Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zdraví

Jídelníček podle Anne Hathaway: Má veganskou duši, ale jí maso. Kvůli rolím už drasticky nehubne

Půvabná Anne Hathaway je vždy nepřehlédnutelná, a je úplně jedno co má na sobě. Pozornost k sobě poutá díky čokoládovým očím, hustým zdravým vlasům i krásné postavě, kterou má maminka dvou dětí téměř stejnou už přes dvacet let. Udržuje se fit cvičením i zdravým jídelníčkem, ale příliš to nepřehání. Víme, v čem spočívá její recept na zdraví.

Liv Boková | 1. 05. 2024

Vnitřní pocit je pro Anne Hathaway důležitější než vzhled

Herečka prošla za posledních zhruba pět let existenční proměnou. Vzdala se alkoholu, stala se dvojnásobnou maminkou a oslavila čtyřicáté narozeniny. To vše s půvabem, elegancí a grácií sobě vlastní. „Poprvé v životě sama sebe opravdu dobře znám,“ řekla nedávno v rozhovoru pro Vanity Fair. Nežiju v tom, co si o mně myslí ostatní. Znám svou vlastní mysl a jsem napojená na své pocity. Mnohem rychleji se dokážu rozesmát,“ dodává herečka.

Módní návrhářka Donatella Versace o Anne Hathaway říká: „Mou pozornost upoutaly její energie a fyzická krása, ale mnohem silnější jsou její laskavost a soucitnost.“ Herečka totiž už teď ví, že odpověď na otázku Jak se cítím? je mnohem důležitější než odpověď na otázku Jak vypadám?. Díky tomu se cítí pohodlněji při natáčení i v soukromí.

Přestala pít a lépe se o sebe stará

Nový náhled na svět a život má i díky tomu, že přestala pít alkohol. „V hloubi duše jsem věděla, že to není pro mě, i když nebylo snadné říct si ani kapku. Pokud jste na něco alergičtí nebo reagujete anafylaktickým šokem, nijak s tím nepolemizujete, tak jsem to udělala stejně,“ vysvětlila Anne Hathaway. „Je to cesta, kterou musí každý projít sám za sebe,“ dodala, aby bylo jasné, že nechce moralizovat nebo odsuzovat. „Všechno se zlepšilo. Pro mě to bylo utápění energie ve skleničce.“ V jedenačtyřiceti letech se o sebe stará mnohem lépe, než když jí bylo dvacet. Můj současný životní styl vede hlavně k podpoře duševního zdraví. Nevěnuji se věcem a aktivitám, o kterých vím, že jsou vyčerpávající nebo můžou vést k zacyklení. Nemám se sebou online vztah.“

Kvůli rolím už extrémně nehubne

Herečka je známá tím, že aby se i fyzicky co nejvíce přiblížila ztvárňované filmové či seriálové postavě, dokáže téměř nejíst a hodně cvičit. Respektive to všechno dokázala před dětmi. Právě poté, co se stala maminkou, tyto své zvyklosti přehodnotila a kvůli rolím už extrémně nehubne. Poctivě se na ně připravuje stále, ale už bez drastických diet. Například před dvěma lety řekla při vystoupení v pořadu The Late Show se Stephenem Colbertem, že pro co nejlepší ztělesnění Rebeky Neumann v seriálu WeCrashed na sobě hodně zapracovala. „Opravdu už na sebe nejsem tak přísná jako před tím, než jsem měla děti.“ Připomeňme, že extrémní fyzickou proměnou prošla v roce 2012 kvůli roli Fantine v Bídnících a Catwoman ve filmu Temný rytíř povstal.

Mohlo by se vám líbit

Chcete zhubnout do plavek? Vyzkoušejte dietu, která se stala hitem roku 2024

Ne všechny nízkosacharidové diety jsou stejné. Zatímco se mnoho populárních diet, například keto, zaměřují na bílkoviny, čerstvé potraviny a omezení přijmu sacharidů, dieta Slow Carb se zaměřuje na seznam konkrétních potravin vhodných pro hubnutí a omezení rafinovaných sacharidů. Jak tato dieta přesně funguje a proč stojí za vyzkoušení? 
marianne.cz

Veganství Anne Hathaway bylo dočasné

Co se týká cvičení, intenzivně se věnovala zejména józe. „Rebekah je vášnivá veganka, přešla jsem proto na raw veganství,“ dodala k přípravě na svou roli v seriálu WeCrashed Anne. Vegankou byla ještě i nějakou dobu po natáčení, ale dlouho jí to nevydrželo. O tři týdny později ze mně z ničeho nic vypadlo, že potřebuji burger. Manžel se jen smál.“ Veganští aktivisté i méně radikální zastánci rostlinné stravy z etických důvodů nicméně dál zmiňují Anne Hathaway jako jednu z nich.

Cvičení podle „kočičí ženy“

Příprava na roli Catwoman ve filmu Christophera Nolana Temný rytíř povstal vyžadovala intenzivní pohybový režim, kaskadérský trénink a hodinu a půl tance pět dní v týdnu. „Vždycky jsem si myslela, že cílem je být hubená, ale tato dřina vedla zároveň i k tomu, abych měla dostatek síly.“ Anne Hathaway se podobného fitness programu držela i poté, co se v roce 2016 stala poprvé matkou, ovšem zdaleka ne v tak přísné podobě jako před filmem.

Jídelníček plný bílkovin

Jackie Keller, osobní výživová poradkyně Anne Hathaway, řekla před časem americkému fitness magazínu Shape, že herečka před více než deseti lety při přípravách na Catwoman držela téměř veganskou protizánětlivou dietu. Aby měla pod kontrolou hladinu cukru v krvi, jedla avokádo, mandle, sezamová semínka, jasně červenou a oranžovou zeleninu s vysokým obsahem antioxidantů, tmavou listovou zeleninu, zázvor, kurkumu a hořkou čokoládu. Výživářka Anne do jídelníčku přidala také seitan a tempeh, aby zajistila příjem velkého množství bílkovin, které byly nezbytné pro budování svalové hmoty při cvičení.

Mohlo by se vám líbit

Stačí 12 minut denně a posílíte celé tělo. Naučte se nejlepší cviky u stěny

Chcete zařadit do své každodenní rutiny cvičení, ale kvůli nabitému programu na to zkrátka nemáte čas? I v takovém případě můžete pracovat na své postavě. Vyzkoušejte jednoduchou sérii cviků na celé tělo, které provedete v klidu doma u stěny a cvičení vám zabere jen 12 minut. Poradí vám s tím certifikovaná profesionální trenérka a výživová poradkyně Jenna Collins.
marianne.cz

Co jí Anne Hathaway dnes

Anne během natáčení jedla pokrmy jako například miso polévku, tempehové sendviče z bezlepkového chleba s avokádem, salát z toskánské hnědé rýže, frittaty z vaječných bílků a veganské rohlíky. Polovinu talíře pokrývala zelenina, druhou pak bílkoviny a sacharidy. Během natáčení herečka jedla denně šest nebo sedmkrát, tedy každé dvě až tři hodiny, plus polévku nebo salát. Přijímala zhruba 1500 až 1800 kalorií denně. Když pocítila hlad nebo chuť, dala si tenký plátek celozrnného chleba s arašídovým máslem se sníženým obsahem tuku a sušeným ovocem. Podobně se stravuje dodnes, ale ne tak striktně. Též do jídelníčku zařazuje maso.

Při přípravě na Bídníky nejedla skoro nic

Na roli tuberkulózou trpící Fantine v Les Misérables zhubla nejprve asi čtyři a půl kila „detoxikační očistou“.  „Není nad to žít na hummusu a ředkvičkách,“ napsala tehdy Anne Hathaway. Poté už tak štíhlá herečka zhubla ještě dalších téměř sedm kilo tím, že dva týdny nejedla nic jiného než dva tenké proužky ovesné pasty. „Záměrem bylo přiblížit se smrti,“ vysvětlila Anne. Přiznala, že dieta byla mimo realitu, ale cítila, že je nezbytná k co nejvěrnějšímu ztělesnění postavy. Při natáčení byla ve stavu fyzické i emocionální deprivace a po něm trvalo dlouhé týdny, než se její vnímání světa vrátilo zase do normálu. Tehdy se zařekla, že tuto extrémní zkušenost už nebude opakovat.

Podívejte se do naší galerie, jak to Anne Hathaway slušelo na filmových premiérách, Oscarech i dalších prestižních akcích, s manželem po boku, v těhotenství, s krátkým sestřihem i dlouhými vlasy.

Vždy nádherná Anne Hathaway: Jak se měnila v průběhu let?
Zdroj článku

Související články

Zdraví
Intimitou ku zdraví: 6 zdravotních benefitů pravidelného sexu. Znáte je všechny?

Intimitou ku zdraví: 6 zdravotních benefitů pravidelného sexu. Znáte je všechny?

Zdraví
5 cviků u pracovního stolu: Zůstaňte fit i při sedavém zaměstnání

5 cviků u pracovního stolu: Zůstaňte fit i při sedavém zaměstnání

Zdraví
Trenér radí: Které cviky se hodí pro vaši věkovou kategorii?

Trenér radí: Které cviky se hodí pro vaši věkovou kategorii?

Zdraví
“Tekutá jóga” aneb čaj Tulsi: Bojuje proti stresu a zahání chuť na sladké

“Tekutá jóga” aneb čaj Tulsi: Bojuje proti stresu a zahání chuť na sladké