Pět posil pro Zubry: dvojice brankářů i návraty Weinholda s Čípem

Radek Číp | Foto: Patrik Žák, hc-vsetin.cz

Hokejisty Přerova posílilo se začátkem suché letní přípravy celkem pět hráčů. Brankářskou dvojici v nadcházející prvoligové sezoně vytvoří Vojtěch Mokry a Josef Němeček, do obrany Zubři přivedli Martiny Weinholda a Pěnčíka. Prvně jmenovaný už působení ve městě na řece Bečvě dobře zná. Stejně jako Radek Číp, který si v předešlém ročníku vyzkoušel angažmá v rumunském i francouzském prostředí, ale zabydlel se právě v Přerově.

Dvaadvacetiletý Vojtěch Mokry je rodákem z Karviné a prošel mládeží Olomouce, za kterou si připsal i čtyři starty v Tipsport extralize. V sezoně 2021/22 výrazně přispěl k záchraně Šumperka v první lize, následně strávil dva roky ve Frýdku-Místku a opět patřil mezi nejlepší brankáře základní části druhé nejvyšší soutěže. Během uplynulého ročníku kryl v 31 zápasech 92,77 % soupeřových střel. Lepší úspěšnost zákroků než Mokry měli pouze přerovský Michal Postava a porubský Daniel Dolejš.

Vojtěch Mokry

Vojtěch Mokry | Foto: Samuel Rychecký, hcf-m.cz

Druhou brankářskou posilou je Josef Němeček. Odchovanec pražské Slavie Zubrům vypomáhal už na přelomu loňského a letošního roku, do Přerova měl tehdy vyřízené střídavé starty z druholigových Letňan. Jako dvojka spolehlivě kryl záda Michalu Postavovi, těsně před návratem k Letcům se pak blýskl čistým kontem v hanáckém derby na ledě Prostějova. Jeho dres předtím v první lize sám oblékal, mihl se také v Jihlavě. Během mládežnických let zase nyní dvaadvacetiletý Němeček okusil mimo jiné angažmá ve Švédsku.

Martin Pěnčík

Martin Pěnčík | Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Čtyřiadvacetiletý zadák Martin Pěnčík se k Zubrům nemusel stěhovat zdaleka. Předešlé dvě sezony působil v Prostějově, jehož je odchovancem. Zároveň ale už také ví, jaké to je oblékat přerovský dres. V letech 2014 až 2016 nastupoval za mladší dorost Zubrů. Následně zamířil do Hradce Králové, seniorskou první ligu si kromě prostějovských Jestřábů zahrál ještě za šumperské Draky. Pod vrcholky Jeseníků i poté na Hané ukázal, že umí být produktivní. Dvakrát po sobě zakončil sezonu s více než 20 body.

Zkušenější bek Martin Weinhold se do Přerova se vrací po čtyřech letech. Zubry poprvé posílil v roce 2019, kdy se s nimi dostal do čtvrtfinále play off proti Kladnu s Jaromírem Jágrem v sestavě. V následující sezoně přispěl 20 kanadskými body k druhému místu po základní části první ligy. Výkony v Přerově mu vynesly extraligové angažmá v Karlových Varech. O úroveň níž nastupoval sedmadvacetiletý rodák z Mostu také za Kadaň, Ústí nad Labem, Slavii nebo naposledy dva roky v kuse za Sokolov.

Martin Weinhold

Martin Weinhold | Foto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz

A další staronovou tváří v přerovském týmu je Radek Číp. Jednatřicetiletý hokejový světoběžník, který už si zahrál v Rakousku, Dánsku, Rumunsku i ve Francii, bude sbírat starty za Zubry poprvé od roku 2021. U řeky Bečvy se během dvou sezon podílel na zisku druhého a třetího místa po základní části. V prvním ročníku v modrožluté kombinaci nastřílel dvanáct, ve druhém pak čtrnáct branek. Soupeřovy brankáře se naučil ohrožovat především ranou „golfákem“ bez přípravy. V Přerově navíc už od prvního angažmá bydlí.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz