Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

6. 5. 2024   |   Vojtěch Vrba
Hradeckým fotbalistům se podařilo porazit olomouckou Sigmu v Malšovické aréně 3:1. V odvetě na Andrově stadionu tak budou hájit dvougólový náskok. Černobílí se společně s Teplicemi přiblížili historické účasti v Evropské konferenční lize UEFA. Zároveň oplatili tabulkovému rivalovi ligovou porážku z podzimu, kdy Hanákům Pod Lízátky podlehli.

Lístky na duel v Olomouci pořídíte zde (sektor hostů "O")


Úvod prvního duelu nadstavbové části vyšel lépe svěřencům Jiřího Saňáka, když se ve 13. minutě prosadil Jáchym Šíp. Votroci se ale dokázali vzpamatovat a zásluhou vlastního gólu Chvátala po střele Petra Juliše srovnali na 1:1. Před koncem první půle pak Východočeši dokonali obrat, když se výstavní trefou zpoza vápna prosadil Daniel Vašulín

Na nejlepšího střelce Hradce pak během okamžiku navázal také druhý muž této statistiky. Daniel Horák získal balón a vyrazil kupředu. Jeho střelu z hranice šestnáctky zastavila ve 44. minutě až síť za zády brankáře Stoppena. Do kabin tak svěřenci Davida Horejše odnesli vedení 3:1. Když se ve druhém dějství skóre nezměnilo, vylepšili domácí vzájemnou bilanci s Moravany a přiblížili se tak postupu do evropských pohárů.

V sezóně se více dařilo Hanákům, kteří podzimní duel ovládli v poměru 3:1. Z jarního střetu si odnesli bod za bezbrankovou plichtu. Po nedělním utkání je celková bilance stále na straně Hanáků. Z pětapadesáti ligových klání brali plný počet bodů čtyřiadvacetkrát, Votroci se radovali devatenáctkrát. Ve dvanácti případech se po devadesáti minutách vítěze určit nepodařilo.

Na zápas si už nyní můžete vsadit u generálního partnera klubu, společnosti Tipsport.

Sektor G zve na výjezd ve stylu beach party

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Reportáž

Fantazie! Votroky nesrazilo ani vyloučení, v závěru rozhodl Koubek

Aktuální zprávy

Pořiďte si lístek na poslední domácí duel sezóny

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků

×
Dnes v 17:00 | B-tým
SK Sokol Brozany
FC Hradec Králové B