Choval se jako rozmazlené dítě, zkritizoval Keane Haalanda. Nezáleží mi na něm, reagoval Nor

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Choval se jako rozmazlené dítě, zkritizoval Keane Haalanda. Nezáleží mi na něm, reagoval Nor

Choval se jako rozmazlené dítě, zkritizoval Keane Haalanda.
Choval se jako rozmazlené dítě, zkritizoval Keane Haalanda.Profimedia
Byť je norský ostrostřelec Erling Haaland (23) z Manchesteru City zvyklý zejména na chvalozpěvy, tu a tam se najdou i výjimky, které se nebojí jít proti proudu a sáhnout ke kritice. Přesně k tomu došlo po víkendové demolici Wolverhamptonu (5:1), na které se bývalý kanonýr Borussie Dortmund podílel mezi 12. a 54. minutou hned čtyřmi přesnými zásahy.

Autorem byl znovu Ir Roy Keane, který je legendou klubu z druhé strany Manchesteru. Do Haalanda se pustil už na startu této sezony, když o něm překvapivě pronesl, že na hřišti vypadá jako hráč ze čtvrté nejvyšší soutěže.

Televiznímu expertovi se nelíbila jeho reakce na to, když byl osm minut před koncem vystřídán. Jeho náhradník Julián Álvarez pak gólově udeřil jen pár minut poté, co nejlepšího střelce Premier League zastoupil.

Haaland opět vládne kanonýrům Premier League.
Haaland opět vládne kanonýrům Premier League.Opta by Stats Perform / AFP

"Viděli jsme, jak byl Haaland nešťastný, když ho stáhli z trávníku. Choval se jako rozmazlené dítě. Protože zvítězili a on skóroval čtyřikrát, velmi lehce se na to zapomene," reagoval v pořadu televize Sky Sports.

Manažer City Pep Guardiola se ho však na tiskové konferenci zastal. "Mohu vám garantovat, že měl ze svého výkonu radost," pronesl Španěl.

Haaland a jeho statistiky proti Wolves.
Haaland a jeho statistiky proti Wolves.Opta by Stats Perform

O reakci na slova dvaapadesátiletého Keanea, jenž se pral v dresu United v letech 1993-2005, byl požádán také sám Haaland, jenž se však jakékoliv jedovatosti zdržel. "Na tomto muži mi nezáleží, takže je to v pořádku," vzkázal do éteru.

Pamětníci si v tomto případě jistě vzpomenou i na třiadvacet let starou událost, kdy Keane v městském derby velmi nepěkně fauloval otce současného produktivního útočníka Citizens Alfieho Haalanda, jenž tou dobou oblékal právě bleděmodrý trikot.

Přehled zápasu Manchester City – Wolves 5:1