Liberec hlásí další velkou posilu, do klubu se po třech letech vrací Musil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberec hlásí další velkou posilu, do klubu se po třech letech vrací Musil

Adam Musil opět oblékne dres Liberce.
Adam Musil opět oblékne dres Liberce.X @hcbilitygri
Útočník Adam Musil (27) se po třech sezonách strávených v Pardubicích vrací do Liberce. S Bílými Tygry syn mistra světa z Prahy z roku 1985 Františka Musila podepsal roční smlouvu. Uvedl to klubový web Liberce. Musil působil na severu Čech v sezonách 2019/20 a 2020/21.

"Adam je důrazný a poctivý hráč, který má vzorný přístup k zápasům i k tréninkům. Slibujeme si od něj zvýšený důraz v brankovišti soupeře a v neposlední řadě budeme využívat jeho velkou kvalitu na vhazování," uvedl trenér Filip Pešán. "Zatím jsme se dohodli na jednoletém působení a já budu doufat, že naši spolupráci přetavíme ve víceletý kontrakt," dodal.

V této sezoně odehrál Musil v základní části vinou zranění jen 33 utkání a připsal si 15 bodů za šest branek a devět asistencí. V play off pomohl Dynamu k zisku stříbra v 16 duelech osmi body za tři góly a pět přihrávek. Poslední dvě sezony si zahrál s bratrem Davidem, který vyztužil obranu Pardubic předloni po příchodu z Třince.

Bilance Adama Musila v TELH.
Bilance Adama Musila v TELH.Livesport

V extralize má rodák z kanadské Delty na kontě z 277 zápasů 123 bodů za 65 gólů a 58 přihrávek. V roce 2021 získal s Libercem také stříbro a loni s Pardubicemi bronz. V české reprezentaci účastník mistrovství světa v Rize v roce 2021 sehrál 23 zápasů a připsal si pět bodů za dvě trefy a tři asistence.

V roce 2015 draftovalo Musila ve 4. kole na 94. pozici St. Louis, ale v NHL vnuk legendárního útočníka a trenéra Jaroslava Holíka příležitost nedostal.

Kompletní přehled extraligových přestupů