Společnost Sony stahuje Horizon: Zero Dawn z PS Plus kvůli zprávám o remasteru pro PS5

State of Play?

Společnost Sony oznámila svůj záměr stáhnout hru Horizon: Zero Dawn z PlayStation Plus později v květnu, což podpořilo zvěsti, že se společnost chystá oznámit remaster hry pro PlayStation 5.

Redditor Melodic_Cake_3344 si všiml nové zprávy na webu PlayStation, která varuje, že Horizon: Zero Dawn v katalogu PS Plus Extra Game Catalog končí 21. května. Jak ověřil server Eurogamer, týká se to konkrétně hry Horizon Zero Dawn: Complete Edition, která obsahuje rozšíření Frozen Wilds.

Rozhodnutí společnosti Sony stáhnout jednu ze svých největších first-party her ze služby PS Plus jen podpořilo zvěsti, že se chystá oznámit remaster oblíbené akční adventury od studia Guerrilla, která nejprve vyšla jako exkluzivita pro PlayStation 4 v roce 2017 a v srpnu 2020 se objevila na PC.

Zprávy o hře Horizon: Zero Dawn se objevily v říjnu 2022, kdy VGC uvedla, že aktualizovaná verze prvního dobrodružství Aloy na PS4 je připravena pro PS5. Od té doby jsme nic neslyšeli, ale odstranění Horizon: Zero Dawn ze služby PS Plus může naznačovat blížící se příchod jeho remasteru, možná dokonce stín vypuštěný v rámci květnové prezentace State of Play.

Podle zprávy VGC obsahuje remaster Horizon Zero Dawn vylepšené vizuální zpracování, které se má vyrovnat jeho pokračování Horizon Forbidden West, s novými modely postav, osvětlením a animacemi. Bude mít také přidané funkce zpřístupnění, grafické režimy a vylepšení kvality života při hraní. Společnost Sony se k těmto zprávám zatím nevyjádřila.

Po zveřejnění těchto zpráv někteří zpochybnili potřebu remasteru Horizon Zero Dawn, vzhledem k tomu, že hra pro PS4 je v současné době hratelná na PS5 s aktualizací pro rozlišení 4K a 60 snímků za sekundu. Stojí však za zmínku, že společnost Sony má, co se týče remasterů svých her, formu - naposledy vydala remaster hry Marvel's Spider-Man od společnosti Insomniac, remake hry The Last of Us Part I od studia Naughty Dog a remaster hry The Last of Us Part II.

Společnost Sony prohlásila, že do dubna 2025 nevydá žádnou významnou hru ze stávající série PlayStation, takže letos budou chybět exkluzivní hry "druhé strany", jako je Helldivers 2 od Arrowhead, Rise of the Ronin od Team Ninja a Stellar Blade od Shift Up. Remastery a remaky jsou také v plánu, aby PlayStation udržely v chodu, dokud se v roce 2025 neobjeví řada významných exkluzivních her pro PS5.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal WESLEY YIN-POOLE z IGN US.

V tomto článku

Horizon Zero Dawn

Guerrilla Games | 28. února 2017
  • Platforma
  • PS4
  • PC
Další podobné
Komentáře