shop.musicserver.cz
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent

Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent

Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Zackery Michael

Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či muzikálem dvojice Soukup - Osvaldová. Doplňují je Neil Young či for King & Country a několik výročních reedic.

V pátek 26. dubna vyšly tyto nové tituly:

Pet Shop Boys - Nonetheless
žánr: synth pop / taneční pop / disco

 Pet Shop Boys - Nonetheless
Ačkoli se to možná díky kompilaci "Smash" a koncertu v pražském Foru Karlín nezdá, Pet Shop Boys si v případě "Nonetheless" vybrali dosud největší odstup mezi řadovými deskami ve své dosavadní kariéře. V případě svého patnáctého alba se po dvanácti letech vrátili zpět pod křídla vydavatelství Parlophone a jejich fanoušci se mohou těšit na deset písniček, které po dlouhé době neprodukoval Stuart Price ale James Ford. Jeho služeb před britským duem využili například Arctic Monkeys, Blur, Florence And The Machine, Depeche Mode, Haim nebo Jessie Ware a člen Simian Mobile Disco a The Last Shadow Puppets do hudby britského dua přinesl především symfonický orchestr, který uslyšíte ve všech skladbách. Neil Tennant a Chris Lowe vyjádřili přání, aby byla tahle deska oslavou jedinečných a různorodých emocí, které z nás dělají lidi. Zda se jim to podařilo zjistíte na jejich YouTube nebo také na červencovém koncertu v pražském O2 universum. Ten už je ale několik měsíců beznadějně vyprodaný.


Justice - Hyperdrama
žánr: house / synthwave

Justice - Hyperdrama
Francouzské duo si se svým čtvrtým albem dalo řádně na čas. Od vydání trojky "Woman" uplynulo už osm let, a tak "Hyperdrama" příznivci francouzského housu už netrpělivě očekávali. Odměnou je jim třináct skladeb a v nich hned několik hostů. Těmi nejznámějšími jsou Tame Impala, Miguel a Thundercat, které dále doplnili Connan Mockasin, The Flints a Rimon. Gaspard Augé a Xavier de Rosnay novinku uvádějí slovy : "Disco/funk a elektronická hudba obecně byly vždycky základními stavebními kameny hudby, kterou jsme jako Justice dělali. V 'Hyperdrama' je nutíme koexistovat, ale není to mírumilovný vztah. Líbí se nám myšlenka nutit je trochu bojovat o pozornost." Co si pod tím představit, zjistíte na jejich YouTube profilu.


St. Vincent - All Born Screaming
žánr: progresivní rock / art rock / alt pop / industrial

 St. Vincent - All Born Screaming
St. Vincent si za svou poslední desku "Daddy's Home" odnesla Grammy v kategorii Nejlepší alternativní album, a tak není divu, že v případě svého sedmého CD hledala cestu, kam se dál posunout. Nakonec ji našla sama v sobě a "All Born Screaming" je tak první nahrávkou, kterou sama produkovala i napsala. "Potřebovala jsem jít hlouběji při hledání vlastního zvuku. Album si hodně pohrává s metaforami nebe a pekla, což je příhodné, protože sezení ve studiu tolik hodin o samotě je jistá verze pekla." Zcela sama ovšem nebyla. Hlavním parťákem jí byl spolupracovník Poppy, Becka, Paramore, Nine Inch Nails, M83 nebo Air Justin Meldal-Johnsen a k němu se připojili zejména bubeníci jako Dave Grohl, Mark Guiliana, Stella Mozgawa a Josh Freese, ale i klávesistka Rachel Eckroth nebo saxofonista David Ralicke. Jediným oficiálním hostem je pak Cate Le Bon. Zda bude Annie Clark opět sbírat ceny, tipujte na jejím YouTube, hodně vám může napovědět i hodnocení 89 % na metacritics.


Tip týdne

Livin Free - From Cradle To Coffin
žánr: rock/ blues rock

Livin Free - From Cradle To Coffin
Kapela Livin Free okolo Jana Holečka a Vladimíra "Gumy" Kulhánka se pět let po úspěšném debutu "Voices from Beyond" (2019) hlásí znovu o slovo novým albem "From Cradle to Coffin". Posty kytaristy Tomáše Frolíka a bubeníka Michala Noska zaujali talentovaný kytarista Jiří Rambousek, Michal Kolouch Daněk na bicí, v kapele nově působí též saxofonista Vladimír Boryš Secký. Zkušenosti a um matadorů zde doplňuje dravé mládí i velezajímavý host v osobě ex-bubeníka Boba Dylana Winston A. Watson jr.. Unikátní spojení muzikantů několika generací slibuje mimořádný kus muziky, zcela současně navazující na klasická rocková, bluesová, soulová a gospelová východiska. Naladit se můžete dokumentárním klipem se studia Sono Records k písni "Lost in the City" či ukázkami na stránkách vydavatelství Supraphon.


Manon Meurt - Unravel
žánr: synth pop

Manon Meurt - Unravel
Manon Meurt mají po debutu "MMXVIII", který produkoval Jan P. Muchow, na co navazovat. Rakovnická formace si za něj vysloužila nominace na Cenu české hudební kritiky Apollo 2018 a na Cenu Anděl v kategorii Alternativa a elektronika. Nyní přicházejí s druhou deskou "Unravel", na níž kvartet opět spojil své síly se silnou producentskou osobností. Pod svá křídla si je vzal britský hudebník Eddie Stevens. Ten se proslavil spoluprací s Moloko a Róisín Murphy a stojí i za Anděly ověnčenými nahrávkami Druhé trávy, debutem Marie Puttnerové nebo alby Jany Kirschner. Výsledkem jejich spolupráce je celkem sedm skladeb, které jsou široce rozkročené mezi ambientní rock, elektroniku a pop s mírnými přesahy do darkwave. Co si pod tím můžete představit, zjistíte na bandcampu formace.


Neil Young & Crazy Horse - Fu**in' Up
žánr: rock / blues rock

Neil Young & Crazy Horse - Fu##in' Up
Kanadská hudební ikona, legendární písničkář Neil Young, doplňuje svou obrovskou diskografii novým počinem s názvem "Fu##in' Up". Album, na kterém hraje Youngova dlouholetá kapela Crazy Horse, se skládá z devíti živých nahrávek z roku 2023. Ty byly pořízeny na údajně soukromé narozeninové oslavy generálního ředitele Canada Goose Dani Reisse a objevily se online o několik dní později, což vyvolalo velký rozruch. Posluchači se mohou těšit na záznam znovuzrozených klasik z Neilova alba "Ragged Glory" z roku 1990, které kapela s vervou a nakažlivou energií předvádí v prodloužených a improvizovaných verzích. Nahrávka slibuje návrat k syrovému a energickému zvuku, který proslavil kapelu v 70. letech. Zaposlouchat se můžete na YouTube profilu interpreta.


EP a minialba

  • Ringo Starr - Crooked Boy
    Někdejší člen The Beatles se po vydání posledního alba "What's My Name" vrhnul na vydávání ípíček. Od roku 2019 je to letošní už pátým a pro nahrání a složení jeho čtyř písniček si vybral coby autorku a producentku Lindu Perry. (YouTube)

  • Luke Hemmings - Boy
    Frontman australské formace 5 Seconds Of Summer vydal v roce 2021 debutové album "When Facing The Things We Turn Away From" a nyní na něj navazuje sedmičkou písniček, které mu pomáhali napsat a produkovat Sammy Witte a Ellie Rizk. (YouTube)

  • Isaac Dunbar - Beep Beep Repeat
    Už páté EP nahrál americký popový písničkář z Rhode Islandu a část z šesti písniček si sám i produkoval. (YouTube)


Hlaskontrabas Oktet - Kaleidoscapes
žánr: alternativní folk

 Hlaskontrabas Oktet - Kaleidoscapes
Hudební formace Hlaskontrabas Oktet, kterou tvoří čtyři zpěvačky a čtyři kontrabasisté, vydává nové album nazvané "Kaleidoscapes", kterému přezdívá severské. Nahrávka vznikala loni v létě na Islandu a poté na podzim ve studiu Sono Records, V devíti skladbách vás zavede na hudební cesty krajinami tajemnými, křehkými, divokými i melancholickými. Skladby napsali přední skladatelé soudobé hudby, a sice Norové Mats Eilertsen, Nils Økland, Islanďani Ragnheiður Gröndal, Guðmundur Pétursson a Pétur Þór Benediktsson, Izraelec Adam Ben Ezra a dva domácí autoři Petr Wajsar a Beata Hlavenková. Po jedné písni na album přispěli také zakladatelé formace Ridina Ahmedová a Petr Tichý. Více informací o desce a také ukázky z ní nabízí vydavatelství Animal Music.


Jess Glynne - Jess
žánr: pop

 Jess Glynne - Jess
Dlouhých šest let si museli počkat fanoušci Jess Glynne na její třetí album, poté co si dala po společném turné se Spice Girls v roce 2019 od hudební kariéry pauzu. Zpět se vrátila loni trojicí singlů, na něž navázala letos čtvrtým "Enough" a konečně deskou nazvanou "Jess". Celkem na ni zařadila patnáct písniček, na kterých spolupracovala s autorsko-producentským týmem, jehož členy byli Greg Kurstin, Sub Focus, Stuart Price, Malay, P2J nebo třeba Chrome Sparks. Kam se za ta léta v ústraní posunula, zjistíte na zpěvaččině YouTube.


Výroční reedice

  • Def Leppard - Pyromania (40Th Anniversary Edition)
    Def Leppard - Pyromania (40Th Anniversary Edition)
    "Pyromania" z roku 1983 rock/metalové legendy Def Leppard znovu vychází na počest čtyřicátého výročí v několika fyzických edicích. Třetí studiové album skupiny bylo první, na kterém se objevil kytarista Phil Collen, který nahradil Peta Willise, a katapultovalo kapelu do rockové stratosféry. Obrovského úspěchu dosáhlo především v USA a to hity "Rock! Rock! (Till You Drop)", "Photograph" nebo "Rock of Ages", které se staly Leppardí klasikou. Nejobsáhlejší reedice k uvedenému výročí zahrnuje 4CD a Blu-ray. Najdete zde remasterované album, disk rarit (outtakes, dema, hrubé mixy), dvě živá CD ("Live at Westfalen Halle" a "Live at the LA Forum") a Blu-ray s Dolby Atmos mixem, mixem v 5.1 a nový stereo mix, instrumentální verze a pět videí. K dispozici je také 2CD verze , která obsahuje remasterované album a na druhém disku výběr rarit a čtyři živé skladby z LA Forum. V nabídce najdete i 2LP masterované poloviční rychlostí. Druhý vinyl nabízí jedenáct hrubých mixů. Blíže o výroční edici informuje YouTube profil kapely.


  • Tina Turner - What's Love Got To Do With It (30th Anniversary)
    Tina Turner - What's Love Got To Do With It / 30th Anniversary
    K oslavě třicátého výročí ikonického alba "What's Love Got To Do With It" od Tiny Turner vychází jeho obsáhlá reedice. Nahrávka, vydaná ke stejnojmennému životopisnému filmu v roce 1993, se stala jedním z nejprodávanějších alb všech dob a katapultovala Tinu zpět na vrchol hitparád. Obsahuje hity jako "What's Love Got To Do With It", "I Don't Wanna Fight" či "Nutbush City Limits", které se staly neodmyslitelnou součástí hudební historie. K mání jsou tři edice. Ta první, nejobsáhlejší, se 4CD+DVD zahrnuje krom remasterovaného původního alba též různé remixy, úpravy, instrumentální a a cappella verze spolu s Tininou živou show z Blockbuster Pavillion, která je nabízena na dvou CD a na DVD. Krom zajímavého box též nabízí plakát a čtyřiadvacetistránkovou brožuru. Verze na 2CD obsahuje první dva disky z uvedeného boxu. K dispozici je také vinylová LP edice. Více naleznete ve videu, které představuje zmíněnou nahrávku formou unboxingu.


  • Billy Idol - Rebel Yell (40th Anniversary)
    Billy Idol - Rebel Yell / 40th Anniversary
    Legendární punková ikona Billy Idol se vrací s reedicí svého ikonického alba "Rebel Yell", která oslavuje čtyřicáté výročí od původního vydání. Tato kolekce je Idolova druhá studiová deska a představuje zlomový bod v jeho kariéře. Nahrávka se posunula od punkového zvuku jeho debutu k rockovějšímu a komerčnějšímu stylu, čímž si získalo širokou popularitu .Obsahuje singly "Eyes Without a Face", "Flesh for Fantasy", "Catch My Fall" a "Rebel Yell". Vycházejí dvě fyzické verze této reedice - 2CD a 2LP. První obsahuje třináct bonusových skladeb, včetně pěti, které byly na rozšířeném CD z roku 1999. Druhý vinyl je o zmíněných pět skladeb kratší. Detaily naleznete na YouTube profilu interpreta.


Karel Markytán - Je muzika
žánr: folk

 Karel Markytán - Je muzika
Jeden ze zakládajících členů stále aktivního AG Fleku Karel Markytán přichází po delší pauze se svým druhým samostatným albem "Je muzika!". Autorem deseti z dvanácti písniček je sám hudebník, o dvě zbývající se podělili Eliška Lajdová a producent nahrávky Petr Vavřík, který hrál také na basu. Kromě něj se objevil v sestavě studiové kapely i flekovský kytarista Petr Hoffmann, bubeník Marcel Gabriel a klávesák Milan Nytra. Vedle zmíněné zlínské písničkářky si s Karlem Markytánem zazpíval také Martin Kyšperský z kapely Květy. Dalšími hosty jsou Luboš Novotný na lap steel, trumpetista Pavel Skopal, v jedné písni zazní sbor Mužáků ze Zlína, doprovodné vokály nazpívali Markéta Vodičková a Michael Markytán. Kompletní informace a také ukázky k poslechu naleznete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


for King & Country - Unsung Hero (The Inspired By Soundtrack)
žánr: současná křesťanská hudba / pop rock

 For King & Country - Unsung Hero (The Inspired By Soundtrack)
Americko - australské duo for King & Country za posledních deset let sesbíralo čtyři Grammy a více než deset GMA Dove Awards, a patří tak k nejúspěšnějším hudebníkům současné křesťanské hudby. Jejich příběh se nyní dostává na filmová plátna v podobě snímku "Unsung Hero". Není divu, že soundtrack naplnily hlavně jejich písně, na nichž se ovšem podíleli také jejich kolegové. Nechybí mezi nimi například Lacrae, Amy Grant, Stryper, Lee Brice, Michael W. Smith, Sleeping At Last, Hillary Scott z Lady Antebellum a pochopitelně ani jejich sestra Rebecca St. James. Mezi vlastní písničky zařadili i coververze "Rhythm Of My Heart", již proslavil Rod Stewart, nebo hit Johna Farnhama "You're The Voice". První ukázky z desky i filmu sdílí duo na svém YouTube.


Ondřej Soukup, Gabriela Osvaldová - Makropulos Musical
žánr: muzikál

 Ondřej Soukup, Gabriela Osvaldová - Makropulos Musical
Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová patří mezi nejúspěšnější autory nejen muzikálových hitů, a tak každý jejich nový kus patří mezi domácí události. Jak název "Makropulos musical" jednoznačně naznačuje, jejich posledním počinem je muzikálová adaptace Čapkova slavného dramatu o touze po věčném mládí. Inscenace měla premiéru 22. října 2022 ve Východočeském divadle Pardubice. Režisér a autor adaptace Petr Novotný zasadil Čapkovu hru do silvestrovské show na sklonku roku 1922. Emilia Marty v ní zpívá o lásce, samotě, slávě a krachu své unavené duše. Diváci jej v rámci celoroční ankety zvolili za svoji nejoblíbenější inscenaci a ocenila ho i odborná veřejnost, o čemž vypovídá nominace na Cenu Thálie 2023 pro Petru Janečkovou za roli Emilie Marty. Partnerem jí byl Ladislav Špinar a právě tito dva herci zpívají také na albu k tomuto muzikálu.


V krátkosti

  • Anitta - Funk Generation
    Brazilská hvězda, která si v minulém roce vysloužila nominaci na Grammy v kategorii Objev roku, získala pro svoji šestou řadovku několik slavných producentů a hostů. V první skupině naleznete jména jako Diplo, Stargate, Melymel nebo Jason Evigan a v té druhé se blýská Sam Smith, Pedro Sampaio či Bad Gyal. (YouTube)

  • Charley Crockett - $10 Cowboy
    Americký hudebník, jenž si za své poslední album vysloužil tři nominace na Americana Music Honors & Awards, se vrací s novou deskou, na níž ve dvanácti písničkách opět míchá country, folk, blues a country. (YouTube)

  • Bullion - Affection
    Londýnský producent a muzikant, jehož služeb využili například Ben Howard, David Lee Roth nebo David Byrne, po dlouhých osmi letech navazuje na své předchozí album. Ve dvanácti písničkách mu zahostovali Panda Bear, Carly Rae Jepsen a Charlotte Adigéry. (YouTube)

  • Kathryn Williams & Withered Hand - Willson Williams
    Anglická písničkářka, v roce 2000 nominovaná na Mercury Prize, se pro svoji novou nahrávku spojila s krajanem Danem Wilsonem. Jedenáct písniček produkoval Rod Jones a spolupracovali na nich také King Creosote, Kris Drever, Chris Geddes a Louis Abbott.(bandcamp)

  • Sega Bodega - Dennis
    Irsko-chilský hudebník známý svým futuristickým mixem elektroniky, klubové hudby, trip hopu a experimentalu, se po třech letech vrací se třetí deskou. Jedenáct tracků mu pomáhali nahrát Miranda July, Kirin J Callinan, Cecile Believe nebo Lafawndah. (bandcamp)

  • Lawrence Rothman - The Plow That Broke The Plains
    Americký písničkář a producent, který stojí za alby Courtney Love, Girl In Red, Angel Olsen nebo Jasona Isbella, se po třech letech připomíná novou deskou. Ve dvou z třinácti písniček mu zahostovali další svěřenci Amanda Shires a S.G. Goodman. (YouTube)

  • Picture This - Parked Car Conversations
    Irská pop-rocková formace se po necelých třech letech propracovala ke své čtvrté desce. Drtivou většinu z patnácti písniček s kapelou nahrávalo producentské duo Jack & Jones. (YouTube)

  • Thom Yorke - Confidenza (soundtrack)
    Frontman Radiohead složil a částečně i nahrál hudbu pro nový snímek italského režiséra Daniele Luchettiho. Dvanáct skladeb nahrály London Contemporary Orchestra a jazzová formace, jejíž součástí byl i kolega z The Smile Tom Skinner. (bandcamp)

  • PartyNextDoor - PartyNextDoor 4
    Americký rapper své fanoušky s čtvrtým dílem své diskografie napínal dlouhé čtyři roky. Nyní je konečně zde s čtrnácti tracky, které produkoval početný tým, jemuž vévodili Cardiak, 40 nebo OG Parker. (YouTube)

  • Iron & Wine - Light Verse
    Po dlouhých sedmi letech vyplněných ovšem jedním živákem a společnou nahrávkou s kapelou Calexico se vrací Samuel Ervin Beam sólově. Pouze v jedné písničce mu vypomohla Fiona Apple. (YouTube)

  • Brother Ali, unJUST - Love & Service
    Americký rapper se spojil s producentem Justinem Hermanem a společně nahráli třináct skladeb, v nichž jim zahostovali Casual, Aesop Rock, Roc Marciano nebo Quelle Chris. (YouTube)

  • Jeff Beal - New York Études
    Americký skladatel a klavírista se rozhodl věnovat svoji novou desku, přesněji deset kompozic, americkému městu New York. (YouTube)

  • Hovvdy - Hovvdy
    Hned devatenáct tracků nachystalo svým příznivcům americké indiepopové duo z texaského Austinu. (bandcamp)

  • MacKenzie Porter - Nobody's Born With A Broken Heart
    Po dlouhých deseti letech navazuje na svůj eponymní debut kanadská country-popová zpěvačka a herečka. (YouTube)

  • Six Organs Of Admittance - Time Is Glass
    Neo-folkový projekt Bena Chasnyho z Comets On Fire přináší další počin do již tak bohaté diskografie. (bandcamp)

  • Anders Osborne - Picasso’s Villa
    Oceňovaný hudebník stavějící obvykle svůj styl na mixu americany, rocku a blues má po čase novou desku s vlivy country. (YouTube)

  • Owen - The Falls Of Sioux
    Projekt, jehož základem je Mike Kinsella z American Football, se vrací po osmi letech s kolekcí devíti songů. (bandcamp)

  • Ellis - No Place That Feels Like
    Dreampopová písničkářka po čtyřech letech navazuje na debut "Born Again". (bandcamp)

  • Eric Slick - New Age Rage
    Bubeník americké formace Dr. Dog si za svůj debut "Palisades" vysloužil výborné kritiky. Uvidíme, jak se mu bude dařit se třetí deskou. (YouTube)

  • Marina Kaye - Heavenbound
    Po čtyřech letech se vrací s čtvrtou deskou francouzská zpěvačka aktuálně žijící ve Švýcarsku. (YouTube)

  • Porij - Teething
    Máte problémy se zuby? Jedenáct poznámek k tématu má také čtyřčlenná formace z Manchesteru. (YouTube)
  • Adult Jazz - So Sorry, So Slow
    Londýnská čtveřice se vrací s albem plným barokních melodií a dynamických rytmů. Jejich novinka, která vychází po deseti lety od poslední kolekce, je pestrou směsicí jazzu, popu a experimentální hudby, která vás uchvátí svou originalitou a energií. (YouTube)

  • Alien Ant Farm - ~Mantras
    Kalifornská rocková kapela se vrací s novým albem po devítileté pauze. Jejich šesté studiové dílo slibuje energickou směsici alternativního rocku, post-grunge a nu-metalu. (YouTube)

  • Blitz Vega - Northern Gentlemen
    Kapela z Manchesteru servíruje debutové album plné melancholických melodií a syrových kytarových riffů. Její indie rock s nádechem psychedelie zaujme uhrančivou atmosférou a chytlavými refrény. (YouTube)

  • Lee Aaron - Tattoo Me
    Rocková legenda se vrací s novým albem plným chytlavých melodií a silných vokálů. Tato interpretka, známá z hitu "Metal Queen", tentokrát sází na poctivý rock s punkovým nádechem a dokazuje, že i po letech na scéně stále umí ohromit. (YouTube)

  • Microwave - Let’s Start Degeneracy
    Atlantští rockeři vydávají své čtvrté studiové album plné chytlavých melodií a syrové energie. Na albu se snoubí punková dravost s melodickým indie rockem (YouTube)

  • The Rifles - Love Your Neighbour
    Návrat na scénu po osmi letech hlásí britští indie rockeři. Vydávají své šesté album. (YouTube)

  • Fat White Family - Forgiveness Is Yours
    Ušpiněný garážový rock s prvky psychedelie servírují na svém čtvrtém počinu rockeři z jižního Londýna. (YouTube)

Dále vychází

ACxDC - G.O.A.T.
AG Club - Brodie World
Albert King & Stevie Ray Vaughan - In Session / Deluxe
Andrés Koi - Aijag
Art Tatum - Jewels In The Treasure Box: The 1953 Chicago Blue Note Jazz Club Recordings
AWOL - Tear ‘Em To Bits
Babehoven - Water’s Here In You
Corridor - Mimi
Daisy World - Toothpick
Darkthrone - It Beckons Us All Box (box set)
Def Leppard - Pyromania (BluRay)
Disbelief - Killing Karma
George Harrison - Let It Roll - Songs By George Harrison (Deluxe)
Glassing - From The Other Side Of The Mirror
Gospelbeach (Feat. Brent Rademaker Of Beachwood Sparks) - Wiggle Your Fingers
Grumpster - Grumpster
Harvestman (Neurosis’ Steve Von Till) - Triptych: Part One
Honesty - Box
Chetta - Sacrifice & Sabotage
Inter Arma - New Heaven
John Adams - Girls Of The Golden West
Joyer - Night Songs
Laufey - Bewitched: The Goddess Edition
Liz Brasher - Baby Damn
Loren Kramer - Glovemaker
LustSickPuppy - Carousel From Hell
Mandy (Melkbelly’s Miranda Winters) - Lawn Girl
Max Prosa & Stiehler - Dein Haus
Mister Goblin - Frog Poems
Moon Shot - Power
New Riders Of The Purple Sage - Hempsteader: Live At The Calderone Concert Hall, Hempstead, New York, June 25, 1976
Nisa - Shapeshifting
Oren Ambarchi, Johan Berthling, Andreas Werliin - Ghosted II
Ou - II: Frailty
Parsnip - Behold
Pavel Klikar - Musica Antiqua Praha Mystery Of Early Baroque (Supraphon)
Pestilence - Levels Of Perception
Pigeons Playing Ping Pong - Day In Time
Portishead - Roseland NYC Live / 25th Anniversary
Shelter Boy - Mercyland
Shirlette Ammons - Spectacles
Shygirl - Fabric Precents Shygirl
Sister Rosetta Tharpe - Live In France: The 1966 Concert In Limoges
Six By Six - Beyond Shadowland
Skilla Baby - The Coldest
Stephen Sanchez - Angel Face (Club Deluxe)
Sun Ra - Sun Ra At The Showcase: Live In Chicago
Sunny Day Real Estate - Diary: Remastered And Expanded Edition
Tara Jane O’Neil - The Cool Cloud Of Okayness
The Lostines - Meet The Lostines
Transatlantic - Live At Morsefest 2022: The Absolute Whirlwind / Deluxe
Triumph Of Death - Resurrection Of The Flesh
Vhoor - Resenha
Wolfgang Tillmans - Build From Here
Yosa Peit - Gut Buster

Vychází na vinylu:
Accept - Humanoid
Albert King & Stevie Ray Vaughan - In Session / Deluxe
Billy Idol - Rebel Yell / 40th Anniversary
Bullion - Affection
Corridor - Mimi
Dan Bárta & Illustratosphere - Animage / Remastered
Darkthrone - It Beckons Us All
Def Leppard - Pyromania
Deicide - Banished By Sin
Disbelief - Killing Karma
Fat White Family - Forgiveness Is Yours
Faun Fables - Family Album
Faun Fables - Mother Twilight
Gospelbeach - Wiggle Your Fingers
Hovvdy - Hovvdy
Iron & Wine - Light Verse
Jess Glynne - Jess
Johnny Marr - Adrenalin Baby
Justice - Hyperdrama
Juvenile - 400 Degreez
Kathryn Williams & Withered Hand - Willson Williams
Lee Aaron - Tattoo Me
Livin Free - From Cradle To Coffin (Supraphon)
Maggie Rogers - Heard It In A Past Life: 5 Year Anniversary (Limited Edition)
Manon Meurt - Unravel
Marika Gombitová - Mince na dne fontán
Marika Gombitová - Slnečný kalendár
Moon Shot - Power
Neil Young & Crazy Horse - Fuckin' Up
Pet Shop Boys - Nonetheless
Picture This - Parked Car Conversations
Portishead - Roseland Nyc Live / 25Th Anniversary
Schoolboy Q - Blue Lips
Six By Six - Beyond Shadowland
Six Organs Of Admittance - Time Is Glass
Tina Turner - What's Love Got To Do With It / 30Th Anniversary
Tygers Of Pan Tang - Live Blood

EP:
Bairi - Fire Siren
Billy Tibbals - Nightlight Stories
Hayden Everett - I Miss The Sky
Jane Paknia - Orchid Underneath
Maruja - Connla’s Well
Personal Trainer - What Was There Before?

Reedice:
Marika Gombitová - Mince Na Dne Fontán
Marika Gombitová - Slnečný Kalendár

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina Na velké hvězdy chudší týden nabízí především novinku Kings Of Leon, kterým sekunduje s ípíčkem plných hostů Orville Peck, australské duo Angus & Julia Stone, popový písničkář Alec Benjamin, punk-rockoví Hot Water Music,... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 13:36 v sekci Novinky | Nové desky
Tereza Balonová, Lucerna Music Bar, Praha, 13.5.2024
Naživo: Tereza Balonová v Lucerna Music Baru zářila jako hvězda, která hned tak nevyhasne Malostranská beseda už byla příliš malá, a tak Tereza Balonová vyrazila do Lucerna Music Baru. V něm dle svých slov viděla spoustu zahraničních kapel, které jí pomáhaly na cestě k tomu, aby našla svou vlastní hudební tvář. Nyní... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 21:27 v sekci Naživo
The Beatles - Let It Be 8/10
Video: Nový klip k "Let It Be" nabízí alternativní pohled na slavnou píseň The Beatles Poté, co režisér Peter Jackson dovyprávěl příběh konce The Beatles v rozsáhlém třídílném dokumentu "The Beatles: Get Back", postaveném na dosud nikdy nezveřejněných záběrech, se k tématu vrací ještě jednou. V digitálně... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami
Rozhovory: Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami Oblíbená slovenská formace Polemic vydala v poslední únorový den desku "11SKA", kterou shrnula písně vydané za poslední dekádu. Nejen tom, jak vznikala, jsme si povídali s Peterem Opetem - trumpetistou, zpěvákem, autorem hudby a textů,... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)
- Nové desky 18/2024 - od Sii přes Duu Lipu po Willow (08.05.2024 13:00)
- Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt (29.04.2024 00:00)
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna (17.04.2024 18:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Audio: Vábivě neuchopitelná "Timeless" poodhaluje další vrstvu nového alba Manon Meurt (16.04.2024 12:13)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: "Dancing Star" Pet Shop Boys je poctou všem talentovaným a odvážným (07.04.2024 15:15)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Taylor Swift Dua Lipa Imagine Dragons Beyoncé Mirai AC/DC Lady Gaga Rammstein Liam Gallagher Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu