Hlavní navigace

Software na úpravu obličejů: Vyšla nová verze Portrait Pro Studio 24

Sdílet

Zdroj: Anthropics
Photoshop zvládne hodně, ale na skutečně výtečnou fotografii musíme jednotlivé nástroje ovládat téměř na profesionální úrovni. Lepší bude využít nějaký specializovaný software. A právě tím je program Portrait Pro Studio britské firmy Anthropics, který se dočkal již dvacáté čtvrté verze.

Nejen sex, ale i krása prodávají. Ve chvíli, kdy otevřeme prakticky jakýkoliv časopis, vyvalí se na nás záplava krásných dívek a mužů. Jestli se zasníme, nebo naopak budeme bědovat nad tím, že jim svojí vizáží nespadáme ani pod kolena, to je na nás a naší nátuře. Realita je naštěstí výrazně jiná – na podobných fotografiích se nadře celá armáda profesionálů a všechno od vlasů, makepu či osvětlení je pracná záležitost.

Někdy ale podobně vylepšenou fotografii potřebujeme mít také, takže pokud nechceme draze zaplatit nějaké fotostudio specializující se na portrétní fotografii, musíme se o vylepšený výsledek postarat sami pomocí softwarových triků.

Novinky:

  • úprava odlesků v brýlích
  • vylepšení úsměvu pomocí AI
  • oprava rozmazaného obličeje

Portrait Pro Studio pracuje s komplexní analýzou obrázku a následné aplikaci filtrů a změn, které dostatečně pozmění veškeré součásti naší tváře, od jejího tvaru až po pleť, oči, tvar nosu či vlasy. Používaná umělá inteligence výběr i práci stále zpřesňuje a zrychluje. Základní rysy se ukáží automaticky, stejně tak i základní úpravy. Možnost mít na ploše současně originál i nově vznikající podobu je velice důležitá, protože jednotlivé nástroje jsou často robustní, takže se vyplatí měnit skutečně pomaloučku.

Portrait Pro Studio 24

Portrait Pro Studio 24

Autor: Anthropics
Portrait Pro Studio 24

Portrait Pro Studio 24

Autor: Anthropics

Co najdeme v nové verzi nového? Celý software jede na osvědčeném principu, jen těch úprav je zase mnohem víc, protože každá součást tváře se dále rozděluje na záplavu drobností. AI rozeznala pohlaví již dříve, dnes si poradí i s věkem. Na ústech můžeme měnit téměř cokoliv, od šíře rtů až po jejich rozpraskanost či drobné barevné problémy. Aplikace rtěnky je samozřejmostí. Zuby můžeme nejen vybělit, ale také narovnat.

Cloud24

Portrait Pro Studio 24

Portrait Pro Studio 24

Autor: Anthropics
Portrait Pro Studio 24

Portrait Pro Studio 24

Autor: Anthropics

Nově se objevila možnost vymazat odraz světla v brýlích. Posílena byla možnost práce se snímky, kde je více postav, takže dnes můžeme pohodlně přeskakovat z obličeje na obličej. Obličeje můžeme upravovat buď po kouskách, nebo pomocí bohaté nabídky připravených šablon. Hromadná úprava je dnes mnohem rychlejší, neboť program optimalizuje RAM i CPU.

Program existuje ve verzi pro Windows i Mac, cena pod 90 dolarů není za natolik povedený software nijak přehnaná. Nová verze bezpochyby přináší další výrazná vylepšení. Pokud nedokážeme naše lepší polovičky vylepšit pomocí tohoto programu, tak nám nepomůže ani svěcená voda. Možná tak akorát nějaký z těch hrůzných filtrů Instagramu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.