Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Kam vyrazit na rande na Prvního máje a co si obléct? Poradili nám stylisté

Blíží se První máj, lásky čas, a pokud chcete letos vymyslet něco většího než jen pusu pod třešní, máme pro vás pár tipů. Týkají nejenom toho, kam vyrazit, ale i co si na romantické rande obléct.

Tereza Čaladi | 30. 04. 2024

Když je člověk delší dobu zadaný, chodí obvykle na rande pravidelně. Chvílemi proto může být trochu náročné vymýšlet stále nová místa, kam vyrazit. Na svátek lásky by to ale chtělo něco hezkého. Kromě toho, že byste cestou na rande nebo z něj měli narazit na rozkvetlou třešeň, pod kterou byste se mohli políbit, je fajn zažít také něco, co neděláte běžně. Nechte se inspirovat.

Tipy na rande na První máj

Existuje spousta možností, jak rande pojmout. My pro vás vybrali ty, které se hezky hodí právě k svátku lásky, jelikož jsou neobyčejně obyčejné. A o tom láska přeci je. Nejde pouze o výběr správného místa, ale také o to, jak dobře se budete cítit v tom, co máte na sobě. Díky tomu i celkem běžné rande může být výjimečné. Se stylistkou, spolupracující se seznamovací agenturou Date2k, Mili Osičkovou jsme se poradili, co by ženy na takové zamilované rande měly obléct. Se stylistou Filipem Proučilem z Gentleman Storu jsme poté řešili, v čem by měli na schůzku vyrazit pánové.

  • piknik

Velmi příjemnou jarní variantou rande je piknik. Vezměte si s sebou občerstvení v podobě sýrů, prosciutta, hroznového vína, vína a zkrátka všeho, co máte rádi, a užijte si slunný den či západ slunce někde v parku.

Co si na sebou mohou vzít dámy:Rande venku znamená, že budete potřebovat velké sluneční brýle a krém na obličej, nejlépe s SPF 50. Dále doporučuji kalhoty, budete poposedávat, klečet a kalhoty budou jistota, že co má být zakryto, bude zakryto. Zvolila bych plátěný model mrkváčového střihu sahající po kotníky. K němu obujte letos velmi oblíbené balerínky, dají se lehce sundat a na sezení na dece se budou hodit. Outfit dolaďte bílým trikem a kardiganem.

Co si na sebou mohou vzít páni: V teplých dnech rozhodně neuděláte chybu, pokud zvolíte len. Vyzkoušejte kombinaci lněné košile s dlouhými rukávy, které si ohrnete, a lněných kalhot ve světlejších barvách, které doplníte mokasíny, klidně bez ponožek, a kloboukem či čepicí stetson. Kromě lněných kalhot můžete zvolit i pohodlné chino kalhoty ve světlé barvě.

  • tančírna

Večer můžete vyrazit někam za písničkou. Ať už se rozhodnete pro lekci klasických nebo latinskoamerických tanců či například swingu, může se jednat o hezké zpestření. A uvidíte, třeba budete následně v létě chodit tančit pravidelně.

Co si mohou vzít na sebe dámy:Tady jsou nezbytností vhodné taneční boty a pak jednoznačně šaty. Zvolila bych ty, které se od pasu rozšiřují, ať se vám při tanci hezky vlní. Pouzdrové nebo košilové kousky nechte doma. A pozor na materiál. Je to už společenská akce, takže žádný len ani bavlna.

Co si na sebou mohou vzít páni: Vzhledem k času volte určitě tmavý oblek, černý nebo tmavě modrý, protože po 18. hodině se podle etikety do společnosti jiný nosit nesmí. K němu si vezměte boty s uzavřenou špičkou, bílou košili, kravatu a nezapomeňte – ponožky volte o dva odstíny tmavší, než jsou kalhoty.

Mohlo by se vám líbit

Originální způsob, jak lépe poznat partnera! 36 otázek, díky kterým se zamilujete

Pokud nevěříte na lásku na první pohled, máme pro vás skvělou náhradu, jak zjistit, zda se k sobě s někým hodíte. A dokonce vědecky podloženou. Jedná se o studii, která vygenerovala řadu otázek, po jejichž zodpovězení byste měli mít jasno v tom, jak se ohledně druhého cítíte.
marianne.cz
  • tvoření obrazů

Rozhodně můžete vyrazit do galerie. Zábavnější ale bude, když budete tvořit sami. Tuto možnost máte například v ArtMomentu či v Galaxii barev, případně si můžete pořídit ještě dnes plátna, barvy a nejprve se do toho pustit zcela sami.

Co si mohou vzít na sebe dámy: Vezměte si na sebe jednobarevné triko, džíny a tenisky. Barevný šátek kolem krku zlepší celkově jednoduchý outfit. Pokud nemáte jednobarevné triko ani malý šátek, oblečte si pruhované triko s dlouhým rukávem. Umělecký šmrnc máte hotový jedna dvě.

Co si na sebou mohou vzít páni: Ideální volbou budou jednoduché a jednobarevné chino kalhoty, ideálně v tmavší barvě. Košili nebo tričko ozvláštněte malířský pláštěm, který celému outifu dodá nečekanou a výjimečnou hravost.

  • sportovnější rande

Krásné počasí vyloženě táhne ven. Kromě procházky tak možná přijde chuť i na nějaký ten sport. Co třeba větší túra, kolo, kolečkové brusle či akrojóga?

Co si mohou vzít na sebe dámy: Pořád Vám to musí slušet. Takže si dejte pozor, aby oblečení bylo nejenom vhodné na sport, ale aby i barevně ladilo. Zároveň uplatňujte pravidlo, že k upnutějšímu spodku se hodí volnější vršek a naopak. Též nepodceňte volbu vhodných bot.

Co si na sebou mohou vzít páni: V teplých dnech opět prokážou skvělou službu pohodlné chino kalhoty, případně kraťasy, pokud míříte k vodě. K tomu si oblékněte košili nebo polo tričko a outfit doplňte pleteným páskem. Na nohy obujte tenisky, na záda hoďte batoh a hurá do přírody.

  • romantická večeře doma

Večeře je jistota. Můžete sice vyrazit do restaurace, ale co si takhle udělat nevšední večeři doma? Vyzkoušejte nový recept, případně se pusťte do osvědčené klasiky.

Co si mohou vzít na sebe dámy: „Zvolte bílou košili, tentokrát oversize, a vyhrňte si rukávy. K tomu přidejte pohodlné úzké kalhoty a obujte barevné ploché pantoflíčky. Nebo buďte bosky s červenými nalakovanými nehty na nohou. Jste přece doma.

Co si na sebou mohou vzít páni: Na tento typ rande sáhněte po bílém polo tričku nebo bílé košili s dlouhými rukávy, které si ohrnete. K tomu oblékněte pohodlné lněné kalhoty nebo klidně i džíny. Na nohy budou prima pantofle – pokud budou kožené, tím lépe. A na závěr nesmí chybět ani kuchařská zástěra.

Kde seženete módní kousky, které doporučují stylisté? Podívejte se do galerie.
Mohlo by se vám líbit

8 netradičních způsobů, jak strávit první rande (lze použít i na několikáté)

Kino i večeře jsou fajn, ale nikoho příliš nenadchnou. Zato například házení dortů, to je jiná. Ať už chcete mít skutečný zážitek z první schůzky, nebo si oživit vaše pravidelná rande v dlouhodobém vztahu. Tyto tipy se hodí pro všechny případy.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Móda
Sarah Jessica Parker vyměnila lodičky za nečekaný typ bot. Propadnete jim také?

Sarah Jessica Parker vyměnila lodičky za nečekaný typ bot. Propadnete jim také?

Móda
Jak vybrat správný typ plavek? Řiďte se tvarem vaší postavy

Jak vybrat správný typ plavek? Řiďte se tvarem vaší postavy

Móda
Rozlučte se s elegancí. Do módy se vrací sportovní styl z 90. let. Zamilujete si ho?

Rozlučte se s elegancí. Do módy se vrací sportovní styl z 90. let. Zamilujete si ho?

Móda
Nadčasová a elegantní námořnická modř. Jak tmavě modrou nosit na jaře a v létě?

Nadčasová a elegantní námořnická modř. Jak tmavě modrou nosit na jaře a v létě?