Skromný Jan Černý: Příprava na Mercedes Benz Prague Fashion Week mu trvala 10 minut

Jan Černý při rozhovoru s reportérkou Kristýnou Vacenovskou na Mercedes Benz Prague Fashion Week.

A teď vás vezmeme opět na MBFW!

Rčení, že šaty dělají člověka, platí snad odjakživa. A kdy jindy to platí více než při věhlasné akci Mercedes Benz Prague Fashion Week? Co znamená být hostem na tak prestižní akci a jak se náležitě ustrojit? Na to jsme se ptali jednoho z nejpovolanějších, módního návrháře Jana Černého. A nutno říct, že jeho přístup vás možná překvapí.

Kdo zná mladého a pracovitého návrháře, který mimochodem dostal na starosti kolekci pro zahájení letošních olympijských her v Paříži, ví, že je to usměvavý pohodář. Lásku k módě v sobě objevil poměrně brzy a s velkou vášní dělá s její pomocí ostatní krásnější. Jak to má ale s oblékáním on sám, tím spíš když vyráží na tak prestižní událost, jakou je Mercedes Benz Prague Fashion Week? „Měl jsem tady být o půl osmé a myslím, že začal jsem se oblékat třeba ve tři čtvrtě na sedm. Počítal jsem, že takových 20 minut potrvá cesta taxíkem a že se ještě potřebuju rychle učesat a umýt si obličej. Myslím, že jsem měl během deseti minut hotovo,“ směje se při rozhovoru pro pořad Showtime Jan Černý. A dodává: „Fakt se s tím nepářu. Mám svoje oblíbené kousky v šatníku, o kterých vím, že spolu fungují výborně a že se na ně můžu spolehnout. Jsem návrhář, nejsem stylista a nejsem celebrita. Užívám si tu svobodu, že za mě spíš mluví to, co představím na mole, než co mám na sobě.“

Právě Jana Černého jsme před pár dny potkali i na jiné významné akci. Jako porotce soutěže Ploom Design Competition Curated by Vogue vyrazil na Design Week do Milána, kde měl jedinečnou šanci porovnat, jak jsou na tom s nápady a kreativitou čeští umělci ve srovnání se zahraničními kolegy. „Vedeme si velmi dobře. Já děkuju společnosti Ploom, že jsem byl dnes večer pozvaný a musím říct, že si vedeme velmi obstojně vůči světu.“

ČTĚTE TAKÉ: Maximální radost z vánočního dárku? S Metallum Symphony by MAXIM docela určitě

Sázka na jistotu

Mezi pozvanými nechyběl ani Maxim Havlíček, mimochodem druhý porotce soutěže Ploom Design Competition Curated by Vogue. Nedalo nám to a i jeho jsme se zeptali, jak se na Mercedes Benz Prague Fashion Week připravoval. „Rád nosím věci, které, si myslím, nejsou zrovna standardní, takže k tomu mám hodně, hodně blízko. Jsem moc rád, že jsem tady a děkuju Ploomu, že mě pozvali a moc se těším na přehlídku,“ řekl mezinárodní umělec.

Zajímalo nás, jestli i on někdy při výběru šatů může sáhnout vedle? „Já přesně vím, co mám v šatníku. A v něm je jedna barva, takže asi vedle sáhnout moc nemůžu. Ale určitě se to může stát,“ nebojí se přiznat Maxim Havlíček.

Tagy: