Vyčistili jsme si hlavy, těší Sikoru. Titul Třince? Námět na film

Petr Sikora | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

(VANTAA, od našeho zpravodaje) Česká osmnáctka má před sebou klíčový zápas celého světového šampionátu. Ve čtvrtek od 13:45 změří síly ve čtvrtfinálovém utkání se Slovenskem, které na turnaji vyhrálo jediný ze čtyř zápasů. „Musíme se vyvarovat chyb na modrých čarách. Tam je to nejvíce nebezpečné. Je potřeba omezit zbytečné ztráty, které nás mohou stát utkání,“ říká před play off útočník Petr Sikora.

Jako na horské dráze. Tak by se daly stručně a jasně popsat pocity české osmnáctky v uplynulých dnech. Minulý pátek přišlo kruté vystřízlivění po porážce 0:6 s Kanadou, o dva dny později ale Češi slavili výhru po nájezdech nad Švédy.

Další den ale tým Davida Čermáka překvapivě padl 3:4 po prodloužení s Kazachstánem. Vypadalo to, že Češi definitivně přišli o druhé místo ve skupině, avšak v úterý dostali pozitivní zprávu. Švédové v souboji se Švýcary ztratili bod, kvůli horšímu vzájemnému utkání tak skončili až třetí. Tre Kronor půjdou ve čtvrtfinále na domácí Finy.

K porážce s Kazachstánem se čeští mladíci nechtějí příliš vracet. „Byli jsme na výletě, takže jsme si vyčistili hlavy. Švýcaři nám pomohli, to bylo super,“ kvituje centr druhé formace Petr Sikora.

Parta okolo kapitána Adama Hlinského je podle Sikorových slov na čtvrtfinále se Slovenskem připravená dobře: „Určitě to nebude nic lehkého. Když budeme hrát naši hru, kterou jsme v některých zápasech praktikovali, myslím si, že by Slováci neměli dát moc gólů.“

Co by dále na Slovensko mohlo platit? „Celková rychlost hry. Musíme hrát útočně. Myslím si, že s tím budou mít problémy.“

Ačkoliv se karvinský rodák momentálně naplno soustředí na světový šampionát, v neděli jej mohl potěšit pátý třinecký titul v řadě. Sikora v červenobílých barvách letos odehrál 22 utkání, ve kterých třikrát bodoval. Na zisku poháru má nesporný podíl.

„Když jsem viděl, že se jde do prodloužení, popravdě jsem šel spát, protože jsem byl po zápase se Švédy. Byl jsem hodně unavený. Vypl jsem to, ale ráno jsem to sledoval. Byl jsem spokojený,“ usmívá se Sikora.

Spanilou jízdu draků sledoval na dálku. Nadchla jej hlavně semifinálová série se Spartou. „Myslím si, že je to námět na film. Jak to Třinec otočil, navíc zbývala jedna sekunda do konce... Neuvěřitelné, co kluci dokázali,“ klaní se Sikora.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz