doma.

Výběr článků

Krásný úsměv by chtěl mít každý z nás. Nepřítel naší dutiny ústní je však povlak na zubech a zubní kámen. Jak ho odstranit, abychom nemuseli utrácet ze drahé produkty, jako jsou nákladné zubní bělící pasty a ústní vody? Mnozí netuší, jaké zázračné pomocníky má právě ve svém domově.
Když přijedete do Itálie, je to naprosto běžné. Každá žena tu má svůj skútr, se kterým jezdí do práce, na nákupy, ale třeba i vyzvedávat děti ze školy. Jak se žije řidičkám skútru v Česku?
Sexuální potěšení je součástí péče o vlastní zdraví, které bývá často přehlíženo. Stimulátory klitorisu jsou proto navrženy s jediným cílem, a to poskytnout tělu potěšení a intenzivní prožitky. Tyto často malé a diskrétní pomůcky se specializují na cílenou stimulaci a masáž klitorisu, což je důležitá oblast pro sexuální potěšení žen. Díky nim mohou i ty, které mají problémy dosáhnout orgasmu, nalézt svou cestu k vzrušujícím zážitkům snáze než kdy dříve.

Nepřehlédněte

Už dávno je pryč doba, kdy si lidé doma zapalovali parafínové čajové nebo jiné svíčky. Osvěta na téma svíček se šíří světem rychlostí blesku. Pokud ale stále netušíte, proč zainvestovat do sójových svíček, pár důvodů pro vás máme. Ten hlavní je, že parafínové svíčky vážně poškozují naše zdraví.
Statistiky uvádějí, že novoroční předsevzetí si dá až 72 % lidí. Z toho pouhá čtvrtina vydrží déle, než tři měsíce. Podle psychologů je lepší dávat sám sobě úkoly kdykoli jindy, než na Nový rok. Hromadná novoroční euforie z toho, že máme "to zlé" za sebou a "to dobré" před námi, svádí k tomu, že na sebe naložíte víc, než unesete.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek