V dnešní době chytrých telefonů si během chvilky můžete poradit s čímkoliv. Stačí si jen stáhnout aplikaci, která vám nejen poradí, ale dodá i tipy a užitečné rady. Díky tomu si lze velice dobře usnadnit práci a zcela určitě si ji také značně zpříjemnit.

Ať už patříte mezi zkušené zahradníky, nebo jste teprve začátečníci, aplikace vám pomohou s mnoha záležitostmi. Například s identifikací rostlin, plánováním zahrady nebo odpovídající péčí o konkrétní rostliny. A není to zdaleka všechno.

Na 3 zajímavé tipy ze světa zahradnických aplikací se podívejte na tomto YouTube videu na kanálu Devin The Gardener:

Zdroj: Youtube

PlantNet

PlantNet je aplikace, která vám pomůže identifikovat rostliny pořízením fotografie. Využívá umělou inteligenci k porovnání fotografie s rozsáhlou databází rostlin a zobrazí vám seznam nejpravděpodobnějších shod.

PlantNet je skvělý nástroj pro začátečníky i zkušené zahradníky, kteří chtějí vědět, co roste v jejich zahradě nebo v okolí. Aplikace je zcela bezplatná, samozřejmostí jsou české názvy.

Veggie Garden Planner

Veggie Garden Planner je aplikace pro plánování a údržbu zahrady, kde pěstujete zeleninu. Dostanete tipy, který druh zeleniny kde vysadit, stejně tak, jaké typy rostlin je výhodné pěstovat vedle sebe, dostanete i užitečné rady ohledně hnojení a dozvíte se i správnou dobu výsadby i možné sklizně. Aplikace bere v potaz vždy vaši aktuální zeměpisnou polohu.

Garden Answers

Tento druh aplikace usnadní život všem zahradníkům v mnoha ohledech. Pomocí kombinace fotografií rostlin a pokročilé technologie umělé inteligence vám aplikace pomůže dokonale rozpoznat neskutečné množství rostlin.

Nejenže získáte naprosto přesnou identifikaci konkrétní rostliny, včetně jejího latinského názvu a lidových pojmenování, ale leccos se dozvíte i o požadovaných podmínkách ke správnému pěstování.

WaterMe – Gardening Reminders

V tomto případě se jedná o mobilní aplikaci, která vám usnadní nejen zalévání, ale stejně tak vám bude díky mnoha chytrým funkcím a intuitivnímu rozhraní oporou v tom, jak si zorganizovat a naplánovat závlahu.

Pro každou rostlinu je možné si nastavit individuální frekvenci a dobu závlahy s ohledem na její specifické potřeby. Aplikace uchovává záznamy o každé zálivce, a tak se vyhnete případnému přemokření nebo vysychání.

Veggie Grower

Pokud patříte mezi naprosté začátečníky v péči o zahradu, dokonale vám pomůže aplikace Veggie Grower. Podá vám všechny zásadní informace o rostlinách od bylinek až po zeleninu. Stejně tak se dozvíte, kdy je správný čas na klíčení, přesazování či zalévání, nebo kdy a jaké dodávat živiny, abyste se dočkaly co nejlepší úrody. Přestože je aplikace pouze v angličtině, použitá grafika je tak názorná, že je srozumitelná každému i bez jazykových znalostí.

Související články

Zdroje: www.gardentherapy.ca, www.jablickar.cz, www.letemsvetemapplem.eu