Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Stylová jako Brigitte Bardot: Čelenky do vlasů jsou zpět. Jak je nosit?

Brigitte Bardot byla sex symbolem 50. a 60. let. Důvodem byly nejen její herecký talent a aktivistická činnost, ale ale také módní styl. Jeho neodmyslitelnou součástí bylo přitom nošení čelenek. Tento trend se nyní vrací a my věříme, že ho zejména v létě oceníte.

Tereza Čaladi | 1. 05. 2024

Čelenky jsou úžasným módním doplňkem, který dokáže skvěle pozvednout jakýkoliv účes bez ohledu na typ vlasů. V průběhu let jim podlehlo několik slavných osobností, všichni je ale máme spojené zejména s herečkou Brigitte Bardot, která je nosila na několik způsobů. Francouzky zkrátka vždy dokázaly být nonšalantně dokonalé a inspirují nás dodnes.

Mohlo by se vám líbit

Lekce letního francouzského stylu podle Jeanne Damas

I když se nevyplácí generalizovat, pravdou zůstává, že Francouzky oplývají módním citem a leckdy dokážou z jednoduchých kousků vykouzlit zajímavý outfit. Osvojte si nejzásadnější pravidla francouzského stylu a přizvěte do svého šatníku špetku francouzského šarmu.
marianne.cz

Jak nosit čelenky do vlasů v létě 2024?

Existuje hned několik druhů čelenek. Vzhledem k tomu, že jsou zásadním módním doplňkem, je vždy důležité, aby vám ladily s outfitem. Prvně tedy zvolte takovou, která se vám k němu bude hodit barevně. Následně vyberte konkrétní typ čelenky:

  • elastické čelenky

Přesně ty nosila Brigitte Bardot nejčastěji s tím, že jí začínaly nad čelem a zadní část vlasů měla trochu zvednutou. Vypadají šik, přitom minimalisticky a jejich styling je velice snadný. A to není jediný důvod, proč je budete chtít hned teď. Jsou dokonalé především díky tomu, že se pod ně dají krásně schovat mastné kořínky vlasů. Kromě toho vám odstraní neposedné kadeře z obličeje a jdou skvěle k plážovým kompletům.

  • polstrované čelenky

Po druhém typu čelenek sáhněte, když chcete zvolit vyloženě elegantní outfit. Bardot je též často nosila. Působí honosně a krásně ladí například s kostýmkem či šaty.

  • vázané čelenky

S čelenkami je spojená i seriálová postava Blair Waldorf (Leighton Meester) z Gossip Girl, která zbožňovala styl Francouzek a zejména vázané čelenky nosila stejně jako ony. Pokud máte ráda barvy, jistě oceníte čelenky, které vypadají právě jako šátky, a jsou tak ideální na léto a na dovolenou. Pozvednou každý jednoduchý outfit. A když je barevně sladíte s dalšími doplňky, bude to naprosto ideální.

  • jednoduché čelenky

Nakonec můžete sáhnout i po úplně obyčejné černé čelence, která stáhne vaše vlasy dozadu a váš účes bude díky ní působit uhlazeně. Hodí se přitom naprosto ke všemu, velmi vkusně ale působí především s jednoduchými černými společenskými outfity, tedy například s šaty na ramínka či s oversized sakem.

Podívejte se do galerie a inspirujte se, jak čelenky nosit a kde sehnat ty nejlepší.
Mohlo by se vám líbit

Trend léta 2024: Nahraďte obyčejná tílka elegantní dámskou vestou

Vesty s knoflíky známe jako běžnou součást pánských obleků, v poslední době se ale přesouvají i do dámských šatníků a nenosí se jenom na formální akce. Jejich obrovskou výhodou je, že vypadají vkusně, ale zároveň v nich není horko. Na léto jsou tak ideální a vsadíme se, že si je zamilujete i vy.
marianne.cz
Zdroj článku

Související články

Móda
Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Móda
Sarah Jessica Parker vyměnila lodičky za nečekaný typ bot. Propadnete jim také?

Sarah Jessica Parker vyměnila lodičky za nečekaný typ bot. Propadnete jim také?

Móda
Jak vybrat správný typ plavek? Řiďte se tvarem vaší postavy

Jak vybrat správný typ plavek? Řiďte se tvarem vaší postavy

Móda
Rozlučte se s elegancí. Do módy se vrací sportovní styl z 90. let. Zamilujete si ho?

Rozlučte se s elegancí. Do módy se vrací sportovní styl z 90. let. Zamilujete si ho?