Princ Harry je pryč nadobro? Důkaz, že v Británii už bydlet nebude!

Meghan Markle a princ Harry 4

Autor: Libor Frýdl

1. května 2024 11:19

Londýnská advokátní firma Harbottle & Lewis byla dlouhou dobu poskytovatelem právních služeb nejen pro britskou královnu Alžbětu II. a další členy královské rodiny, ale i pro prince Williama a Harryho, kteří začali využívat jejich služby po dosažení právní způsobilosti. Až dosud.

Princ Harry později služby advokátní kanceláře zrušil, což lze interpretovat jako jasný signál, že nemá v úmyslu se vrátit do Spojeného království nebo do britské královské rodiny.

Výběr advokátů je pro královskou rodinu zásadní, a tento krok Harryho naznačuje jeho trvalý záměr žít mimo Británii a mimo královskou rodinu, uvedl Daily Express.

Kromě toho Harry už dříve požádal jednoho z advokátů z této firmy, aby byl ředitelem jejich charitativní organizace Sussex Royal. Po zákazu používání tohoto názvu se ale celý projekt zhroutil.

Stěhování prince Harryho do USA bylo milníkem v novodobé historii královské rodiny. Jeho přesun, který byl oznámen na začátku roku 2020, otevřel Harrymu novou kapitolu, vedoucí k životu značně odlišnému od toho, který znal ve Spojeném království.

Rozhodnutí přestěhovat se do Spojených států přišlo po řadě význačných událostí v životě prince Harryho. Jedním z klíčových spouštěcích mechanismů bylo oznámení jeho a Meghan Markle o záměru odstoupit od svých rolí coby členů britské královské rodiny.

Toto rozhodnutí, běžně označované jako "Megxit," vyvolalo vlnu kontroverze a diskuse jak ve Spojeném království, tak po celém světě. Po opuštění svých oficiálních povinností se princ Harry a Meghan Markle nejprve přestěhovali do Kanady, kde doufali, že najdou větší míru soukromí a nezávislosti. Jejich pobyt v Kanadě byl však relativně krátký, protože se nakonec přesunuli do Spojených států.

Témata: Princ Harry