Remedy sdílí novinky o remaku Maxe Payna, jelikož společnost Tencent téměř ztrojnásobila svou investici

Control 2 a Codename Condor postupují rychle

Remedy sdílí novinky o remaku Maxe Payna, jelikož společnost Tencent téměř ztrojnásobila svou investici - Remedy Entertainment

Společnost Remedy Entertainment se ve své prezentaci čtvrtletních výsledků podělila o aktuální informace o remaku her Max Payne 1 a 2 a také o zprávu, že společnost Tencent téměř ztrojnásobila svou investici do tohoto herního studia.

Ve zprávě pro akcionáře společnost Remedy oznámila, že remake Max Payne 1 a 2 by měl přejít do "plné produkce" během druhého čtvrtletí roku 2024 (duben až červen 2024). Kromě toho je Codename Kestrel - připravovaná multiplayerová akční hra společnosti Remedy dříve známá jako Vanguard - stále ve fázi konceptu.

Kromě toho tým, který pracuje na hře Control 2 dokončuje ověření koncepce a očekává se, že během druhého čtvrtletí postoupí do fáze "připravenosti k výrobě". Codename Condor, hra pro více hráčů zasazená do světa Control, je ve "finální fázi vývoje před spuštěním hry" neboli plné produkce.

Se všemi těmito hrami získala společnost Remedy novou finanční injekci od stávajícího akcionáře Tencent. Tencent již dříve získal menšinový (3,8%) podíl ve společnosti Remedy, který později navýšil na 5 %. Dnes společnost Remedy oznámila, že Tencent opět zvýšil svůj podíl na 14,8 %, což je téměř trojnásobek předchozího podílu.

Rušný rok pro společnost Remedy

Rušný rok pro společnost Remedy
Pro společnost Remedy to bylo rušné období. Společnost plně získala práva na sérii Control od společnosti 505 Games a v současné době jedná o budoucích partnerstvích a obchodních a vydavatelských modelech, včetně self-publishingu. Hry Alan Wake 2 se od začátku února prodalo 1,3 milionu kusů a společnost Remedy dnes uvedla, že se jí vrátila "značná část" nákladů.

Společnost dnes dále oznámila, že její provozní ředitel Christopher Schmitz rezignuje a že dlouholetý veterán společnosti Remedy a režisér hry Control Mikael Kasurinen bude jmenován kreativním ředitelem celé společnosti. Tržby společnosti Remedy za čtvrtletí vzrostly meziročně o 56,2 % na 10,8 milionu eur.

V současné době se pracuje na dvou plánovaných rozšířeních pro hru Alan Wake 2, jednom s názvem Night Springs a druhém s názvem The Lakehouse. Ani jedno z nich zatím nemá datum vydání.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala REBEKAH VALENTINE z IGN US.

Další podobné
Komentáře