Hlavní obsah

Beauty objevy: Co nás zaujalo v redakci? Omlazující sérum na tělo a lesk pro plné rty

Foto: Maria Shipakina, Shutterstock.com

Foto: Maria Shipakina, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neonová řasenka, lesk pro plné rty, ale i regenerační krém na chodidla, který budeme potřebovat všichni. Tohle jsou naše aktuální redakční kosmetické objevy, které by neměly chybět ani vám!

Článek

Kosmetika je naše vášeň. Vybíráme pro vás pravidelně 5 top výrobků, které nás za poslední dobu zaujaly. Na novou sezonu je to barevná řasenka, hydratační lesk na rty, vlasová hydratační péče, anti-age tělové sérum a také ryze praktická péče o chodidla, protože počasí se začíná tvářit přívětivě a sandálky už volají!

Lesklé a plné rty

Foto: Archiv firmy

Lesk na rty 2000 Calorie Lip Glaze MaxFactor, 279 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Nová řada lesků na rty od MaxFactor má nelepivé složení a slibuje efekt „lip glaze“, který proslavila Hailey Bieber – jednoduše objemné a lesklé rty díky obsahu kyseliny hyaluronové a skvalanu. Značka nabízí na výběr devět krásných odstínů, se třpytkami i bez nich, od průhledné přes růžovou až po elegantní hnědou. Já jsem zkoušela odstín 005 Honey Creme, který je průhledný a obsahuje zlatavé třpytky. Lesk se mi líbí na doplnění přirozeného líčení na den. Vyhovuje mi i díky velkému aplikátoru a také příjemné vůni.

Chodidla jako ze žurnálu

Foto: Archiv firmy

Hydratační krém a maska na nohy 2v1 Manufaktura Louka, 279 Kč (100 ml)Foto: Archiv firmy

Krém na chodidla by měl povinně stát na nočním stolku každé ženy. Sezona odhalených nohou se nezadržitelně blíží a je nejvyšší čas se o tvrdou pokožku pat starat. Nový krém od Manufaktury slibuje regeneraci rozpraskané a namáhané pokožky a hloubkovou hydrataci. Složení je víceméně přírodní: o nožky pečují oleje (makadamiový, mandlový, ovesný), bambucké máslo, glycerin, vazelína, urea, kyselina hyaluronová a také komplex bylinek (sedmikráska, pampeliška, ostropestřec a řepík).

Na pokožku nohou působí i antimikrobiálně a deodoračně, takže zmírňuje zápach nohou. Krém má docela lehkou konzistenci na to, že se jedná o hodně výživný produkt, ale to je dobře, protože si nezamastíte povlečení. A krásně voní, takže nevadí, že vám před spaním zůstane i na rukách. Výrobce doporučuje jednou začas nanést větší vrstvu jako masku a nasadit si na noc bavlněné ponožky pro extra péči.

Modré řasy? Ano, prosím!

Foto: Archiv firmy

Neonová řasenka na oči i vlasy Dermacol, 149 Kč, odstín Blue LagoonFoto: Archiv firmy

Barevné řasenky znovu zažívají svůj moment slávy. Jupí! Modrou, fialovou a růžovou variantu seženete i u známé české značky Dermacol. Řasenka má kónický, silikonový kartáček s pevnými štětinkami. Dobře se mi s ním řasy pročesávaly i natáčely. Barva je obaluje rovnoměrně, takže s tím nebylo o moc víc práce, jen jsem přidala o trochu víc vrstev. Odstín je spíš tmavě modrý a výsledek vůbec nevypadá „přehnaně“. Mě ta barva jednoduše baví. Rozhodně se nehodí na všechny události a ke všem outfitům, ale k těm ležérním, letním nebo party lookům ano!

TIP: Pokud budete vyrážet třeba na festival, můžete řasenku nanést i do vlasů. Barvu pak smyjete klasickým šamponem.

Anti-age sérum na tělo

Foto: Archiv firmy

Omlazující tělové sérum Anna Brandejs 1 140 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Na obličej používám séra s velkou oblibou, proto mě velmi zaujalo i to tělové od Anny Brandejs. Hodí se především do dekoltu, kde vznikají vrásky hlavně kvůli spaní na boku, nebo třeba na krk i hýždě. Sérum vmasírujete do pokožky těla, můžete na něj nanášet i tělový krém, pokud potřebujete. Ingredience v séru obsažené pokožku hydratují a probouzejí v ní tvorbu kolagenu. Také obsahuje ceramidy, které podporují kožní bariéru. Má mastnější texturu, ale mně osobně to nevadí. Budu ho používat i v létě do odhalených šatů a topů, protože pokožku rozzáří, vyhladí a hned máte lepší pocit.

Hydratované vlasy na počkání

Foto: Archiv firmy

Šampon a kondicionér TRESemmé, obojí 200 Kč, koupíte v drogeriíchFoto: Archiv firmy

Nová řada šamponů a kondicionérů TRESemmé spatřila světlo světa. S nadšením jsem zkoušela dvojku na dodání hydratace, která mým vlasům chyběla. Po vyfoukání byly krásně lesklé a suché konce byly uhlazenější. Moc se mi líbí i vůně, která ve vlasech po umytí zůstane. Šampon dobře pění, takže z vlasů dostanete snadno všechny nečistoty. Jedinou nevýhodou je, že je opravdu velmi hydratační a já mám vlasy u hlavy spíš mastnější (jenže v koncích suché!), takže je pak musím mýt častěji. Proto šampony střídám podle nálady a stavu vlasů. Také oceňuji, že po umytí jdou snadno rozčesat, s čímž mívám často problém. PS: Možná, že moje konečky potřebují zastřihnout, ale díky této dvojce se mi to podaří ještě chvíli maskovat.

Načítám