Oděsa hlásí po útoku tři mrtvé a tři zraněné. Rusové dopoledne útočili i v Charkovské oblasti

Tři lidé zahynuli a další tři utrpěli zranění při ruském vzdušném útoku na jihoukrajinské město Oděsa. Na platformě Telegram to v noci na středu uvedl šéf správy Oděské oblasti Oleh Kiper. Podle něj jsou škody na civilní infrastruktuře. Invazní armáda na přístavní město zaútočila třemi balistickými raketami Iskander-M, oznámil mluvčí letectva Ilja Jevlaš. Dopoledne Rusko zaútočilo na několika místech v Charkovské oblasti, o život přišli dva lidé.

Aktualizováno Oděsa (Aktualizováno: 12:06 1. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky ruského útoku v Oděse

Následky ruského útoku v Oděse (archivní foto) | Foto: Nina Liashonok | Zdroj: Reuters

Rusové na Oděsu zaútočili také v pondělí, kdy tam zemřelo pět lidí a dalších asi 30 utrpělo zranění. Silně poškozena byla budova soukromé právnické akademie.

Dopoledne Rusko zaútočilo na několika místech v Charkovské oblasti, o život přišli dva lidé.

Podle šéfa Charkovské oblasti Oleha Syněhubova ruské řízené letecké bomby KAB zasáhly osobní auto a dům v obci Zoločiv v Bohoduchivském okrese na severozápad od Charkova. O životy přišli muž a žena ve věku 77 a 74 let.

Rusové udeřili také na samotný Charkov, kde poškodili deset soukromých domů. Nikomu se nic nestalo, uvedl starosta druhého největšího ukrajinského města Ihor Terechov.

ČTK, mst Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme